Cytuj:
Mam pytanko jak w temacie,jakie najlepsze jest obuwie do jazdy przeprawowej?Zaczynalem od normalnych adidasow,poprzez gumowce,kozaki a skonczylem na FOX TRACKERACH jednak za kazdym razem konczylem z blotem na skarpetkach.Czy ktos moze cos doradzic?!
Jezdze na FOX tracker boots od początku. Dwa razy urwałem klamrę, raz kleiłem odchodzącą podeszwę (trzymała się cały czas na przednim zbrojeniu) , ostatnio podkleiłem kawałek z przodu....a to wszystko w ciągu 4 lat jeżdzenia, mycia myjką i ciąglego topienia. Trzeba je od czasu do czasu porzadnie nasmarowac pastą, język, szwy i sa prawie nieprzemakalne. Trzeba dbac o dobre zaciśnięcie góry buta is stosować srebna taśmę na nogawki.
Wlasnie kupiłem druga parę bo nie byłem pewien czy klejenie da radę. Dało i mam parę nowych butów w szafie.
UPDATE 3.04.2009
Dzisiaj okazało się, że z tyłu buty pękły i już nie dalo sie reanimowac. Wymontowałem mocowania klamer, klamry z paskami i wywaliłem. Czas sie przesiaść na nowe. Wyczułem moment kupna....co ciekawe zaplacilem na allegro za nowe 440zł a poprzednie kupowałem za 700zł w gofox.pl....440zł to przyzwoita cena.