Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Quady a zima?
PostWysłany: Sob 13 Lis, 2010 

Witam.
Na wstepie przepraszam jezeli pisze w zlym dziale- jestem tu pierwszy raz wiec nie bardzo wiedzialam gdzie napisac :)
mam takie pytanko (pewnie dla niektorych wyda sie dosc glupie ale z racji tej, ze jestem kobieta nigdy wczesniej jakos nie interesowalam sie quadami wiec wiec o nich tyle co nic) a wiec czy w zimie jak jest snieg mozna jezdzic na quadach ? :D
chce wyslac mojego narzeczonego na taka wyprawe jednak bedzie to w grudniu... dlatego nie wiem czy jak jest snieg to nie przeszkadza ? czy lepiej poczekac do wiosny ?
On rowniez nigdy nie jezdzil a wiec ma to byc jego pierwszy raz.. dlatego nie wiem czy lepiej poczekac az bedzie cieplej czy to nie ma znaczenia dla osoby poczatkujacej ?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Temat postu: Re: Quady zima ?
PostWysłany: Sob 13 Lis, 2010 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Witaj,
jeżeli będzie śniego po tzw. "jajka" to lepiej poczekać do wiosny... Ale jeżeli śniegu będzie tak około 10-20 cm, to początkującemu będzie się na pewno łatwiej jeździło - czyli łatwiej wchodziło w poślizgi

Ważne tylko, żeby Twój narzeczony ubrał się dość ciepło, oczywiście odpowiednio do temparatury, bo długa jazda turystyczna bez odpowiedniej ochrony termicznej może mu wspomniane w cześniej "jajka" odmrozić.
Z dugiej strony trzeba również pamiętać, że jazda np. na torze nie wymaga aż tak ciepłego ubrania, gdyż quadowiec cały czas musi balansować i pracować na quadzie, więc mocno się rozgrzewa.

Warto również, żebyś wysyłając narzeczonego na wyprawę quadową (bo rozumiem, że nie posiadacie quada, tylko będziecie korzystać z wypożyczalni) zapewniła mu odpowiednie ubranie ochronne (kask, buzer, buty i dobre rękawice) - czyli szukając firmy organizującej wyprawy trzeba zwrócić na to uwagę.
Chyba, że chcesz się pozbyć narzeczonego to nie wspominaj mu o kasku i ochraniaczach :wyśmiewacz:

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu: Re: Quady a zima?
PostWysłany: Nie 14 Lis, 2010 

dziekuje za odpowiedz bardzo mi pomogla ;)
pozbywac sie narazie go nie chce... ale zapamietam ta rade na przyszlosc :D

Temat postu: Re: Quady a zima?
PostWysłany: Pon 06 Gru, 2010 

Quad: zonda fx quad
Niewiem czy kogoś kto niemiał doczynienia z quadami wysyłać go na wyprwę ja mam quada 5 miesięcy i jeszcze nie czyje się na siłach :(

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości