Tłumik X8 pęknięty czy może coś innego.
Tłumik X8 pęknięty czy może coś innego.
Witam;
Dzisiaj chciałem ogarnąć swoją gadzinę po niedzielnym wypadzie, ale oczywiście najpierw krótka przebieżka... jak wracałem nagle quada jakby "przytkało" a później zrobił się głośny. Po rozebraniu lewej strony zobaczyłem coś takiego (zdjęcie po usunięciu 3 sprężyn): Może trochę głupie pytanie, ale się jeszcze łudzę... wnioskuje że to nie do końca normalne? czy tam coś w środku było co trzymało te części?
Jeżeli faktycznie się rozleciał po prostu to czy jest sens to spawać? czy lepiej inwestować w nowy?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Artur
Dzisiaj chciałem ogarnąć swoją gadzinę po niedzielnym wypadzie, ale oczywiście najpierw krótka przebieżka... jak wracałem nagle quada jakby "przytkało" a później zrobił się głośny. Po rozebraniu lewej strony zobaczyłem coś takiego (zdjęcie po usunięciu 3 sprężyn): Może trochę głupie pytanie, ale się jeszcze łudzę... wnioskuje że to nie do końca normalne? czy tam coś w środku było co trzymało te części?
Jeżeli faktycznie się rozleciał po prostu to czy jest sens to spawać? czy lepiej inwestować w nowy?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Artur
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Tłumik X8 pęknięty czy może coś innego.
Rozpadł się ....
Daj do pospawania.
Zdarza się, że "strzela" w tym miejscu.
Masz dystanse z tyłu? Bo często tylne koło wadzi o końcówkę i właśnie w tym miejscu go "rozrywa".
Masz gwarancje ?
Daj do pospawania.
Zdarza się, że "strzela" w tym miejscu.
Masz dystanse z tyłu? Bo często tylne koło wadzi o końcówkę i właśnie w tym miejscu go "rozrywa".
Masz gwarancje ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
To samo miałem nic nie ma wchodzi na te jabłko , odbij z tłumika pospawaj składasz i jazda Gwarancja obejmuje pospawanie przez serwis .
- oolsztyniak
- Moderator
Za wysokie skoki robicie chłopaki
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Ostatnio tez to spawalem. Prosta robota.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
Tak mam, ale nie skacze aczkolwiek lata się po dziurach czasami szybciej... dodatkowo ja raczej z tych mniejszych/lżejszych... aczkolwiek muszę się przyjrzeć jak to się zachowuje...oolsztyniak pisze:Masz dystanse z tyłu? Bo często tylne koło wadzi o końcówkę i właśnie w tym miejscu go "rozrywa".
Ostatnie pytanie czy może być że tłumik przytkał się i dlatego się rozleciało?
Dzięki za pomoc.
- oolsztyniak
- Moderator
Nie, nie przytkał się, po prostu puściło ot - tyle.
Zobacz czy na wydechu końcowym widać otarcia od opony.
Chociaż jak masz dystanse to nie powinno być widać.
Zobacz czy na wydechu końcowym widać otarcia od opony.
Chociaż jak masz dystanse to nie powinno być widać.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Pytanie o to przytkanie wzięło się stąd że jak to się stało to mi jakby przygasł/zwolnił... albo to tylko moje wrażenie...
Co do przyczyny to przypomniało mi się że jakiś czas temu miałem dosyć nieprzyjemną rolkę, wszedłem bokiem w zakręt na oblodzonej drodze i trochę przesadziłem... quad podobno zdrowo pofrunął i może to...
Zresztą nieważne to, jutro szukam jakiegoś sensownego spawacza.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Co do przyczyny to przypomniało mi się że jakiś czas temu miałem dosyć nieprzyjemną rolkę, wszedłem bokiem w zakręt na oblodzonej drodze i trochę przesadziłem... quad podobno zdrowo pofrunął i może to...
Zresztą nieważne to, jutro szukam jakiegoś sensownego spawacza.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Już dwa razy miałem to samo - u mojego kolegi właśnie strzelił i żadnych skoków nie było
W serwisie w Poznaniu dospawali mi jakąś metalową opaskę - twierdzili, że nie można zespawać na sztywno, bo cały wydech odleci
W serwisie w Poznaniu dospawali mi jakąś metalową opaskę - twierdzili, że nie można zespawać na sztywno, bo cały wydech odleci
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Odbij ten kawałem tłumika z jabłka , bierzesz końcowy wydech do spawacza chwila i potem z powrotem zakładasz jak oryginał .