Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Sty, 2007 

Miejscowość: Tarnobrzeg
Michał Mazurek,Krzysztof Wronowski za organizacje Challenge of Poland Poland i stawienie czoła wszystkim trudnościom organizacyjnym.

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Cytuj:
martines:
warto tez zauwazyc, iz dla niektorych autorytet dla innych nie jest wcale kims wyjatkowym...

Macie rację sXat i Martines...

Moim zdaniem potrzeba tu właśnie pewnego rozgraniczenia na:
- autorytety
- osoby, które coś robią dla quadów w Polsce.

Powiem to na naszym przykładzie: ja i Jarek wcale nie czujemy się jakimiś autorytetami, ale raczej wrzuciłbym nas do grupy osób, które próbują zrobić coś, żeby chociaż kilku zakręconych osobników wciągnąć do quadowania.

Cytuj:
sXat:
zaloze sie ze na innym forum rozmowa o autorytetach przybralaby wyglad nagonki na niektore osoby.

sXat, ale o które forum Ci chodzi o: quad.org.pl/ czy o atvpolska.pl/forum ;) ?

Temat postu:

Ok, czyli jaka przyjmujemy definicje autorytetu?! wg. mnie wlasnie bardziej autorytetem bedzie osoba, ktora swoimi poczynaniami sprawia, ze srodowisko quadowe zyskuje i rosnie w sile, poprawia sie takze wizerunek use'row na lepsze,
przykro mi ale nie moge napisac, ze autorytetem dla mnie jest osoba, ktora "tylko" wygrala RR czy Yamahe, sorry...

Temat postu:

To co znalazłem odnośnie autorytetu na pl.wikipedia.org/wiki/Autorytet
Cytuj:
AUTORYTET:
1. Społeczne uznanie, prestiż osób lub grup i instytucji społecznych oparte na cenionych w danym społeczeństwie wartościach.
2. Osoba lub instytucja ciesząca się uznaniem, mająca kredyt zaufania co do profesjonalizmu, prawdomówności i bezstronności w ocenie jakiegoś zjawiska lub wydarzenia.
3. W kontaktach międzyludzkich osoba mająca cechy przywódcze z wysoką inteligencją emocjonalną zwaną też niekiedy charyzmą.
4. W teorii socjologicznej jeden z typów idealnych legitymizacji władzy. Zinternalizowane przeświadczenie o świętości i nadrzędności przywódcy. Por. charyzma
Najczęściej autorytet postrzegany jest jako czynnik stabilizujący więzi społeczne i ma wydźwięk pozytywny. Istnieje niestety niebezpieczeństwo, iż nadmierne zaufanie do autorytetów grozi skostnieniem poglądów a czasem nawet ich zwyrodnieniem. Brak autorytetów w danej społeczności grozi jej rozpadem lub anarchią. Istnienie w społeczności jednego, dominującego, autorytetu grozi jej faszyzacją. Zbyt wielka ich liczba zagraża atomizacją.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Sty, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: KCN
Grzegorzu, chodzilo mi oczywiscie o ATVpolska ;)

Jesli chodzi o osoby ktore "cos robia dla quadow w Polsce" to naprawde duzo napisalbym dobrego o Martinesie z ekipa (by nie bylo ze o kims zapomnialem :) ), ktorzy naprawde tworza dobry PR dla quadowcow z okolic wawy. I smiem twierdzic ze doczekamy sie super rajdu przeprawowego w okolicach wawy ;)

A co do samego autorytetu... to wg opisu z wiki cytowanego przez Sycyl'a to juz wogole nie wiem czy mamy jako takie ;) musialyby byc to osoby medialne, dobrze promowane itp. a nasi "quadowcy" poprostu dobrze jezdza :D

Takiego Holka wypromowala tv i to dzieki temu w spotach reklamowych o bezpiecznej jezdzie to on sie wypowiadal a nie mistrz polski pzmot 2006 Leszek Kuzaj

Temat postu:
PostWysłany: Czw 04 Sty, 2007 

Czytaja to co przedstawił nam Sycyl to niestety jestem jeszcze bardziej zdezorientowany niz przed ta lekturka.

czyzby w Polsce nie bylo autorytetów?!

sa tylko bardzo pozytywni ludzie , ktorzy robia cos, cokolwiek, na rozne sposoby, tak jak tylko potrafia najlepiej aby punktowac wsrod "zwyklych" smiertelnikow oraz ludzie, ktorzy swoimi umiejetnosciami pokazanymi na roznego typu rjdach w POlsce oraz poza granicami kraju dbaja o nasz wizerunek jako super rider'ow (lub obie te rzeczy na raz)...

Temat postu:
PostWysłany: Śro 14 Mar, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
"sXat"]hmm dla mnie autorytetem w zakresie warsztatowym jest Axcid ;) wielokrotnie mi pomagal nie widzac nawet mojego quada na oczy.

No to już mniej autorytet a bardziej MAGIK :lol: :mrgreen:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości