Witam,
mam problem z hamulcami w quadzie Bashanie. Odpowietrzałem, wymieniałem pompkę paliwową, wtopiłem 1,5 litra DOT4. Hamulców jak nie było tak nie ma. Sprawdzałem trójnik-jest ok. Nie mam już pojęcia co może być. Jak odpowietrzałem to olej wywalało z powietrzem z prawego przedniego hamulca i tylnego, ale w najdalszym punkcie nie ma ciśnienia. Proszę pomóżcie.
Jestem nowy na forum, więc jak pisze nie tu gdzie trzeba to poprawcie
Bashan 250 brak hamulców
-
- Quad:: BASHAN 250
- Imię: Cietrzew
-
- Quad:: bashan 200
- Imię: Kamil
Re: Bashan 250 brak hamulców
prawdopodobnie zapowietrzyla sie pompka, zeby ja odpowietrzyc wykrec przewod od hamulca i podnies go nad pomke i wtedy odpowietrzaj, najlepiej jak koncowke przewodu zatkasz palcami wtedy poczujesz czy cos sie dzieje, jak juz bedzie ok to wtedy przykrecasz przewod do hamulca i na nowo odpowietrzasz, mi pomogło, hamulce zyleta
-
- Quad:: BASHAN 250
- Imię: Cietrzew
dzieki, sprubuje:D
- Arturo!!!!
- Quad:: Shineray 250 stxe
Problem masz z hamulcami a wymieniłeś pompkę paliwową? Dziwne...
Najszybciej sprawdzisz co jest nie tak z hamulcami ściągając przewód hamulcowy z zacisku który nie hamuje i zatkasz obie strony palcami.
Wciskając hamulec powinieneś poczuć wzrost ciśnienia, wtedy puszczasz palce jeśli jest płyn zapowietrzony jest zacisk jak jest powietrze to powtarzaj czynność aż odpowietrzysz przewód potem odpowietrzasz zacisk.
Może być też że masz zapowietrzony zacisk wtedy musisz ściągnąć zacisk cylinderki wcisnąć do końca tak jak byś chciał założyć nowe klocki i wtedy odpowietrzać i ma działać
Wciskając hamulec powinieneś poczuć wzrost ciśnienia, wtedy puszczasz palce jeśli jest płyn zapowietrzony jest zacisk jak jest powietrze to powtarzaj czynność aż odpowietrzysz przewód potem odpowietrzasz zacisk.
Może być też że masz zapowietrzony zacisk wtedy musisz ściągnąć zacisk cylinderki wcisnąć do końca tak jak byś chciał założyć nowe klocki i wtedy odpowietrzać i ma działać