Potrzebuje dobrej rady w sprawie quada.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kcr_quad

Potrzebuje dobrej rady w sprawie quada.

Post autor: Kcr_quad » wt 22 lip, 2008

Witam,

mam pytanie dt. przeróbki quada. Jestem początkujący w sprawie quadów, mam mało pieniedzy i bedzie to troche banalny pomysl, ale od czegos trzeba zacząć. Mianowicie wpadłem na pomysł przerobienia wuada japończyka pod wzgledem silnika tzn. chcę kupić całe nadwozie od japończyka do 200 ccm i wstawić silnik od wsk'i 175. Co myslicie na ten temat? Może juz kiedyś miał cos takiego ? prosze o komentarze w tej sprawie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 23 lip, 2008

hm...wszystko jest do zrobienia tylko nie masz szans uzyskac efektów podobnych do seryjnego quada. Nie mówie juz o innych problemach. Raczej to kiepski pomysł a tani to on wcale nie będzie

Awatar użytkownika
Kcr_quad

Post autor: Kcr_quad » śr 23 lip, 2008

Wiesz, z pieniędzmi raczej problemu nie bedzie, bo same nadwozie mysle w 500 zł sie zamknie, bo silnik od wsk'i juz mam i wrazie czego częsci zamienne, chodzi tylko o sam pomysł i czy to w ogole dav rade jezdzic, czy rama wytrzyma ten silnik itp itd

Awatar użytkownika
WoDzUu
Kontakt:

Post autor: WoDzUu » sob 26 lip, 2008

ale od WSK silnik będzie za słaby :D

weź wsadź z malucha będzie prawie jak Gryzlątko :D

oj a ramę to kup Polarisa SP 800 x2 na pewno starczy :D jak z kasą problemu nie masz :D

Awatar użytkownika
Kcr_quad

Post autor: Kcr_quad » ndz 27 lip, 2008

Tylko, ze nie chce narazie nic takiego wielkiego, mówie, ze to moj pierwszy quad, a co do tego, ze silnik od wski bedzie za słaby to sie nie zgodze ;p chyba nie wiesz co potrafi wsk'a 4

Awatar użytkownika
djmp9
Quad:: www.minikoparkawroclaw.pl
Imię: www.minikoparka.hekko.pl
Kontakt:

Post autor: djmp9 » ndz 27 lip, 2008

problem bedzie z chłodzeniem... jakis łądny wentylator musiałbys zamontować.. wszystko jest do zrobienia. miałem kiedys silnik WSk 125 w gokarcie .. osiagi bardzo zadowalające.. tylko awaryjność zbyt duza . powodzenia
HONDA RINCON 650 2005 r
ITP T7 12' + ITP Mud Lite XTR 26'

HONDA RANCHER 400 4x4 2004 r

Awatar użytkownika
WoDzUu
Kontakt:

Post autor: WoDzUu » ndz 27 lip, 2008

a z częściami problemu nie będziesz miał :D

Awatar użytkownika
Kcr_quad

Post autor: Kcr_quad » ndz 27 lip, 2008

Pisałem juz wczesniej, ze czesci mam pełno, moj brat ma warsztat i naprawie tego typu motocykle, mam pełno czesci do tego typu motoró (wski, cz, mz itp itd )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”