Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Na co zwracac uwage kupujac używana Honde Rancher TRX 350?
PostWysłany: Śro 21 Sty, 2009 

Miejscowość: Kraków
Quad: Yamaha Wolverine 450
Proszę znawców tego sprzętu o kilku słów info. Na co zwracać uwagę przy zakupie tego sprzętu z 2006 roku? Czy wersja ze zmiana biegów przy nodze jest bardziej bezawaryjna? Jak wygląda sprawa korozji istotnych części (częste wodowanie) ? Czy 2006 r. to nie jest za dużo (czasu) na przeprawowego quada?

przykładowa oferta:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B90906

Dzięki za pomoc ! Już nie mogę doczekać się pierwszej jazdy. To ma być pierwszy sprzęt i żałuje, że nie będę mogł go jako pierwszy rozdziewiczyć (a wcześniej myślałem poważnie o nowym Kymco 300 MXU za to same pieniądze..bo jest nowy.. ehh)

Pozdrawiam.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 21 Sty, 2009 

Miejscowość: mazowieckie
Na temat sprawdzenia wszystkiego co ważne kupując używanego quada był bardzo ciekawy i rzeczowy artykuł w pierwszym numerze Quadzik- Polski Magazyn o Quadach. Warto byłoby przeczytać!

Temat postu:
PostWysłany: Czw 22 Sty, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zasadniczo okolice Częstochowy
Dobra sugestia od cichego. A co do samego quada, rodzaju skrzyni i rocznika to tak:
Quadzik generalnie przyjemny, sprawdza się w turystyce a jak trochę go lepiej wyposażysz (terenowe opony, wyciągarka) to i na średni teren też spokojnie wystarczy. Osobiście zaliczyłem parę wodowań (oczywiście nie po pachy :) ) i błotka też sporo było. Rocznik 06 to też nie problem, to Honda więc przy dobrym traktowaniu "pohula" jeszcze całkiem długo. Mam dokładnie ten sam rocznik w wersji ES (czyli półautomat) i po przelataniu dokładnie 2876 mil skrzynia dalej działa :ok: . Jeśli mogę coś zasugerować to akurat ten model który pokazałeś bym sobie darował, wygląda na wytłuczonego.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 28 Sty, 2009 

Miejscowość: Kraków
Quad: Yamaha Wolverine 450
dziękuje szyka666 :) Jednak odszedłem od Hondy - wybór padł na Grizzly 350 4WD z uwagi na mniejsze gabaryty i odpinany przedni napęd :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 17 Mar, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: CZĘSTOCHOWA
Foreman 450 ES też ma odłączany przedni napęd....
Biegi w kierownicy - lepsze przy błotach - nogi na siedzeniu i nie moczysz butów !

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości