SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
karwat84
Quad:: lucky star 500
Imię: Tomek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: karwat84 » pn 22 lut, 2016

nie wiem co mu dolega ale wygląda śmiesznie

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 22 lut, 2016

na pierwszej focie widac ze w garażu juz sie tworzy nowa strzała hehe
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
karwat84

jakie profesjonalne mocowanie silnika

Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Post autor: Brzuch » pn 22 lut, 2016

Witam. Chciałbym zrobić SWAPA w moim LS 300 mam okazję tanio wyrwać silnik od LS 400, praktycznie w tych samych pieniądzach co sprzedam 300. Pytanie czy przy wymianie kpl silnika muszę jeszcze coś rzeźbić z wydechem dolotem czy wszystko pasuje plug and play. Dzięki za odpowiedź. PS. wiem że najlepiej było by od razu zrobić SWAPA na silnik od CB 500 ale obawiam się o moje zdrowie i życie. Jeżdżę w terenie i ten wsteczny się naprawdę przydaje a dodatkowo boje się że nie ogarnę manuala.
Im więcej błota tym większy fan :)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 22 lut, 2016

Brzuch pisze:Witam. Chciałbym zrobić SWAPA w moim LS 300 mam okazję tanio wyrwać silnik od LS 400, praktycznie w tych samych pieniądzach co sprzedam 300. Pytanie czy przy wymianie kpl silnika muszę jeszcze coś rzeźbić z wydechem dolotem czy wszystko pasuje plug and play. Dzięki za odpowiedź. PS. wiem że najlepiej było by od razu zrobić SWAPA na silnik od CB 500 ale obawiam się o moje zdrowie i życie. Jeżdżę w terenie i ten wsteczny się naprawdę przydaje a dodatkowo boje się że nie ogarnę manuala.
Wszystko pasi gaźnik najlepiej jak byś miał też od 400 cc bo na pewno dysze i chyba gardziel też jest inna reszta pasuje jeszcze ta górna mocująca silnik poprzeczka jest troszke inna bo cylinder jest wyższy . Jeśli będzie odblokowany to musisz w wieczku filtra dowiercić 2 dodatkowe otwory o średnicy fi 30 bo w przeciwnym razie bedzie dostawał za mało powietrza bo to w końcu 400cc potrzebuje powietrza wiecej ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Huberttt
Quad:: ACCESS MOTOR CB 500
Imię: Hubert

Post autor: Huberttt » pn 22 lut, 2016

Kolejny Majstersztyk

http://olx.pl/oferta/access-sp250-honda-vfr-800swap-CID5-IDe8WtR.html#5ccc909902

Marcinowi rośnie liczna konkurencja :)
ACCESS CB 500 :)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 22 lut, 2016

hehe Brawo dla konstruktora 800cc 4 cylindry i chłodnica od lucka na przednim bumperze druga w plecaku :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Pablo940
Quad:: Lucky star
Imię: Paweł

Post autor: Pablo940 » pn 22 lut, 2016

Witam Wszystkich ! :)

Od dłuższego czasu regularnie śledzę to forum, bardzo interesuje mnie ten temat i nie ukrywam że przyszedł czas żeby zakupić jakiegoś Lucjana (oczywiście pod swapa ). Może doradzicie mi na co trzeba się przyglądać żeby kupić coś w miarę rozsądnego ?:) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » pn 22 lut, 2016

Siema.
Panowie i Panie jestem kolejną żywą reklamą garażu Marcina. Bardzo chciałem opisać pierwszą jazdę "nowym" LS-em. Po pierwsze mocy nie brakuje, po drugie mocy nie brakuje, po trzecie mocy mu nie brakuje. Jakość wykonania jest na najwyższym poziomie i jest to nie tylko moja opinia ale i kilku moich kumpli którzy dziś widzieli moją maszynkę. Choć żaden z nich na quadach nie lata jak zobaczyli TO na czym siedzę gęby im się szczerzyły cały czas. Dziś miałem trochę polatać po mieście aby oswoić się z manualem i powiem szczerze szczególnie dla tych którzy obawiają się manualnej skrzyni w quadzie NIE MA SIĘ CZEGO OBAWIAĆ. Po pierwszych 30 minutach jazdy po asfalcie i ciągłych zmianach przełożeń czułem się jak bym tu manual miał zawsze.Póżniej pojechałem poza miasto i lekki teren spod moich opon wyrywał się na kilka metrów w górę wiec myślę że przy takiej mocy będę musiał jeszcze w tym roku wymieniać oponki choć teraz są prawie nowe. Ale to jedyny minus wizyty w Częstochowie. Cały czas wyglądałem tak :mrgreen: Nawet to pisząc wyglądam tak :mrgreen: wiec wielkie :oklaski: dla Marcina. Nie wiadomo kiedy 150 kilometrów jazdy testowej zleciało. Przez najbliższe trzy dni nie dam rady jeździć bo do roboty trzeba chodzić ale następnym razem napiszę ile spalił.

Marcin dzięki za kupca na silnik porządna z Ciebie firma, ale to już nie aktualne wziął go mój kumpel do Kymco.

Na foto jak wyglądał w październiku i jak wygląda dzisiaj. Jeszcze tylko muszę przemalować felgi na czarny mat i wymienić kierownicę na wyższą.
Załączniki
przed (1).jpg
po.. (1).jpg
przed (2).jpg
po.. (2).jpg
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
karwat84

Zazdroszczę Ci tej frajdy na zielonej strzały, ale ja też niedługo będzie mógł dodać swoją opinię, co po obejrzeniu twojego Lucky po Swapie to naprawdę wygląda to jak by wyjechał z Fabryki a nie jak te prowizoryki z OLXa

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”