piotrtur napisał(a):
jimmy tak żeby ci ........nie zawracać może podasz jakieś namiary na stronkę gdzie mógłbym coś poczytać na temat lucky star.może występuje model o większej mocy który sprawdza się w różnym terenie. jaka jest twoja opinia na temat tej marki quada
Kurcze napisałem wczoraj elaborat cały i mnie wysypało z quadzika

Postaram się co nieco pokrótce powtórzyć ale że dzisiaj nei mam weny na pisanie to będzie krótko

Generalnie występują modele 250, 300, 400 i 450. Najpopularniejsze są rzecz jasna 250tki i jeśli miałbyś kupowaćto polecałbym właśnie ten silnik. Dlaczego? 300 w ośce jeździ tak samo jak 250 więc po co przepłacać. A 400 i 450 wytępują w przyrodzie bardzo rzadko i gdybyś miał go naprawiać to obawiam się że z zakupem części byłbyś skazany tylko i wyłącznie na oficjalną sieć dystrybucji, a i tak nie wiadomo jak by było z dostępnością i ewentualnym czasem oczekiwania. A do 250tki niedługo w spożywczakach będą części sprzedawać

Jak chcesz coś poczytać o nich to zajrzyj na stronkę ich oficjalnego dystrybutora - ATV SWEDEN POLSKA.
A teraz trochę ode mnie - ja latam LS300 przeprawowym. Co prawda dużo ludzi śmieje się że nazywa się ten sprzęt przeprawowym, bo to ośka w dużej budzie, ale przy dobrych oponach jakoś daję radę. Latam z ekipą, w której dominują duże mocne mocne maszyny (głównie Kawasaki Bruteforce, Gruzzly itp.), więc muszę się mocno starać żeby za nimi nadążyć, niemniej jednak maszynka daje radę. Probelmy zaczynają się w miejscach gdzie koniecznie potrzebny jest napęd na 4 koła, ale jak już nie mogę się przebić albo wygrzebać to pozostaje linka lub wyciągarka. LS250 ośka da sobie radę w terenie spokojnie, o ile nie będziesz wjeżdżał w głębokie błoto. I jeszcze jedna zaleta - zdecydowana wiekszość osiek ma skrzynię maualną, a LS ma CVT, co niektórzy błędnie nazywają automatem. Jest to typowa bezprzełożeniowa skrzynia dokładnie taka jak w duzych quadach przeprawowych.
Fuck, a miało być krótko