Kawasaki KFX 700
- domin11
- Lucky ATV Team
- Quad:: 800 HO
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Kawasaki KFX 700
Siema
Jak se ostatnio przeglądałem rynek quadów to znalazłem właśnie takiego KAWASAKI. Powiem że bardzo mi się spodobał, tylko nie zabardzo mogę go zaliczyć do jakiegoś rodzaju.
Bo tak
1. Ma silnik V2 czyli podejżewam że jest o wiele cięższy od typowego sporta np raptora 660, co przypuścmy na torze ma znaczenie ogromne
2. Sprtowa kasta
3. Napęd tylko na tylną oś więc w ostrym błocie albo na przeprawie nie poszalejesz
4.Napęd na póloski, Czyżby to coś w rodzaju enduro
Jak ktoś miał doswiadczenie z takim sprzętem to niech napisze może ja za jakieś dwa latka bym .............
Jak se ostatnio przeglądałem rynek quadów to znalazłem właśnie takiego KAWASAKI. Powiem że bardzo mi się spodobał, tylko nie zabardzo mogę go zaliczyć do jakiegoś rodzaju.
Bo tak
1. Ma silnik V2 czyli podejżewam że jest o wiele cięższy od typowego sporta np raptora 660, co przypuścmy na torze ma znaczenie ogromne
2. Sprtowa kasta
3. Napęd tylko na tylną oś więc w ostrym błocie albo na przeprawie nie poszalejesz
4.Napęd na póloski, Czyżby to coś w rodzaju enduro
Jak ktoś miał doswiadczenie z takim sprzętem to niech napisze może ja za jakieś dwa latka bym .............
Waży 234kg, silnik V2 oprócz większej wagi daje wyższe parametry technicznedomin11:
KFX700 to nie jest typowa ośka, nie jest napędzana wałkami jak napisałeś a normalną osią tylko że ona jest wrawiana w ruch wałem kardana zamiast łańcuchem. Quad ten posiada automatyczną skrzynie biegów co daje ogromny komfort.
Ogólnie sprzęt ten zbiera dobre opinie... wszyscy go sobie chwalą. Mógłby mieć jeszcze 4x4 no ale co zrobić.
Ostatnio zmieniony pn 02 lip, 2007 przez KoKoS, łącznie zmieniany 1 raz.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
- domin11
- Lucky ATV Team
- Quad:: 800 HO
- Imię: Dominik
- Kontakt:
No fajny sprzęcik już prawie jestem pewien że następnym moim quadem będzie właśnie KFX 700. Z tego co już przejechałem kilometrów, to wydaje mi się że bardziej ciągnie mnie w stronę turystyki quadowej, tzn. nie za mocny teren, nie tor poprostu sobie jeździć i zwiedzać tam gdzie samochodem nie da rady. Jestem ciekaw jeszcze czy ta kawka ma coś w rodzaju mechanizmu różnicowego ???? Bo fajnie by było przypuścmy wypuscic się quadem do miasta lub nad morze I jestem ciekaw skoro to jest V2 to taką szybkoscią przelotową na drodze może by było z 95 km/h
... inne hobby to tylko wymówka :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
zaden quad z popularnych nie ma mechanizmu roznicowego z tylu... kilka quadow malo popularnych ma mechanizm roznicowy z tylu ale nie podam ci marki i modelu bo poprostu nie pamietam.
pozdro
ps. czyzby LS sie znudzil?
pozdro
ps. czyzby LS sie znudzil?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
- prezziguzzi
- Kontakt:
domin11 napisał: Fajny sprzęt ale cena 32 tyś za turystyczną ośke troche przesadzona za tą cene to masz pełno wartościowe 4x4
to FAKT ale jaka sportowa jest ta maszynka "turystyczna"
Ostatnio zmieniony pt 02 lis, 2007 przez damianoGd, łącznie zmieniany 1 raz.