Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sam sobie królem
PostWysłany: Śro 05 Maj, 2010 
Witam,towarzyszy zamiłowanych w czterokołowcach.Prześwietliłem całe forum i wyszło mi że największy problem to-gdzie jeżdzić żeby było fajnie dla nas i nie uciążliwie dla innych,z własnego pożycia ze społeczeństwem też wnioski wyciągnołem i tak-opracowałem sobie kilka tras od 5 do ponad 20km,prawie wogóle nie dotykających asfaltu,są w nich odcinki bardzo szybkie jak i extremalne,przepiękne widokowo(beskid makowski) i w zależności od czasu wybieram się na jedną z tras,nie spotkałem się jeszcze z okazywaną nieprzychylnoscią,może dzięki temu że wśród zabudowań nie szaleje,koło pieszych zwalnim no i jeżdże sam,czyli mała głośność.W tutejszym terenie mało jest lasów państwowych,za to masa dróżek polnych w różnym stanie,trzeba tylko powybierać te najciekawsze,połączyć,ominąć asfalty(brak blach) i wszyscy mogą mnie cmoknąć w .... oczywiście rozsądnie jeżdzić,jak się kiedyś prawo zmieni tak że po drogach gruntowych nie można będzie jezdzić to pierwszy nabijam kose na sztorc.Nie wiem jak inni ale mi bynajmniej 3-6 godzin w siodle i w ciekawym terenie całkiem wystarcza,poza tym dużo mój gad pracuje użytkowo w gospodarstwie.Przy okazji gdyby się ktoś doczytał tego az okolic budzowa albo ogólnie tej strony powiatu Sucha Beskidzka to chętnie wymienie doświadczenia.narka.

Temat postu: Re: Sam sobie królem
PostWysłany: Śro 05 Maj, 2010 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
I o to chodzi, nie bądźmy uciążliwi, dajmy innym żyć, a inni dadzą nam.
Pozdrawiam myślącego!

PostWysłany: Wto 01 Cze, 2010 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stryszawa
Pozdrowienia ze Stryszawy- w jakim formacie masz mapy tych tras?

Sciągam z geoportalu,z regułu w skali 1:1000 albo 2000,wydrukowuje tez czasami zdjęcia lotnicze dla lepszej orientacji,akurat od paru tygodni odświeżyli je i są one gdzieś z kwietnia 2009.Przeszukałem cały net i nigdzie nie ma nic dokładniejszego,wszelkie reklamujące się mapy są g...o warte i dobre dla lotników,na geoportalu mamy skale 1:1000 i natychmiastową możliwość zobaczenia tego samego wycinka na zdj. lotniczym,tak że cała reszta to szmira i typowe wyciąganie kasy.

Awatar użytkownika

Miejscowość: Stryszawa
Zgadza się- niestety google earth na naszym terenie jest mało szczegółowe. Jeździsz z GPSem?

PostWysłany: Śro 02 Cze, 2010 
Broń boże,przy moich długościach tras to całkiem zbędne,zresztą GPS i jego dokładność ma się nijak do dokładności map i zdjęć.Z GPS-em to można jeżdzić po saharze,u nas to bardziej szpanerskie niż praktyczne.

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2010 

Miejscowość: Prądnik
He, he, dobrze powiedziane. Ale z pewnością marketingowcy od gps-ów by się obrazili. Dla nich to system wprost doskonały. ;-)

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2010 

Miejscowość: Sosnowiec
Quad: ...
Imię: Karol
Nazwisko: Muzyk
dzidzius35 napisał(a):
no i jeżdże sam,czyli mała głośność

Nie liczy się głośność tylko bezpieczeństwo :D

No szczególnie te co kiedyś wojsku wysłali :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości