Edycja postów na forum Quadzik.pl

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...

Czy wprowadzić ecycję postów na forum Quadzik.pl?

TAK, to bardzo dobry pomysł.
11
52%
TAK, to dobry pomysł, ALE mam wštpliwoœci czy nie zrobi się zamieszanie.
4
19%
NIE, zrobi się tylko zamieszanie.
6
29%

Liczba głosów: 21

Jojo

Edycja postów na forum Quadzik.pl

Post autor: Jojo » sob 18 lis, 2006

Dziś zauważyłem, że istnieje możliwość edycji swoich postów na forum Quadzik.pl... ale chyba tylko w dziale Na luzie - bo tylko tam widziałem taką opcję przy moich postach. W innych działach nie mam takiej możliwości.
Dlatego mam pytanie, czy jest to chwilowe niedopatrzenie administratora, czy może użytkownicy Quadzik.pl będą mieli możliwość edycji swoich postów na tym forum?

Z możliwością edycji postów spotkałem się już na kilku forach, które miały dużą liczbę użytkowników i liczbę postów. Czasem robił się z tym straszny burdel a czasem wychodziło to tylko na dobre.

Wypowiedzmy się w ankiecie, czy chcemy mieć możliwość edycji postów - może takie rozwiązanie wpłynie pozytywnie na liczbę osb udzielających się na forum Quadzik.pl...
Tak bardzo bym chciał mieć quada, ale niestety brak kasy :(

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » sob 18 lis, 2006

wszystko zalezy od uzytkownikow, uwazam, iz w niektorych przypadkach edycja postow jest uzasadniona...
.:GALEON:.

Quadowiec:)

Post autor: Quadowiec:) » sob 18 lis, 2006

Jestem za a nawet przeciw można by rzec....
Masz rację Martines - wszystko zależy od uzytkowników, ale w końcu forum ma być dla nas, więc ja bardzo się ucieszę, jeżeli będzie edycja. Czasami coś człowiek napisze, później chce coś dopisać lub poprawić i trzeba prosić o pomoc moderatora. A tak sami możemy sobie poradzić.

Z drugiej strony jednak edycja postów w rękach pewnych użytkowników, których na całe szczeście na tym forum jeszcze nie zauważyłem, mogłaby narobić niezłego bałaganu.

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » ndz 19 lis, 2006

nie wiem, czy to dobry pomysl ale moze by dopuscic edycje warunkowa, czyli:

1. na poaczatku maja wszyscy, jezeli ktos podpada, bluzni, wprowadza celowo zamieszania itd itp - ma opcje zablokowana z informacja, dla siebie i innych uzytkownikow, dlaczego...

2. jest mozliwosc edycji postow z opcja sprawdzenia, co bylo napisane wczesniej, czyli, jezeli ktos kogos urazi, tamten sie wkurzy i odpisze, a skolei ten pierwszy usunie i zmieni, bedzie mozliwosc podejzenia tego co pylo pierwowzorem... ??? nie wiem tylko, czy to tak mozna i czy nie wprowadzi to wiekszych obciazen na serwerze...

takie tam koncepcje...

atv killer

Post autor: atv killer » wt 21 lis, 2006

To co martines zaproponował w punkcie 1. wydaje sie być bardzo rozsądne. Moim zdaniem forum jest dla użytkowników, więc dlaczego mam się dodatkowo stresować, jak chcę coś poprawić w mojej wypowiedzi.

Oczywiście, jeżeli ktoś zacznie kogoś obrażać a później to wykasuje to będzie tylko źle świadczyło o takim użytkowniku... Można wtedy w odpowiedzi na taki post zacytować jego wypowiedź, której użytkownik obrażający nie będzie mógł już edytować, bo będzie miał możliwość tylko edycji swoich postów. I nawet jeżeli się opamięta, to w zacytowanym poście już to pozostanie. Admini poprawcie mnie jak się mylę...

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

co z funkcją edytuj?

Post autor: prezziguzzi » ndz 04 lut, 2007

:oops: popełniam tyle błędów ........
:cry: potem nie mogę na tp patrzeć :roll:
a co za tym idzie corazmniej piszę .............. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uważam że przydałoby sie od czasu do czasu coś poprawić :?
czy istnieje taka możliwość :roll: :?:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 04 lut, 2007

Jedynym sensownym rozwiązaniem, które mi na ten moment przychodzi do głowy to włączenie edycji postów na 5 minut od momentu napisania posta przez użytkownika.

Podczas pisania posta macie przecież możliwość podglądu, jeżeli coś jest nie tak, to możecie od razu poprawić

Wprowadzenie możliwości edycji postu przez cały czas mogłoby wprowadzić spore zamieszanie.
Dodatkowo myślę, że nie każdy dział powinien mieć możliwość edycji postów.

OK. Na tydzień włączam możliwość edycji postów przez 5 minut od napisania postu... jeżeli się to przyjmie to pozostanie... :)
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

to jest szefostwo.... zaraz nawale trochę byków i poprawię , hmmm a poprawione będzie można dalej poprawiać :?:

ps.ale jazda może będzie można pisać jednego posta w nieskończoność..... bo przecież i siku zdąży sie zrobić i coś zrobić do jedzenia..... 5 minut to kupa :roll: czasu

dzieki

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

rany jakie zainteresowanie :!: gdzie oni wszyscy są :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Post autor: Max » ndz 04 lut, 2007

Mozecie ustawic edycje z opcja "dopki ktos nie odpowie"... z reszta czemu mialo by nie byc edycji postow? Niedawno sie zastanawialem na atvpolska po kiego ktos wylaczyl taka mozliwosc... jak zdjecie sie zle podlinkuje czy cus to juz kaplica, a takto jest mozliwosc zmiany... a jak ktos wrazliwy, zeby nie zmieniac po dyskusji to mozna rzeczywiscie opcje, ze dopoki ktos nie odpowie to mozna edytowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”