Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Renegade
PostWysłany: Czw 30 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
Wielkimi krokami nadchodzi :

Image

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Gru, 2006 

Miejscowość: Warszawa
oj tak. Namiesza sporo ten quad. Myślę, ze sie nie mylę że kilkanaście sprzeda się na pniu w Polsce. On będzie rządzil w enduro w przyszlym sezonie....

Temat postu:
Awatar użytkownika

Tak naprawdę będzie kilkanaście (chyba 15 albo 25 ) poprawcie mnie jak się mylę lżejszy od Outlandera , w sumie niewiele...

Temat postu:

chyba o ok 20kg, ale ma inna rame, amory i zawieszenie.
Powinien ważyć ok 270kg.

Co ciekawe, wersje 800ek an rynek europejski maja moduł ECU ustawiony na 15kW mocy!!!! dotyczy to także outlandera.
Nie wiem o co tu chodzi, ale to mniej niż Rincon!

Temat postu:

Miejscowość: mazowieckie
Jeżeli chodzi o ograniczenie mocy na rynek europejski, to najprawdopodobniej wynika to z warunków homologacyjnych tych sprzętów. Chyba właśnie homologowane quady w Niemczech nie mogą mieć więcej nież 15kW.

Temat postu:

moduły amerykańskie sprzedjaą sie jak świeże bułeczki....dodatkowy biznes dla firmy.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
W całej Unii obowiązuje ograniczenie mocy quadów do 15 kW. Ale to pic na wodę po prostu wstawiany jest ogranicznik w gaźniku, który zdejmuje się w 2 minuty. Gorzej będzie jak pojawią się silniki z wtryskiem

Mam pytanko do 2can. Ile kosztuje Kymco MXU 500 bo nigdzie nie moge znaleźć ceny. ( a powoli zaczyna śnić mi się po nocach :D ) Co do Renegade to może napiszesz coś wiecej o tych sprzętach bo tak na pierwszy rzut oka to rewelacja, przede wszystkim ile mogą kosztować
Tak na marginesie to obserwuje zamieszanie jakie zrobiłeś na Atvpolska :wink: Wielki lament jęki i zgrzytanie zębów :lol: Nie wnikam za bardzo o co poszło, ale chyba mocno Cię wkurzyli, a teraz 2can - wracaj.

Pozdrawiam

Temat postu:
Awatar użytkownika

Oficjalna cena Kymco 500 to 27900 zł oczywiście z homologacją i oczywiście do negocjacji...
Dobry pojazd pod warunkiem że nie do extremu , plastiki jeszcze w japończykach są lepsze ;) W standardzie ma płytę pod wyciągarkę , napędy i całkiem sprawnie się porusza. Zapraszam do siebie mam egzemplaż testowy , możesz wypożyczyć , dokonać jazdy próbnej itp...

Temat postu:
PostWysłany: Czw 15 Mar, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
Taak, stało się, jeździłem dzisiaj Renegade, moje pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. To istny diabeł :evil: .

Wygląd: dla mnie jest bezdyskusyjnie piękny: klasyczna włoska stylistyka (Lamborghini najbardziej podobny) i do tego śliczny żółty kolor.

Motor: absolutny dzik, skończony wariat, diabeł, chce jeździć tylko na tyle, praca silnika bardzo kulturalna, brzmi rasowo jak dobre motocykle, relatywnie cichy

Hamulce: lepiej niż dobre, szkoda, że zblokowane razem przód z tyłem, no cóż ameryka

Zawieszenie: amorki gazowe, dużo lepsze niż wszystko co fabryczne w innych maszynach, do amatorskiej jazdy na pewno wystarczy

Swiatła: nieopisywalnie oświetlenie, praktycznie można porównać tylko z samochodami, nie trzeba montować nic dodatkowego.

Wrażenie ogólne: quad zwarty, poręczny, przyjazny użytkownikowi, do tego komfortowy i z zacięciem sportowym, stanowi bardzo dobrą propozycję dla kolegów kochających off road ale znudzonych taplaniem w błocie i z zacięciem do szybszej jazdy. Zachowuje przy tym nadal cechy universalnego ATV.

Przy małej kombinacji można mu zmieścic wyciągarkę. Nie da się zabrać dużo bagażu na wyprawę. Potrafiłbym dorobić jakieś bagażniki.

Ma też wadę widoczną gołym okiem: brak zabezpieczenia wewnętrznej strony lamp przednich, jakby ktoś ukradł osłony.

To tyle jak na pierwszy kontakt, reszta w uwagach eksploatacyjnych. Spodziewam się, że coś się pojawi, bo Francuz nigdy nie skończy roboty jak trzeba.

Jeszcze jedno: Kosztuje mniej niż Outlander, nawet gdyby kosztowały tyle samo wybrałbym Renegade. :lol:

próbujcie ludziska, zasługuje na uwagę :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Pią 16 Mar, 2007 
Awatar użytkownika

No z opisu wynikają same suprlatywy , rzeczywiście sprzęt robi wrażenie...
Idealna propozycja dla Endurowców . Ciekawe jakie opinie pojawią się o nim pod koniec sezonu?

Temat postu:
Awatar użytkownika

Jakubek już narzeka na ręce, a dopiero kilka kilometrów przeleciał, zdaje się, że endurowcy muszą w niego sporo włożyć: prawdziwe opony, prawdziwe amorki, moim zdaniem rozdział hamulca, szersza kierownica i wyjęcie visco locka, żeby nie wyrzucał na out (ciekawe, może od tego ma nazwę outlander :lol: ). Wychodzi 50% więcej.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piaseczno
Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem tego Quada ale co mogę powiedzieć o takim diable jak przesiadłem sie z Grizzlaka . Tak jak napisał Marco jest pare rzeczy które trzeba poprawić po fabryce ale to nic wielkiego w porównaniu do jego osiągów . Dziś wyruszam na dłuższą wycieczkę to będę mógł powiedzieć coś więcej na jego temat :lol:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Czekamy Qba na komentarze, coś przeczuwam, że będą same dobre :lol:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piaseczno
Dziś naprawdę w różnych terenach latałem był szuter,błoto,woda,piasek,ostre podjazdy,trawersy,rowy i tam powstał pierwszy problem z wy jechaniem lecz to raczej moja wina bo najechałem pod kątem na rów z obawy zawieszeniem sie na przednim zderzaku na wyjeździe jedno koło było w powietrzu i sie kręciło a reszta stała i czekanie na załączenie sie Visco lok Więc tak :lol: Zawieszenie sprawdza sie w 100% na mega dziurach troszeczkę sie gubi ale do skoków i latania leśnymi dróżkami to perfekta ale bym sie nie obraźił jak były by zamontowane Elki Oświetlenie soczewkowe po prostu super 200% sprawności Układ kierowniczy daje popalić kierowcy lecz to też nie jest problem na początek zmienił bym na manetki o większej średnicy O silniku nie musze wspominać bo to już wiadomo że to pocisk i super hamuje jak sie zdejmie kciuk z manetki Hamulce perfekcyjne mogły by być rozdzielone na P i T Ogólnie to jedynym mankamentem jest to że brak blokady przedniego dyfra lecz musze sie bliżej zapoznać z Visco Lok Renegad dostaje 10p/10p

Temat postu:
Awatar użytkownika

Teraz za Tobą nie nadążę, będziesz musiał jeść pierogi co jakiś czas :mrgreen:

No chyba, że się gdzieś zakopiesz :wink:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość