Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: POMOCY PROSZE O POMOC
PostWysłany: Pon 30 Mar, 2009 

Miejscowość: RYKI
Drodzy Koledzy mam pewien problem. Zacznę od początku zakupiłem quada w nie autoryzowanym serwisie yamaha czyli w Quady Śrem właścicielem firmy jest Pan Tomasz Kasprzak. Po zakupie quada i użytkowaniu go przez 3 miesiące rozleciał się silnik urwała się korba i wyszła sobie bokiem. Pan Tomasz stwierdził ze jest to zmęczenie materiału i nie uzna gwarancji dobra pogodziłem się z tym zaproponował remont zapłaciłem za remont 6 tys zł po odebraniu quada wyjeździłem 2 baki paliwa zmieniłem olej i po kolejnych 2 bakach znów urwała się korba oczywiście zadzwoniłem do pana Tomasza i ON stwierdza ze było za mało oleju w silniku. PO prostu chce się wykręcić od naprawy w własnym zakresie. POMOCY czekam na jakieś sugestie z waszej strony. Podam tel do mnie 512-612-768 Z góry dziękuje za odzew w tej sprawie.

Temat postu: PORADA
PostWysłany: Pią 15 Sty, 2010 

Miejscowość: Jabłonka
Kolego to co napisałeś że się chce wykręcić to sięnie dziwie mi jak się zepsuł (wydmuchało mi uszczelke pod głowicą) to mi powiedzieli że to jest moja wina ale zawiozłem do innego serwisu i mi bez gadania zrobili nawet to o co nie prosiłem

Spurbuj kolego w innym serwisie!

POZDRAWIAM!!!

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szczec.
Quad: XP
Imię: Tomek
Szymex czytaj ze zrozumieniem, przecież pisze, że w nie autoryzowanym serwisie. Piotrku najpierw zażądaj pisemnej odpowiedzi na reklamację, a później do rzecznika praw konsumenta. Za pierwszą naprawę również powinieneś się domagać zwrotu pieniędzy. "Zmęczenie materiału" jest wadą produktu i powinna być usunięte bezpłatnie przez gwaranta.
Strona Rzecznika Praw Konsumenta http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/
Ps. Ktoś odkopał "trupa z szafy" ,a ja się wkręciłem. A swoją drogą ciekawe jak się sprawa zakończyła.

Temat postu:

Miejscowość: LUBELSKIE
Zacznę nie ładnie ale jak to mówią "na gębę są kluchy" pierwsza sprawa to reklamacja powinna zostać złożona w formie pisemnej, nalezy papier dostarczyć i prosić o potwierdzenie wpłynięcia lub też wysłać listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem.
Zakładam, że pojazd został zakupiony na osobę prywatną nie firmę, gdyż w obu przypadkach sa inne przepisy. W przypadku firmy w grę wchodzą przepisy wynikajace z Kodeksu Cywilnego - rękojmia lub gwarancja o ile dokument gwarancyjny został wystawiony. W drugim przypadku całość przepisów wynika z ustawy o ochronie konsumentów i w tym wypadku powołujesz sie na niezgodnośc towaru z umową lub gwarancję o ile otrzymałeś dokument gwarancyjny. Generalnie dla osób nie mających dotychczas doświadczenia z tymi sprawami, które są dosyć proste, polecam kontakt z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów, który wystąpi w naszym imieniu i zobliguje porzedsiębiorcę do złożenia wyjaśnień pod sankcja kary finansowej. Chodzi o całkiem duże pieniądze więc warto zrobic to "profesjonalnie". To tak całkiem skrótowo, żeby nie przepisywać rzeczy, które bez problemu można wyszukac w necie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości