Awaria licznika elektrycznego
- Maksymilian
- Quad:: Allroad 500 long
- Imię: Maksymilian
Awaria licznika elektrycznego
Witam mam problem w quadzie allroad 500 z elektrycznym licznikiem. Otóż gdy nie działa i odpale quada nie działają blokady takie jak np. Gdy quad jest na biegu postojowym nie włącza się blokada obrotów i gdy wlącze wsteczny mogę jechać z większą prędkością. I moje pytanie jest takie czy mogę jeździć quadem z nie działającym licznikiem czy muszę to naprawić ponieważ mam przęgląd za 280 km i nie wiem czy z racji tej może się coś stać
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Awaria licznika elektrycznego
Może napisz to w jakiś normalny sposób bo ciężko to zrozumieć ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Maksymilian
Po prostu w moim quadzie są takie blokady że jak mam na biegu postojowym to nie mogę wkręcić quada na wysokie obroty a gdy włącze bieg wsteczny to mam taką blokadę że nie mogę jechać więcej niż 15km. A teraz jak nie działają mi te liczniki to tych blokad nie ma. I moje pytanie jest takie czy jak będę jeżdził quadem bez działającego licznika może się coś w quadzie popsuć
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
nie rozumiem nadal pytania :
ale jeżeli chodzi Ci o to : czy możesz jeździć bez działającego licznika ?
nie możesz,
nie możesz czekać do przeglądu bo jak masz niedziałający licznik - to nie działają również kilometry więc Twoje niedoczekanie kilometrów do przeglądu...
jak nie działa licznik i sprzęt się dla przykładu przegrzeje to skąd będziesz wiedział , że coś nie tak ? będziesz jechał dalej aż go ...
zatem jak się coś popsuje to nie latać i na siłę nie doprowadzać do zgonu tylko naprawiać jak najszybciej
obstawiam bezpiecznik lub rozłączoną wtyczkę
ale jeżeli chodzi Ci o to : czy możesz jeździć bez działającego licznika ?
nie możesz,
nie możesz czekać do przeglądu bo jak masz niedziałający licznik - to nie działają również kilometry więc Twoje niedoczekanie kilometrów do przeglądu...
jak nie działa licznik i sprzęt się dla przykładu przegrzeje to skąd będziesz wiedział , że coś nie tak ? będziesz jechał dalej aż go ...
zatem jak się coś popsuje to nie latać i na siłę nie doprowadzać do zgonu tylko naprawiać jak najszybciej
obstawiam bezpiecznik lub rozłączoną wtyczkę
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Maksymilian
Dzięki piękne za odpowiedź
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
sprawdź sobie sam bezpieczniki i wtyczki od licznika - bo może to prosta naprawa i nie potrzebnie się stresujesz ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
-
- Quad:: CF Moto 500ED
- Imię: Marcin
Witam,
Nie działa mi wyświetlacz w mojej cf żadna dioda ani podświetlenie.
Bezpieczniki ok., kostki podopinane, popsikane preparatem.
Masa dochodzi, napięcie też i przechodzi. To co ustaliłem to na wejściu do stabilizatora napięcia napięcie 0,22V a na wyjściu 0,04V.
Żeby dalej iść, potrzebuję schemat elektryczny, ma ktoś takowy, może jakaś podpowiedź.
Padł jak mi akumulator strzelił.
Dzięki za pomoc.
Marcin
Nie działa mi wyświetlacz w mojej cf żadna dioda ani podświetlenie.
Bezpieczniki ok., kostki podopinane, popsikane preparatem.
Masa dochodzi, napięcie też i przechodzi. To co ustaliłem to na wejściu do stabilizatora napięcia napięcie 0,22V a na wyjściu 0,04V.
Żeby dalej iść, potrzebuję schemat elektryczny, ma ktoś takowy, może jakaś podpowiedź.
Padł jak mi akumulator strzelił.
Dzięki za pomoc.
Marcin
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Co masz na myśli nazywając stabilizator czy chodzi o tak zwany regulator napięcia jeżeli tak to wejście prądu do nie go jest prąd zmienny nie stały i jeżeli dochodzi do niego prąd zmienny małej wartości to coś nie łaczy po drodze z silnika do regulatora lub padła elektrownia co jest w silniku .mkowal1976 pisze:Witam,To co ustaliłem to na wejściu do stabilizatora napięcia napięcie 0,22V a na wyjściu 0,04V. Dzięki za pomoc.
Marcin
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
-
- Quad:: CF Moto 500ED
- Imię: Marcin
Cześć,
Dzięki za odzew.
Stabilizator napięcia wewnątrz wyświetlacza na płytce.
W załączeniu zdjęcie elementu.
W sobotę za dnia zrobię zdjęcie płytki i wrzucę.
Marcin
Dzięki za odzew.
Stabilizator napięcia wewnątrz wyświetlacza na płytce.
W załączeniu zdjęcie elementu.
W sobotę za dnia zrobię zdjęcie płytki i wrzucę.
Marcin
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Aha ok jeżeli chodzi o prądy w samym liczniku to ja już ci tu nie pomogę znam gościa co naprawia liczniki jak by co
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts