Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Uwaga na Multi Moto w Warszawie
PostWysłany: Pon 14 Cze, 2010 

Zaprowadziłem do nich Quada na regulacjię gazników to tak wyregulowali ze Quad chodził jakby miał pojemność 50cm a ma 750cm.Przywiozłem do domu to dopiero zobaczyłem że jest ściagnieta rura z filtra powietrza,sciągneli ją po to żeby dostawał wiecej powietrza, jak założyłem ją to quad zaczął szczelać. Odbierałem quada to ściemniali że chodzi idealnie. PSEUDO FACHOWCY.. Jechałem do nich 150 kilometrów a oni zdieli rurę z filtra powietrza.

Temat postu: Re: Uwaga na Multi Moto w Warszawie
PostWysłany: Wto 15 Cze, 2010 

Miejscowość: Warszawa
Sprzęt po regulacji chodzi świetnie. Rura została zdjęta ze snorkla, bo ze snorklami i dyszami Dynojeta nie będzie chodził dobrze. Na oryginalnym filtrze jest bardzo dobrze. ZE snorklem nie będzie to działać.

Poza tym chciałeś na szybko to raz, powiedziane, było, że wymaga to więcej pracy chciałeś jeździć przed sobotą. Dwa quada wcześniej utopiłeś. Zatem, zostawiam to bez komentarza.

To dlaczego nikt mnie nie poinformował że snorkle nie ida w parze z dynojetami tylko ściągneliscie rure która dochodzi do filtra powietrza. Oczywiscie przy odbiorze quada o tym też nikt nie powiedział że rura została ściągnięta,jak zadzwoniłem z zapytaniem dlaczego ta rura jest ściągnięta to usłyszłem taką odpowiedz[ZAPOMNIAŁEM ZAŁOŻYĆ]. A podrugie jak kupowałem quada to snorkle i dynojety miał już założone, A KUPIŁEM GO Z POD SERWISU MULTI MOTO. A po trzecie jak go kupowałem to też miałem wciskany kit że biegi są niewyregulowane, bo quad na wolnych obrotach gdy byl na biegu to jechał powoli, a był walnięty śilniczek który znajduje sie na obudowie paska napędowego i o tym też dokładnie wiedzieliście. Jeszcze jedno, quad był u was przez cztery dni więc wydaje mi się że czasu było wystarczająco na to żeby wykonać regulacjie gaźników.

A świetnie to on chodzi teraz, jak zaprowadziłem do innego serwisu..

Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Powiatu Drawskiego
Pochwały: 1
Interesujący temat, zobaczymy jak się dalej potoczy.

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

PostWysłany: Śro 16 Cze, 2010 

Kupiłeś od pracownika nie od serwisu. Co z tym, że spieszyłeś się przed weekendem i z tym, że utopiłeś wcześniej sprzęt, to powiedziałeś Sylwkowi. Wiem, że pojazd wydał ci sprawny, więc nie wiem co masz na myśli pisząc te oszczerstwa.

PostWysłany: Śro 16 Cze, 2010 

Quad od samego początku jak go kupiłem to przerywał i Sylwek o tym wiedział, bo dzwoniłem do niego zaraz po kupnie. Quad stał u was cztery dni, to chyba jest sporo czasu żeby wyregulować gaźniki a u was regulacja polegała na ściągnięciu rury z filtra powietrza, więc nie pisz że się spieszyłem. Zakończymy tą kwestie bo to nie ma sensu. Ja w jakimś stopniu czuje się oszukany :( ,a wy i tak bedziecie pilnować swojego. Przez jakiś czas miałem do tego serwisu zaufanie,ale zostałem z tego wyleczony..

PostWysłany: Pią 18 Cze, 2010 

Dysze zostały wymienione, po prostu zestaw Dynojeta nie pracuje ze snorklami. Albo osiągi i stawianie na gumę, albo snorkle. Zostały włożone dysze rozmiar 160. i wszystko wyregulowane. Także o oszukaniu nie może być mowy, a sprzęt zleciłeś Sylwkowi i z nim się rozliczaj w tej sprawie.

PostWysłany: Śro 18 Sie, 2010 
Klient swoje a facet swoje,ta jak to w końcu jest,bo ciekaw jestem-czarne jest czarne czy białe? Najlepszy serwis na świecie to serwis własny,albo u kumpla w garażu albo u sąsiada,znajomego mechanika itp.Najlepiej jednak samemu,to nie jest nic trudnego,może na początku.Ludzie-przestańcie paść tych uzurpatorów,i bierzcie się do roboty.Podam przykład-wymiana elementu tłumnika w serwisie (znana marka auta) 800zł,wymiana tego samego we własnym zakresie 20zł.Tak,tak to nie pomyłka.Żerują te pożal sie boże <servisy> a prawa ani kary na to prawie nie ma,ale po co się wkur... Tak jak ty huron,za te 300 km co zrobiłeś ( 5 h jazdy) to byś cały silnik i skrzynie z gażnikiem rozłożył.Co do serwisów,dla mnie wszystkie są takie same,wszystkie są dobre tylko do drenażu portfela.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości