Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Nowe Forum na Quadzik.pl
PostWysłany: Śro 24 Sie, 2005 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Witam serdecznie wszystkich zapalonych quadowców oraz tych, którzy wkraczają dopiero w całą przyjemność związaną z quadami. Kiedy niecały rok temu (dokładnie 10 listopada 2004 roku) ruszyła Strona Miłośników Czterokołowców Quadzik.pl, w założeniu była tylko moją domową hobbystyczną stroną. Ale szybko okazało się, że zapotrzebowanie na informacje quadowe jest bardzo duże. I tak przez kolejne miesiące mogliście oglądać dużo zdjęć i filmów z imprez quadowych organizowanych w Polsce.

Teraz przyszła pora na Forum. Chciałbym bardzo mocno zachęcić was do rejestrowania się na forum, do zadawania pytań oraz dzielenia się swoją wiedzą na temat quadów. Nie znajdziecie tu jeszcze żadnych informacji, a i użytkowników też jakby malutko :). Trzeba jednak kiedyś zacząć: tak więc Forum Quadzik.pl oficjalnie rusza dziś.

Oprócz pisania nowych postów zgłaszajcie do nas przede wszystkim pochwały :) oraz jak już bardzo musicie to również propozycje i uwagi związane z działaniem strony i nowego forum.

Pozdrawiam Grzegorz Głowienka

Temat postu:
PostWysłany: Śro 24 Sie, 2005 

Miejscowość: Jelenia Góra
:lol: :lol: :lol: :idea: :idea: :idea:
witam
dobre posunięcie z tym forum

ps. widziałem Grzegorz że przesiadłeś się na przeprawówki napisz jak wrażenia z imprezy na czołgu.
pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Czw 25 Sie, 2005 

Miejscowość: Gda
Forum to dobry pomysl ale bedzie ciezko przebic forum atvpolska (cos wiem o tym :D ) Zmiencie logo bo to phpbb tutaj nie pasuje :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon 29 Sie, 2005 

Miejscowość: Nysa woj. Opolskie
Witam szanowne choć skromne jeszcze grono, pozdrawiam obfitości życzę i urodzaju :D :D :D

Temat postu:
PostWysłany: Czw 30 Lis, 2006 
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
Dzisiaj się zarejestrowałem

I od razu melduję, że coś jest nie tak z optyką (chyba to czarne tło), nie da się czytać dłużej niż kilka chwil, tekst się rozjeżdża. To znaczy ja tak to widzę, nie wiem jak inni. :roll:

A poza tym czarne jest smutne. :cry: Nie podoba się.

No to sobie zabłysnąłem :lol:

Temat postu:

Marcolife no to zabłysnąłeś :)

Ale może jakimś rozwiązaniem byłoby wprowadzenie różnych skórek dla forum. Wdzedłem w swój profil i tam jest do wyboru Styl forum - czyli można zapewne przygotować różne wyglądy forum, żeby np. taki Marcolife mógł sobie wybrać np. czerwone tło albo karmazynowe albo białe. Admini jest to możliwe do zrobienia?

Bo nam jeszcze świeżo zarejestrowany Marcolife jakiejś deprechy się nabawi... ;)

Temat postu:
Awatar użytkownika

Marcolife, mnie sie wczoraj tez rozjezdzalo, ale to bylo chyba zmeczenie... (joke) :lol:

czarny kolor wskazuje na: "ciemna strone quad'ow" - a to juz jest cooltowe...

osobiscie mi sie podoba, jeszcze mi sie nie znudzilo...

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
Skórki byłyby idealnym rozwiązaniem , mi też po dłuższym czytaniu literki jak mrówki zaczynają uciekać sprzed oczu.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: KCN
jak sie czyta w nocy kontrast w oczach mi siada :/ mimo ze mam czarnego quada proponuje jasne kolory :D

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Gru, 2006 
Administrator
Awatar użytkownika

Dla tych którym się rozjeżdża przygotowałem Jasne forum Quadzik.pl
Kliknij tu, żeby poczytać o zmianie stylu forum.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 01 Gru, 2006 
Awatar użytkownika

Jasne forum jest OK , najważniejsze że admin nie jest głuchy na nasze prośby i szybko reaguje :) No i cieszy możliwość wyboru :)

Temat postu:
PostWysłany: Nie 17 Gru, 2006 

Technicznie jest to najbardziej zaawansowane ze wszystkich for na których byłem.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 18 Gru, 2006 
Awatar użytkownika

Miejscowość: TeamExtreme Płock
Cytuj:
Marcin Zwierz: Technicznie jest to najbardziej zaawansowane ze wszystkich for na których byłem.

Ja na wielu nie byłem, ale popierem Cię Marcin

Temat postu:
PostWysłany: Wto 19 Gru, 2006 
Awatar użytkownika

Administratorzy , proszę o zwrócenie uwagi na fakt że jak pisze się posta pod swoim poprzednim postem to mechanizm forum automatycznie zbija całą wypowiedź w jeden długi post.
Czasami wychodzą bzdury , np w wątku o Poland Trophy gdzie pojawiły się nowe informacje , które chciałem napisać w oddzielnym wątku ale jednak w temacie , automat zrobił z tego jeden wątek.
No i w takim wypadku nie pojawia się to co piszę jako nowy temat jak wchodzi się na stronę główną i sprawdza nieczytane posty.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
nie mówiąc oczywiście już o bardzo potrzebnej funkcji pokaż posty z 6 , 12, 24 godzin o co ponownie apeluję !
Ułatwia to kontrolę nad nieczytanymi a wartościowymi postami na które nie mam czasu odpowiedzieć w pracy , a mogę dopiero w domu.

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
o o tym piszę , zamiast dodać nowy wątek zbija całą wypowiedź.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 19 Gru, 2006 
Administrator
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o automatyczne łączenie postów, to możemy to wyłączyć. Wiem że posty łączą się automatycznie i w wielu przypadkach to pomaga, ale nie wiedziałem, że wtedy post nie dodaje się do nieczytanych - tak więc wyłączam tę funkcję.

Co do sprawy funkcji pokaż posty z 6, 12, 24 godzin to nie przewidujemy tej funkcji.

Obecnie jest możliwość wybrania po zalogowaniu dwóch przydatnych funkcji
1. Zobacz posty od ostatniej wizyty
2. Zobacz posty nieprzeczytane [liczba postów]

:idea: Jeżeli czytasz jakiś wartościowy temat w pracy i chcesz odpowiedzieć na niego w domu to wystarczy, że naciśniesz pod ostanim postem funkcję [glow=red]Oznacz temat jako nieczytany[/glow] - wtedy wszystkie posty z tego tematu zostaną zapisane jako nieprzeczytane (odnośnik do nich znajdziesz na stronie głównej w Zobacz posty nieprzeczytane) i w domu będziesz mógł spokojnie powrócić do tego tematu.

:arrow: Moim zdaniem nasze rozwiązanie jest bardziej praktyczne. Bo załóżmy otwiersz forum Quadzik.pl w firmie i przeglądasz 50 tematów :) napisanych w ciągu 24 godzin, a zainteresował cię temat który był napisany 23 godziny wcześniej. Czytasz go pobieżnie i uznajesz że na niego odpiszesz, ale w domu. Wracasz po kilku godzinach do domu i nie jesteś w stanie odszukać tego tematu przy pomocy funkcji Pokaż posty z 6, 12, 24 godzin, bo minieło już 26 godzin od ostatniego postu w tym temacie no i klapa.
A w przypadku naszego, wyżej opisanego rozwiązania, temat oznaczony jako nieprzeczytany będziesz mógł sobie przeczytać w ciągu 90 dni, bo taki jest okres przetrzymywana informacji o nieczytanych postach (maksymalnie można przetrzymywać 1000 nieczytanych postów).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości