rejestracja Quadow
dziś usłyszałem ciekawą nowinkę
W SZCZECINIE SĄ 42 REJESTRACJE QUADÓW NA ODWOŁANIU - już wzięli się za nasze maszynki. Pomimo złożenia kompletu dokumentów. Nie znam szczegółów, tylko z niedowierzenia zerknąłem i zobaczyłem kupkę dokumentów. Z tego co mi przekazano, to już w całym województwie się łączą " w naszym bólu" i robią to samo
A więc uważajcie, ZARAZA IDZIE Z ZACHODU
W SZCZECINIE SĄ 42 REJESTRACJE QUADÓW NA ODWOŁANIU - już wzięli się za nasze maszynki. Pomimo złożenia kompletu dokumentów. Nie znam szczegółów, tylko z niedowierzenia zerknąłem i zobaczyłem kupkę dokumentów. Z tego co mi przekazano, to już w całym województwie się łączą " w naszym bólu" i robią to samo
A więc uważajcie, ZARAZA IDZIE Z ZACHODU
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
tragedia, to ja już nie wiem co oni wyprawiają. Składając pełne dokumenty do rejestracji powinienem mieć pewność(!), że quada zarejestruje. Według mnie powinni stworzyć takie pojęcie jak QUAD lub czterokołowiec w polskim prawie. Te całe zamieszanie jest przez to, że jesteśmy podpinani pod samochód, traktor lub motocykl! Quad powinien być zawsze rejestrowany jako samochód ewentualnie pojazd rolniczy (traktor czy coś takiego) i mieć nakaz zawsze jazdy w kasku, ze względów bezpieczeństwa.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
traktor też ryzyko, w PL traktory mają Vmax 40km/h
w niemczech rejestrują to jako Zugmachin, co nasi nieopatrznie (?) przetłumaczyli jako ciągnik-traktor, a u nich to są poprostu ciągniki, które to mogą śmigać 80km/h. I tam nie ma z tym problemów - montujesz kulkę haka i masz ciągnik
no nic POLSKA..........hura!!!!!
w niemczech rejestrują to jako Zugmachin, co nasi nieopatrznie (?) przetłumaczyli jako ciągnik-traktor, a u nich to są poprostu ciągniki, które to mogą śmigać 80km/h. I tam nie ma z tym problemów - montujesz kulkę haka i masz ciągnik
no nic POLSKA..........hura!!!!!
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
ronin tylko w niemczech jezdza takie traktory po 80km/h a =u nas stare ursusy leca 30km/h
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
Ruszko, pisałem że to nie traktory tylko ciągniki (traktory są tylko podkategorią tej grupy) - to polska specyfika (rolna) sprawiła że u nas nie ma ciągników jako takich, tylko do ciągania używają traktorów. Taki kraj - po lewej buraki po prawej kartofle
inna sprawa, że ich traktor faktycznie poleci on road 80km/h, a i pewnie off road też
inna sprawa, że ich traktor faktycznie poleci on road 80km/h, a i pewnie off road też
temat powraca. POCZYTAJ
poczekamy - zobaczymy
poczekamy - zobaczymy
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Warto zapoznać się z projektem zmian związanych z wymaganiami dopuszczenia pojazdów do ruchu (zarówno z projektem jak i uzasadnieniem): http://bip.mi.gov.pl/pl/bip/projekty_ak ... z_poj_ruch
To powinno wiele spraw wyjaśnić.
To powinno wiele spraw wyjaśnić.
Póki co quadowa emeryturka :)
Witam
hm, moja teza, użytkowników quadów jest coraz więcej, kazdy z nas zakochany jest w swoim hobby, jedni trakrują to jak pasję inni chcą się wyrzyć i p.... opinie tym pozostałym, nie zmienia to faktu, że ktoś powiedzmy na górze zauważył to, że nowe ustalenia mogą uzupełnić dziurę w budżecie, no to skoro nie wystarcza paliwo najdroższe na świecie, podatek drogowy za coś czego nie ma, to teraz trzeba dowalić quadowcą, chcą jezdzić niech płacą, a co nie zapłacimy 500 czy więcej zł, żeby móc cieszyć się ze swojej pasji, mimo wszystko Polska to piękny kraj, ja mam zarejstrowamego quada jako ciągnik rolniczy, przegląd techniczny jest, homologacja też, prawko B ale nie mam licencji płetwonurka, a może czasem będzie potrzebna....
pozdrawiam
hm, moja teza, użytkowników quadów jest coraz więcej, kazdy z nas zakochany jest w swoim hobby, jedni trakrują to jak pasję inni chcą się wyrzyć i p.... opinie tym pozostałym, nie zmienia to faktu, że ktoś powiedzmy na górze zauważył to, że nowe ustalenia mogą uzupełnić dziurę w budżecie, no to skoro nie wystarcza paliwo najdroższe na świecie, podatek drogowy za coś czego nie ma, to teraz trzeba dowalić quadowcą, chcą jezdzić niech płacą, a co nie zapłacimy 500 czy więcej zł, żeby móc cieszyć się ze swojej pasji, mimo wszystko Polska to piękny kraj, ja mam zarejstrowamego quada jako ciągnik rolniczy, przegląd techniczny jest, homologacja też, prawko B ale nie mam licencji płetwonurka, a może czasem będzie potrzebna....
pozdrawiam
Grizzly 350 4x4, KQ 750 cudo
-
grizlly 700
witam
Czy ma ktos juz ma jakis pomysł jak zarejestrowac yamahe grizlly 700. Quada zakupiłem w salonie Yamahy w polsce i za holere nie moge go zarejestrowac
Czy ma ktos juz ma jakis pomysł jak zarejestrowac yamahe grizlly 700. Quada zakupiłem w salonie Yamahy w polsce i za holere nie moge go zarejestrowac
Ostatnio zmieniony śr 21 kwie, 2010 przez jaroslaw007, łącznie zmieniany 1 raz.