Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Nowe ATV od KTM - jeszcze więcej jadu !
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
Image

Fakty:

KTM jako pierwsze wprowadza na rynek typowo motocrossowe ATV.

Zaprojektowalismy maszynę specjalnie do motocrossu poprzez:

1. Obniżenie srodka cieżkości:
- Elementy zawieszenia WP z przodu i z tyłu: regulowana wysokiej lub niskiej kompresji (!!!), crossowy design, regulowane tłumienie tylnego amortzyatora z puszką.
- Specjalne MX opony (mały srednica), tylne felgi Douglas
- Pomniejszony zbiornik paliwa o pojemności ok. 10 litrów

2. Więcej mocy:
- Silniki KTM SX: charakteryzujące się największą mocą w segmencie quadów sportowych, Brak wstecznego biegu.

3. Większe rozmiary:
- szerokość przedniej i tylnej ośi 1.265 mm– osiągnięta poprzez poszerzenie tylnej osi i ramion przedniego zawieszenia

4. Specialne motocrossowe akcesoria:
- Nerf Bars, tyne felgi z mocowaniem beadlock, plastikowa ochrona przedniego swiatła, SX wydech, SX kanapa (obniżona w tylnej czesci) etc.

Image

Podstawowe różnice między ATV serii SX i XC:

SX – Motocross:

1. Aby zapewnić doskonałą sterowność na torze motocrossowym dodano szersze ramiona przedniego zawieszenia oraz szerszą oś tylną, obniżając przy tym środek ciężkości, zmniejszając zbiornik paliwa oraz dodając mniejsze koła.

2. Silnik KTM charakteryzujący się największą mocą w segmencie quadów sportowych. Podobnie przełożenie mocy jak w motocyklach. Aby utrzymać niską wagę brak biegu wstecznego.

3. Elementy zawieszenia WP z przodu i z tyłu: regulowana wysokiej lub niskiej kompresji (!!!), crossowy design, regulowane tłumienie tylnego amortzyatora! Najlepsze amortyzatory na rynku.

XC – Cross Country:

1.Pojazd jest bardziej komfortowy podczas dluższych wypraw, komfort uzyskany poprzez wiekszy skok amortyzatora, większe opony i większy zbiornik paliwa. Wysokie połozenie pojazdu względem podłoża pomaga lepiej pokonywać przeszkody. Zawieszenie przednie i tylne zaprojektowane z myślą o zawodnikach cross country.
2.Silnik znany z perfekcyjnego oddawania mocy co doskonale sprawdza się w warunkach cross country.
3.Amortyzatory Öhlins: w pełni regulowane, zawieszenie doskonałe również do jazdy enduro ze wzgledu na wysoki zakres tlumienia.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jeździłem, wrażenia są niesamowite, choć wydaje się to nie możliwe nowy KTM ma jeszcze wiecej jadu, wydaje się wprost odrywać od ziemii przy starcie , dużo lepiej pracuje też zawieszenie a szeroko rozstawione koła dają pewność prowadzenia w zakrętach. Od września dostępny model testowy.

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
KTM zaczyna wymiatać.

Ps. czytając ten temat myślałem, że stworzyłi przeprawówkę:D

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
no niezla maszyna.. ile to ma km?
ciekawe co sie lepiej spisuje na torze, yfz450 czy ten ktm :)

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
w serii napewno KTM, raz że to jest nowy model dwa że seryjnie ma niezłe wyposażenie i można nim startować w zawodach!

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa Wawer
Chyba kazdą 450 w MX mozna startowac nawet nowy Lucky starem
nie wiem Ruszko po co piszesz takie brednie bycie modem zobowiązuje :lol:
I to ze jest to nowy model nie znaczy ze jest lepszy od innych wszystko okaze sie w praniu
Pozdrawiam

Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
jak bedziecie mieli jakies lepsze informacje na temat tego KTM'a to piszczie, bo na przyszly sezon bede kupowal jakiegos typowego sportowego quada i sie wlasnie zastanawiam co bedzie najlepsze... :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 26 Lip, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Bydgoszczy
Strugal chodzi o to, że KTM w serii jest świetnie wyposażony i nie trzeba do niego dokładać tyle,
co do innych seryjnych quadów, z resztą dobrze wiesz o co chodzi.
Wyluzuj troszkę, bo aż nieprzyjemnie czyta się Twoje złośliwe posty. :wnerwiony: :plask:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 26 Lip, 2008 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Ja strartowałem w Pucharz MX na seryjnej Yamaha YFZ450 i też dawałem radę... Ale zapewne, gdybym miał zrobione zawieszenie miałbym jeszcze lepsze wyniki.

Na początku sezonu rozmawiałem z osobą z KTMa i raczej nie powinniśmy spodziewać się przeprawówki ze stajni KTMa - to nie ich żywioł. Ale mogę powiedzieć że testowałem ostatnio na torze w Łomiankach KTM 450 (szczegóły wkrótce) i muszę przyznać, że nieźle wymiata, a jak wprowadzą wersję przystosowaną typowo do MX to również chętnie ją przetestuję...

P.S.
Strugal - przeczytaj wiadomość, którą Ci wysłałem na PW i daj już spokój tak jak Ci to Mickey doradził

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości