Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Czy jesteœ zainteresowany quadowymi wyprawami turystycznymi w Polsce?
Tak, jestem zainteresowany 82%  82%  [ 141 ]
Tak, dobry pomysł, ale nie mam na to czasu 8%  8%  [ 14 ]
Nie, wolę przeprawówki quadowe 9%  9%  [ 15 ]
Nie, wolę sport quadowy 2%  2%  [ 3 ]
Razem głosów : 173
Autor Wiadomość
 Temat postu: Quadowe wyprawy turystyczne...
PostWysłany: Czw 17 Maj, 2007 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Dlaczego w Polsce nie są organizowane Quadowe wyprawy turystyczne. Czy nie ma na takie wyprawy zapotrzebowania?

W weekend majowy 2007 uczestniczyłem wraz z żoną w quadowej wyprawie turystycznej. To były jedne z najlepszych dni na quadach, które spędziliśmy. Oczywiście pamiętam także o tej adrenalinie, która towarzyszyła mi w startach w motocrossie quadów, pamiętam również niesamowite błotko i atmosferę na przeprawówkach, ale quadowe wyprawy są uzupełnieniem całego wachlarza atrakcji związanego z quadowaniem. Tylko że takie wyprawy w Polsce są bardzo mocno zaniedbane - czyli doquadniej praktycznie nie istnieją...

Pamiętam jak w sierpniu 2005 roku pojechaliśmy z Jarkiem na jedną z pierwszych przeprawówek, po dość długim (kilkuletnim) przestoju w tych imprezach. Przyjechało wtedy 19 quadów... Czy ktoś wtedy powiedziałby, że po niespełna dwóch latach, liczba quadów na przeprawówkach przekroczy liczbę 100! Albo, że będzie trzeba wprowadzać ograniczenia w ilości startujących zawodników. Nawet my nie byliśmy tak śmiali w swoich przewidywaniach.

Dlatego chciałbym rozpocząć dyskusję związaną z rozwojem wypraw quadowych w Polsce. Wypowiadajcie swoje zdanie - czy ma to w ogóle sens, czy wystarczają wam ustawki we własnym gornie, przeprawówki czy imprezy sportowe... Zagłosujcie w ankiecie opisując w postach swoje zdanie, jakie wy mielibyście potrzeby związane z takimi wyprawami quadowymi...

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kabaty :)
Nie muszę chyba specjalnie się rozpisywać, że podzielam zdanie Grzegorza .

A i może to czego dokonaliśmy wspólnie na majówce będzie właśnie początkiem tworzenia Quadowych wypraw turystycznych?

Temat postu:
Awatar użytkownika

turystyka quadowa - to to, co lubimy robic najbardziej, od samego poczatku istnienia SSQuad, wieksza czesc ludzi jezdzacych z nami czerpala przyjemnosc z jazd niskocisnieniowych... wiekszosc imprez organizowanych przez nas bedzie miala wlasnie taki charakter, nie wykluczamy tez przejazdow bardziej wymagajacym terenem... dlatego tez rowniez popieram Grzegorza... w swiecie quadow znajdzie sie rowniez miejsce dla "turystow", mam taka nadzieje :wink:

Temat postu:

Miejscowość: Wa-wa Wawer
To jest dobry pomysł szczególnie gdy jest cisza i brak imprez przeprawowych (okres wakacyjny itp.) Chętnie zabrałbym syna lub żonkę na taką wycieczkę, ale!! jest zawsze jakieś "ale" . Mimo moich perswazji żonka nie da się namówić na spanie w namiocie.Gdyby jakieś inne miejsca noclegów tooo ? Dlatego jestem za ,czekamy na propozycje ciekawych tras.
pozdr.Darek

ps.Arecki następnym razem jeżeli będzie dogodny termin jadę z wami

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
:D jestem za, jak najbardziej :lol:

powiem więcej odkąd nie mam motocykla enduro bardzo mi tego brakuje......taki tygodniowy 10 cio dniowy wypadzik....MARZENIE

jest co prawda pewien kłopot....a mianowicie CZAS... ale pewnie da sie zrobić :mrgreen:

lubię urozmaicenia....różny teren i formy spędzania czasu w terenie ,jeszcze raz za :wink:

Temat postu:

Pomysł pierwsza klasa tym bardziej, że ciśnienie będzie mniejsze niz na imprezach gdzie wszyscy walczą o każda sekundę. Można popatrzeć, popodziwiać piękne okoliczności przyrody i niepotarzalne :wink: a i pewnie błotko sie znajdzie dla fanatyków 8)
Jestem za ale z czasem to rzeczywiście problem, szczególnie jak sie ma 14 dniowe dziecko w domu :mrgreen:

Temat postu:
PostWysłany: Pią 18 Maj, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
od takiej turystyki rozpoczęła się moja przygoda na quadzie i będę ją kontynuował, każdy letni weekend w górach (zwykle biorę urlop w piątek, na miejsce dojeżdżamy w czwartek) 3 dni w trasie (nocleg w dobrym hotelu, albo po spartańsku-namiocik i kokon)

żadne tam ciśnienie i speed (40km/h), luzik, widoki, powietrze, pogawędki z miejscowymi, najlepszy odpoczynek pod słońcem

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
o np. tak to robimy

Załączniki:
DSC00612 mały.JPG [239.72 KiB]
Ściągnięto 5977 razy
DSC00614mały.JPG [201.29 KiB]
Ściągnięto 5982 razy

Temat postu:

Miejscowość: Warszawa
co do dynamiki przyrostu ilosci quadów....
Byłem wczoraj w strasznej dziurze, żeby założyć opony na felgi i zmienic kola i wlasciciel opowiadł, ze kupuje sobie duzego quada (marki nie wspomnę), bo wreszcie udalo mu sie znaleść sposób na kupienie go na firmę - kupi plug i bedzie odsnieżał.

Za kilka lat grozi naszemu malemu krajowi potop quadowy...

Pomysł wypraw jest przedni i bardzo mi sie podoba..bo i quad mam srednio przeprawowy, ale za to fantastyczny do podróży

Temat postu:
PostWysłany: Sob 19 Maj, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
Wyprawy są piękne i potrzebne, pozwalają się zintegrować z przyjaciółmi i przyrodą , stanowią super wyzwanie. Niejedną wyprawę odbyłem i każdą wspominam z rozżewnieniem , chociażby ubiegłoroczną wyprawę na Ukrainę. Mam przyjaciół , którzy w weekend zabierają rodzinę i na quadach jadą w siną dal kilkaset kilometrów omijając asfalty.
Najbliższa nasza wyprawa zaplanowana jest na początek lipca do Rumunii - w ramach Enduromanii chcemy lajtowo pozwiedzać najpiękniejsze okolice wysokich Karpat.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 20 Maj, 2007 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kabaty :)
afeee... Brzzzydal....
Nie zaprosil.... 8)

Temat postu:
PostWysłany: Nie 20 Maj, 2007 

Miejscowość: stargard szcz.
Pomysł przedni wpypawa majowa super opisy i foto też,jedyny minus to moja praca nie jestem w stanie się wyrwać na tyle dni może daw trzy to góra ale wielkie brawa za takie incjatywy :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Pon 21 Maj, 2007 
Administrator
Awatar użytkownika

Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Widzę, że znaczna część quadowców popiera ideę wypraw turystycznych.

W związku z tym dlaczego w Polsce nie znalazł się jeszcze żaden organizator tego typu imprez turystycznych po terenach naszego pieknego kraju.

W czym tkwi problem? Jakie sprawy stają na przeszkodzie?

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
Awatar użytkownika

- moze to, ze potencjalna wyprawa quadowa moze sie przerodzic w niekontrolowane upalanie...
- a moze to, ze zajmuje to strasznie duzo czasu w przelozeniu na korzysci, ktore moze osiagnac organizator...
- moze tez to, ze swiat quadowy jest pelen krytyki...

:roll:

jakkolwiek - niedlugo nalezy sie spodziewac "SSQuad - Integracja 2007" - impreza turystyczna z elementami orki oraz glowkowania...

impreza bedzie raczej niskocisnieniowa, ze wspolna integracja oraz zakwaterowaniem pod namiotem... :)

Temat postu:

Miejscowość: Warszawa
Cytuj:
martines:
- moze to, ze potencjalna wyprawa quadowa moze sie przerodzic w niekontrolowane upalanie...
- a moze to, ze zajmuje to strasznie duzo czasu w przelozeniu na korzysci, ktore moze osiagnac organizator...
- moze tez to, ze swiat quadowy jest pelen krytyki...

---może być niekontrolowane, ale organizator ma mieć posłuch i ustalić zasady pod groźbą ostracyzmu
---jeżeli organizator jest nastawiony jedynie na zyska anie własną przyjemność, lub po prostu tylko z tego żyje....tak
---Prawdziwa cnota itd... 8)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości