Bashan 250 brak hamulców

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
cietrzew13
Quad:: BASHAN 250
Imię: Cietrzew

Bashan 250 brak hamulców

Post autor: cietrzew13 » sob 24 sie, 2013

Witam,
mam problem z hamulcami w quadzie Bashanie. Odpowietrzałem, wymieniałem pompkę paliwową, wtopiłem 1,5 litra DOT4. Hamulców jak nie było tak nie ma. Sprawdzałem trójnik-jest ok. Nie mam już pojęcia co może być. Jak odpowietrzałem to olej wywalało z powietrzem z prawego przedniego hamulca i tylnego, ale w najdalszym punkcie nie ma ciśnienia. Proszę pomóżcie.

Jestem nowy na forum, więc jak pisze nie tu gdzie trzeba to poprawcie :lol:

Kasztan95ftw
Quad:: bashan 200
Imię: Kamil

Re: Bashan 250 brak hamulców

Post autor: Kasztan95ftw » ndz 25 sie, 2013

prawdopodobnie zapowietrzyla sie pompka, zeby ja odpowietrzyc wykrec przewod od hamulca i podnies go nad pomke i wtedy odpowietrzaj, najlepiej jak koncowke przewodu zatkasz palcami wtedy poczujesz czy cos sie dzieje, jak juz bedzie ok to wtedy przykrecasz przewod do hamulca i na nowo odpowietrzasz, mi pomogło, hamulce zyleta :)

cietrzew13
Quad:: BASHAN 250
Imię: Cietrzew

Post autor: cietrzew13 » ndz 25 sie, 2013

dzieki, sprubuje:D

Awatar użytkownika
Arturo!!!!
Quad:: Shineray 250 stxe

Post autor: Arturo!!!! » pt 20 wrz, 2013

Problem masz z hamulcami a wymieniłeś pompkę paliwową? Dziwne...

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Post autor: ten.nowy » pn 18 lis, 2013

Najszybciej sprawdzisz co jest nie tak z hamulcami ściągając przewód hamulcowy z zacisku który nie hamuje i zatkasz obie strony palcami.
Wciskając hamulec powinieneś poczuć wzrost ciśnienia, wtedy puszczasz palce jeśli jest płyn zapowietrzony jest zacisk jak jest powietrze to powtarzaj czynność aż odpowietrzysz przewód potem odpowietrzasz zacisk.
Może być też że masz zapowietrzony zacisk wtedy musisz ściągnąć zacisk cylinderki wcisnąć do końca tak jak byś chciał założyć nowe klocki i wtedy odpowietrzać i ma działać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”