Bashan 200cc trzeba długo kręcić zeby odpalił

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
Krawczykeltom1
Quad:: Bashan 200cc
Imię: Tomek

Bashan 200cc trzeba długo kręcić zeby odpalił

Post autor: Krawczykeltom1 » pn 28 paź, 2013

Witam. Mam straszny problem z moim quadem, a mianowicie muszę długo kręcić rozrusznikiem, machać przy tym gazem i regulować ssaniem żeby odpalił….próbowałem już wielu rzeczy nawet wymieniłem na nowy gaźnik i troszkę lepiej jest ale to nie to co było kiedyś czyli palił od strzału bez gazu niezaleznie czy był ciepły czy zimny. Zaczął tak ciężko odpalać od czasu gcy nim jechałem i poprostu zgasł...trafił wtedy do naprawy coś zrobili i od tego czasu tak pali i nie potrafią nic z tym zrobić fachowcy z mojej okolicy. Iskra jest i paliwo dochodzi a jak już odpali to ma moc, dobrze się wkręca na obroty, jest zrywny i szybki jakby go nic nie bolało a jednak gdy go zgaszę to już go ciężko odpalić....im bardziej rozgrzany tym gorzej. Zawory sprawdzone przeze mnie 2 razy, przez serwis Motoklinika z wrześni też. Załamuję ręce bo chce jeździć ale nie wiem czy wrócę z przejażdzki jak mi zgaśnie. Proszę o pomoc…..nawet telefoniczną lub jeśli ktoś jest z okolic wrześni i podejmie się naprawy to bardzo chętnie zapłacę za doprowadzenie tylko odpalania do normy. Pozdrawiam i czekam na info pod emilem Krawczykeltom1@o2.pl lub tel.888372809. Pozdrawiam

Krawczykeltom1

Re: Bashan 200cc trzeba długo kręcić zeby odpalił

Post autor: Krawczykeltom1 » czw 07 lis, 2013

Myślałem że tu fachowcy przebywają ale wygląda że i tu odpowiedzi nie otrzymam

korek 29
Quad:: shineray 250
Imię: piotr

Post autor: korek 29 » ndz 10 lis, 2013

witam a proszę mi powiedzieć czy w tym quadzie jest możliwość regulacji zapłonu ?? można jeszcze świecę sprawdzić. a z tego co przeczytałem to kompresja jest dobra???

Krawczykeltom1

Post autor: Krawczykeltom1 » czw 14 lis, 2013

Nie ma możliwości regulacji....niestety....kurcze mam komarka i to jest silnik pali na dotyk. A tu tylko moduł zapłonowy i czujnik halotronowy na wale korbowym tak mi się wydaje że to to....też bez możliwości regulacji................

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Post autor: ten.nowy » pn 18 lis, 2013

Witam.
Znajomy miał podobny problem w quadzie firmy Yamaha.
U niego wystarczyła zmiana świecy i odpalał bez problemu jedno razowo,
za drugim razem musiał się na męczyć gazem/ssaniem żeby odpalić.
Po zmianie świecy odpalał bez problemu raz.
Problemem okazała się świeca kupował najtańsze dostępne NGK które padały jedna po drugiej, kupił lepszą i działa od pół roku i nic się nie dzieje

Piotrek79
Quad:: Kymco KXR 250

Post autor: Piotrek79 » sob 23 lis, 2013

U mnie jest podobnie jak mam malo paliwa w baku jak odpali to juz jedzie jak paliwa jest tak z polowa baku to pali zawsze i wszedzie od strzala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”