Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rejestr/homologacja powyżej 15 KW
PostWysłany: Pią 17 Paź, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bełchatów
Z tego co tu wyczytałem to nie można jeździć po drogach publicznych quadami powyżej 15 KW. Czyli jeżeli kupuje przykładowo tą małą yamahe blaster to muszę ją przewozić na jakiś teren jeżeli chce nią pojeździć? Jak tu patrzę to wszyscy mają w papierach ze mniejsza moc. Więc naprawdę każdy może sobie tak łatwo zrobić "na lewo" czy Wy wozicie te quady. Interesuje mnie to bo chciałem mieć quada którym będę mógł się trochę wyszaleć i jeździć do szkoły ale z tego co tu widzę (chyba ze źle coś interpretuję) to jedno będzie zaprzeczeniem drugiego...

Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Lis, 2008 

Miejscowość: Legnica
Więcej optymizmu kolego - moja G700 zarejestrowana w Legnicy, a w dowodzie wpisana pojemność 686,00 cm3 i moc 36 kW - nie ma rzeczy niemożliwych :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Wto 11 Lis, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: wawa i okolice
różne rzeczy sa mozliwe w PL :) pierwszy moj gad mial w dowodzie oryginalna wartosc kW (chyba 36) a obecny ma "przepisowa"wartosc czyli 15kW (a oryginalna duzo wieksza). Po prostu durne przepisy i urzednicy ktorzy na nasz szczęście ich nie znaja... Najlepiej poszukaj quada zarejestrowanego to wtedy przy przerejstrowaniu mała sznsa ze ci zakwestionują podjęta wczesniej decyzje urzędniczą (ale mozę i to możlwe?)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 17 Lis, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Paryż czyt. Pruszcz
jezeli kupisz quada i bedziemial wpisane w dowod wiecej niz 15kw to jest duuuza szansa ze pani w urzedzie to zakwestionuje 8)

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubin
Kup sprzęt zarejestrowany, urzędnik nie cofnie decyzji innego urzędnika, to byłby powód do zaskarżenia i konsekwencji z tym związanych (dla urzędników)

Kupowanie niezarejestrowanego, zmiana mocy silnika (rzeczoznawca) walka z urzędnikami w referatach rejestracji pojadów, przeglądy itp nie sa warte "zachodu". Sprzęty niezarejestrowane nie są dużo tańsze

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Paryż czyt. Pruszcz
Cytuj:
cichy78 napisał...
Kup sprzęt zarejestrowany, urzędnik nie cofnie decyzji innego urzędnika, to byłby powód do zaskarżenia i konsekwencji z tym związanych (dla urzędników)

Kupowanie niezarejestrowanego, zmiana mocy silnika (rzeczoznawca) walka z urzędnikami w referatach rejestracji pojadów, przeglądy itp nie sa warte "zachodu". Sprzęty niezarejestrowane nie są dużo tańsze

znam osobiscie przypadek jak pani wlasnie w takim przypadku odmowila przerejstrowania - dopiero po doniesieniu opinie rzeczoznawcy to przreszlo :twisted:

na upartego kada moze ci powiedziec ze nie przerejstruje bo nie sełnia wymogu ktegorji L7e - i nic nie zrobisz :!:

Temat postu:

Miejscowość: Gdansk
Będe tą sytuacje dobrze znał . Kupiłem Quada zarejestrowanego w Kartuzach /Pomorskie/ i bede go Przerejestrowywał na Gdańsk / Oczywiscie tez Pomorskie / i w dowodzie mam 33 kw zo baczymy co bedzie ale to dopiero po nowym roku narazie jest zarejestrowany na kumpla /poprzedniego własciciela.
napewno wruce do tematu jak coś bedzie nie halo

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Gru, 2008 

Miejscowość: Straszyn
Lisek - zapraszam z twoim gadem do Straszyna. A wcześniej na kawę do twojej koleżanki ze szkoły nr 65, Ewy J. (mojej żony, tak się jakoś złożyło :) )
Odezwij się na gg:291290

Temat postu:
PostWysłany: Sob 24 Sty, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podgórzyn
Najświeższe wieści są takie Honda Rincon 650 + to co obowiązkowo trzeba zamontować moc 15kW :shock: prawie całkowity koszt rejestracji to 650zł. W tym tłumaczenia aktu własności kwitów celnych i rejestracja z jedną tablicą. Do tego tzreba doliczyć osprzęt i ubezpieczenie ja mam OC za 180złw compensie.

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Mar, 2009 

Miejscowość: Węgorzewo
Panowie
pierdzieli mi się w bani strasznie od czytania, czym więcej czytam tym mniejsze nadzieje mam na zarejestrowanie swego quada, chyba za dużo czytam różnych opinii i wypowiedzi więc Proszę o konkretne rady i porady.
Mianowicie zakupiłem Raptora 660 sprowadzonego z USA
dok. które wraz z nim otrzymałem to:

-Departament of Motor Vehicles -(znajdują się tam dane quada i jest to podbite notarialnie w USA który oczywiście przetłumacze)
-Oświadczenie importera iż nie posiada TITLA gdyż w tym stanie USA tego rodzaju pojazdy nie są rejestowalne
-dwa dok. potwierdzające transport z USA do polski quada w których są dane marka rok i nr.Vin z pieczątką Urzędu Celnego w Gdyni
-Umowę kupna sprzedaży pomiedzy mną a sprzedająsym(importerem)
-oświadczenie sprzedającego (importera) o imporcie jednostkowym
Czy takie dok. wystarczą bym bez problemu się udał do WK i zarejestrował Raptorka?? oczywiście po uprzednim zamontowaniu kierunków itd. i przeglądem.

z góry DZIĘKI

Temat postu:
PostWysłany: Czw 12 Mar, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: CZĘSTOCHOWA
Jeszcze opłaty celne , i zaświadczenie o mocy do 15 kw ! :D

Temat postu:

Celne opłaty? kupiłem tego quada od kolesia, który mieszka tam w USA i ma polskie obywatelstwo, sprowadził go na jakichś tam zasadach że niby przez pół roku nie może sprzedać bo jeśli tak zrobi to cło go czeka tylko teraz nie wiem czy jest to realne czy łyknełem ściemę?
A zaświadczenie o 15kw to nie diagnosta wystawia?
czy muszę założyć blokadę do 15kw? jeśli tak to gdzie to się robi i ile kosztuje?
POZDRAWIAM
DZIĘKI

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: CZĘSTOCHOWA
nie musisz zakładać blokady jak jesteś w stanie załawić papier.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 05 Kwi, 2009 

No i klapa, diagnosta wpisał na przeglądzie 14kw ale w WK oszołom powiedział że muszę przynieśc od rzeczoznawcy pismo ze ma 14kw bo inaczej nie zarejestruje...
-Gdzie założyc ogranicznik bądź gdzie znaleźc normalnego rzeczoznawcę żeby taki kwit wystawił?
-Może ktoś zna trochę prawo gdzie jest wspomniane ze jak diagnosta wpisał to tak jest,
wtedy bym poszedł i im w WK pokazał palcem, ale czy to dobry pomysł??
NIE WIEM CO ROBIĆ

Temat postu:
PostWysłany: Wto 07 Lip, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chyliczki
A polaris sprzedaje np. 850xp z mocą ok.51Kw z homologacją czy to jes takie małe oszustwo polarisa czy jak?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości