Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 280 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Quad do 6000zł
PostWysłany: Wto 22 Sie, 2006 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Dzisiaj miałem przyjemność pylnąć sie quadem o pojemności 150 cm3 niby nic wielkiego ale zrobił na mnie wrażenie, zarboiłem troche kasy przez wakacje i planuje zakup quada do ceny 6000zł
i teraz pytanie
Jaka firma, chłodzenie cieczą czy powietrzem , jeden cylinder czy dwa(zauwazyłem że dwucylindrowce mają lepszy monent obrotowy czyli lepszego kopa ale znowu są cięższe) interesowała by mnie moc okolo 20 km czyli jak na pierwszego quada wystarczy.....tak myslę
prosze o pomoc
pozdr
Darek

Temat postu:
PostWysłany: Nie 12 Lis, 2006 

WITAM !! jestem tu nowy ... i tez mam do was takie pytanie jakiego quada wybrać :?: ... kryteria takie jak u darekk310 prosze o odpowiedz :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Pon 13 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
czesc,

jezeli chcecie miec quada do jazdy, nie kupujcie chinskich, lepiej kupic uzywanego japonczyka, chinskie quady sa mizernej jakosci, bedziecie miec problemy... wybor nalezy jednak do Was... za 10.000 mozna juz cos wybrac...

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Niestety 6000 to jest kwota , która wystarczy jedynie na nowego chińczyka. Będzie ślicznie wyglądał, sprzedawca będzie go zachwalał pod niebiosa tylko , że sprzęt rozsypie się po paru kilometrach. Niestety często bywa że dosłownie po tylu. Jedyna rada jeżeli nie chcecie płakać to cierpliwość ! Odłóżcie te pieniądze dozbierajcie jeszcze trochę. Jak już macie bardzo wielkie ciśnienie to weźcie kredyt. Martines ma rację za 10000 można znaleźć już całkiem sensownego używanego markowego quada. Trzeba to powiedzieć wprost - kupowanie chinczyka jest w 90% wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Często bardzo dużych pieniędzy. Więc lepiej zastanówcie się

Temat postu:

A czy dla mojego 14 letniego syna będzie dobry ten ??
ogłoszenie nieaktualneallegro.pl/item140362432_nowy_quad_atv_250_cm3_4biegi_wsteczny_70km_h_20ps.html
NOWY QUAD ATV 250... - aukcja allegro :?:

Temat postu:
Awatar użytkownika

nigdy nie widzialem Twojego syna, wiec trudno powiedziec, czy bedzie dobry... nie zmienia to faktu, iz pokazany przez Ciebie quad jest chinski...

Temat postu:

Wszystko zalezy co Twoj 14 letni syn bedzie chcial robic tym quadem, o jakosci quadow produkowanych w Chinach wiele bylo mowionych negatywnych rzeczy, sa tacy co sobie chwala te produkty. Ja osobiscie opieram sie na wlasnych doswiadczeniach i szczerze odradzalbym. Tak naprawe to z opisu nie dowiadujemy sie czy jest to manual czy polautomat, a to chyba tez jest wazne. Zastanów sie nad uzywanym, wiem ,ze troche trzeba byloby jeszcze dolozyc, a pozniej zainwestowac w dobry przeglad i likwidacje istniejacych usterek ale to czesto jest lepsze i w gruncie rzeczy tansze rozwiazanie... pozdrawiam :)

Temat postu:

Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłby zakup Yamahy Blaster:
- nowa w salonie Yamahy to koszt około 14900 zł, myślę że jakby się dobrze potargował to za 13 by ją można kupić.

Znalazłem poniższe na allegro, nie znam stanu technicznego (ale to musiałbyś sam sprawdzić):
- Yamaha Blaster - 2002 r. - 9000 zł
- Yamaha Blaster - 2001 r. - 8800 zł
- Yamaha Blaster 2001 r. - silnik po remoncie + wymienione oponki - 7999 zł

Blasterkiem pojeździsz i ty i Twój 14-letni syn. A na pewno będzie to o wiele tańsze rozwiązanie niż podany przez Ciebie damian8921 quad. Ja swego czasu też napaliłem się na chińską zabawkę, ale na całe szczęście ostudził mnie mój kumpel, który przechodził przez chińską quadową gehennę.

Temat postu:

bardzo dziękuje za odpowiedzi ... a czy macie jeszcze jakies propozycje innych modeli ?? :?:

Temat postu:
PostWysłany: Wto 14 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

odwiedz allegro, w zakladce inne pojazdy i lodzie wybierz quady atv, a potem baw sie wyszukiwarka wpisujaca odpowiednio nazwy markowych quadow, nie zapominajac o kymco... sortujac wg ceny bedziesz mial oferte jak na dloni...

Temat postu:
Awatar użytkownika

Jeżeli tylko dla syna to polecałbym Kymco KXR 90 z homologacją nowy z salonu kosztuje 8900. Według producenta to quad dla nastolatków od 12 do 16 lat. Jeżeli chcesz sam pojeździć to ciekawą propozycją jest MXU 150 to już jest ,,dorosły,, quad. Nowy kosztuje wprawdzie 13900 ale widziałem na stronie jakiegos dealera używany roczny za 10000. Poza tym jest koniec roku wiec na pewno beda jakies upusty na rocznik 2006.
Co do chińskich quadów to jest jeszcze jeden problem. Nawet jezeli trafisz na coś co się od razu nie rozsypie, to nie masz najmniejszych szans na odsprzedaż używanego po jakimś czasie. Nikt nie kupi używanego chińczyka, chyba że za jakieś grosze. Natomiast markowy sprzedasz bez większego kłopotu.

Temat postu:

Bałbym sie stwierdzenia, ze markowa maszyne sprzedaz bez wiekszego klopotu, zobacz na allegro - wiele quadow, ktore sa tam bardzo dlugo. nie oszukujmy sie ludzie boja sie kupowac uzywane maszyny, a powody wszyscy znamy... :)

Temat postu:

Więc waszym zdaniem co mam zrobić... :?: i mam jeszcze jedno pytanko jaki rozrusznik jest lepszy nożny czy elektroniczny?

Temat postu:
PostWysłany: Śro 15 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

elektryczny pozwala Ci na zapalanie sprzeta jak Panisko, poza tym sa momenty, ze nie chce Ci sie wlozyc nogi ani reki do zimnej wody, a tu sobie kciukiem pyk i chodzi...

ale wymogiem jest, uwazam, posiadanie drugiego alternatywnego mechanizmu rozruchu, tzw kopniak albo ciegno, jakby CI pradu zabraklo... jezeli masz quada, ktory pali tylko na rozrusznik, nie kupuj...

co do uzywanych, zgadza sie, quada przed obejzeniem nalezy doquadnie obejzec, z doswiadczenia wiem, ze im bardzie wyczyszczony, tym w glebszej wodzie jezdzil, ale nie jest to regula...

Temat postu:
PostWysłany: Śro 15 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

To nie jest żaden problem wszystkie markowe quady mają rozrusznik elektryczny i dodatkowo mechaniczny (nożny albo na linkę jak w pile łańcuchowej) na wypadek zalania czy rozładowania akumulatora. Co masz robić już pisałem. Moim zdaniem poczekać i odłożyć trochę kasy albo wziąć kredyt. Większośc dealerów bez żadnego problemu sprzeda na raty. Ostatno mój kolega wział quada w leasing na firmę jako sprzęt do odśnieżania :D
Niestety nie ma innego wyjścia jeżeli chcesz mieć dobrą zabawę, a nie ciągłe skręcanie rozlatującego się złomu. Rzeczywistość jest jaka jest. Poniżej pewnej kwoty nie kupisz niczego sensownego. Absolutne minimum na używanego to 8000 - 10000. Pisałeś że masz 6000 to jest na prawdę zbyt dużo kasy, żeby ryzykować kupno czegoś co ci się zaraz rozleci.
Co do odsprzedaży to masz Cichy sporo racji. Chodziło mi bardziej o to, że chińczyka nie sprzeda się nigdy chyba że w cenie złomu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 280 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości