SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 19 paź, 2015

mxsebek pisze:
Marcin ATV SWAP Garage pisze:
Dragon011 pisze:No widze Marcin profesinalna robota :) Ile wyszedł cały koszt przeróbki ? Jest już taka usługa dostępna u Ciebie :P ? Bo jeżeli tak to napewno chętny był bym na takie wzmocnienie ;)
oj chyba jak usłyszysz cene to sie zastanowisz 2 razy czy chcesz wzmacniac tak wahacz blacha kosztowała 20 zł a pospawanie tego mojego wahacza do kupy a dopiero wzmocnienie ta blachą 500 zł oczywiście sam sobie potem jeszcze wyszlifowałem na glanc zeby był taki efekt końcowy ;) mozna powiedzieć że koszt to 600 zł ale na pewno to lepsze rozwiązanie jak kupno nowego za 1200 zł a i tak go szlak po pewnym czasie by strzelił i tak samo bedzie trzeba go spawać .

No to widzę że spawacze u was kroją ostro :-P Ja za taka usługę bym wziął dużo mniej a spawam alu już wieeeeeeleeee lat i wolę brać mniej a mieć stałych klientów ;-)
Ja jestem stałym klientem tego gościa ;) no cóż tani nie jest a drugi typ do którego nieraz jadę kasuje podobnie bynajmniej biorą podobnie jak woziłem im spawac tylko pękniete wahacze czyli spawu było ok 10-15 cm to brali od 40 do 50 zł
tutaj miał wahacze w dwóch cześciach cały do pospawania potem te wzmocnienia blacha troche roboty było ale myślałem że w 300 max 400 stówkach sie zmieszczę a tu pincet ;) przełknąłem ślinę i zapłaciłem ważne że jest zrobione profesionalnie bo jak nieraz mi chłopaki przywozą quady i maja pospawane wahacze to katastrofa glut na glucie nie przetopiony jak trakie cos moze dobrze trzymać .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » pn 19 paź, 2015

Może dziś ogarnę jakiś film z moich wyjazdów, ale ja tam jeszcze do konca terenów nei znam a nie wszędzie da się jechać bo czasem wąsko na moto tylko.

a jak jest sprawa klamek niełamiących się obojętnie jakie sprzęgło chyba bez różnicy bo to linka czy trzeba też pompę zmieniać?
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » pn 19 paź, 2015

mxsebek pisze:
Dragon011 pisze:No widze Marcin profesinalna robota :) Ile wyszedł cały koszt przeróbki ? Jest już taka usługa dostępna u Ciebie :P ? Bo jeżeli tak to napewno chętny był bym na takie wzmocnienie ;)
oj chyba jak usłyszysz cene to sie zastanowisz 2 razy czy chcesz wzmacniac tak wahacz blacha kosztowała 20 zł a pospawanie tego mojego wahacza do kupy a dopiero wzmocnienie ta blachą 500 zł oczywiście sam sobie potem jeszcze wyszlifowałem na glanc zeby był taki efekt końcowy ;) mozna powiedzieć że koszt to 600 zł ale na pewno to lepsze rozwiązanie jak kupno nowego za 1200 zł a i tak go szlak po pewnym czasie by strzelił i tak samo bedzie trzeba go spawać .

No to widzę że spawacze u was kroją ostro :-P Ja za taka usługę bym wziął dużo mniej a spawam alu już wieeeeeeleeee lat i wolę brać mniej a mieć stałych klientów ;-)
Ja jestem stałym klientem tego gościa ;) no cóż tani nie jest a drugi typ do którego nieraz jadę kasuje podobnie bynajmniej biorą podobnie jak woziłem im spawac tylko pękniete wahacze czyli spawu było ok 10-15 cm to brali od 40 do 50 zł
tutaj miał wahacze w dwóch cześciach cały do pospawania potem te wzmocnienia blacha troche roboty było ale myślałem że w 300 max 400 stówkach sie zmieszczę a tu pincet ;) przełknąłem ślinę i zapłaciłem ważne że jest zrobione profesionalnie bo jak nieraz mi chłopaki przywozą quady i maja pospawane wahacze to katastrofa glut na glucie nie przetopiony jak trakie cos moze dobrze trzymać .

Ten co kupilem to też była w zenada jeśli chodzi o spawy więc wszystko szlifowalem i na nowo spawalem.
SE
Tak jak piszesz 300zl to uczciwą cena że szlifowaniem włącznie ;-) Przyzwoitosc by mi nie pozwoliła więcej wziąć.

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » pn 19 paź, 2015

No cena rzeczywiście zaporowa , myślałem o 3 stówkach max :P Pytałem się jednego spawacza ile wziął by za taką robotę po pokazaniu zdjęć on powiedział 150-200 zł , już chciałem się umówić i mu dawać , lecz po obejrzeniu jego kilka innych "rzeźb" zrezygnowałem całkowicie. No cóż za jakość trzeba płacić. Trudno pozostaje od czasu do czasu spawanie na tyle dużo nie jeżdzę :) A ewentualnie poprawienie wszystkich spawów ile by wziął ?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 19 paź, 2015

Mx sebek sie tym zajmuje zawodowo deklarował że może to zrobić o wiele taniej wiec może by pospawał wszystkim wahacze :D dojdzie tylko koszt wysyłki do Koszalina i z powrotem ;) i nikt wam nie każe zaraz całego w około spawać i wzmacniać najważniejsze są boki i spód ja po prostu poleciałem po całości ;)

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » wt 20 paź, 2015

No i Panowie już wiem co to za ulep ten z Wolbroma :D Kuzyn mówił , że jeżeli chcesz popełnić samobójstwo to poleca hahah :P Wszystko w nim lata , ale właściciel twierdzi , że to od mocy śrubki same się odkręcają. Tak jak Marcin mówił złe ustawienie gaźnika powoduje , że przy wjeździe na krawężnik już zaczyna prychać. Zawiecha cała wylatana i mocy ma porównywalnie z accessem 400 a nie cb 500 :P Ogólnie jakiś pordzewiały , ale odziwo mówił , że widać w nim potencjał ale za 4k nie 8k :P Ale jedno co można dobrego powiedzieć spawy na ramie niby dość ładnie wyglądają. No tylko że quad do kapitalki a nie do jeźdzenia.

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » wt 20 paź, 2015

Witam, sprawa z innej beczki, mam na sprzedaż oponki szosowe lub najlepiej zamianę na "kostke" tylne do lucka 20/10/9, bardzo ładne, zdj dla zainteresowanych.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 20 paź, 2015

Kaman cb500 ty chyba ostatnio cos wspominałeś że miałeś problem z zamontowaniem tylnej osi

bo tak sie składa że ja teraz w swoim zakładałem nową os bo tamta miałem lekko krzywą dałem ją do prostowania a żeby nie czekać kupiłem nowa a tamtą bedę miał na zapas. Pojawił się jednak problem po złozeniu wszystkiego do kupy pojechałem sie przejechać wróciłem do domu a tu pojawił sie jakiś luz na ułozyskowaniu a dodam że lożyska i uszczelniacze też dałem nowe mówie co jest grane nic sie nie poluzowało a taki luz sie zrobił ,rozebrałem to z powrotem

i okazało sie że zmieliło mi ten pierścień zabezpieczający ale czemu ?? Więc miałem drugi pierścień z tej starej ośki załozyłem i widzę że coś mi nie gra piasta na której jest tarcza hamulcowa powinna dochodzic do tego pierścienia żeby przy dokrecaniu z drugiej strony pierścień miał oparcie bo wiadomo że taki pierścionek nie utrzyma takiego obciążenia ,więc porównałem obie oski i okazało się że jest za mało wyfrezowana i piasta na której jest tarcza hamulcowa nie dochodzi do pierścienia tylko brakuje ze 3mm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żeby to ogarnąć wyszlifowałem trochę frez w piaście tarczy hamulcowej

Obrazek

dzieki temu piasta weszła głębiej do pierścienia i po problemie ale trochę lipa przeciez to powinno pasować beż rzeźby

Najśmieszniejsze jest to że owa oska okazała sie być krzywa fabrycznie i odnowa muszę wszystko rozbierać i wymienić ja na reklamacji :(

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » wt 20 paź, 2015

Witaj, Marcinie, problem już rozwiązany, dotoczyłem tulejkę i jest git, nie podobało mi się to że trzeba coś dorabiać bo zapewniano mnie że będzie plug&play, prosta jest także spoko, zdenerwował bym się jak by była krzywa :/. U mnie tarcza dolegała do tego pierścionka, ale zaś z drugiej strony było za dużo luzu i po to dorabiałem tulejkę bo gwint się skończył a luz nadal był

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 20 paź, 2015

Coś mi sie wydaję ze zaczeli robić masówkę i jakość wykonania spadła albo Tajwańce chleją w robocie i pier...lą robotę ;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”