Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: legalne przemieszczanie się po drogach
PostWysłany: Pią 30 Gru, 2011 

Witam
Mam na imię Marek jestem tu nowy. Szukałem odpowiedzi na nurtującą mnie sprawę ale nie mogę się jakoś doszukać. Mianowicie chcę kupić quada - zakładałem że będzie z homologacją by spokojnie móc się przemieszczać po drogach (miasto) by potem wjechać w teren. Lecz ostatnio dowiedziałem się że wystarczy wykupić polisę OC (ponoć jako pojazd wolnobieżny) i można legalnie jeździć. Tak mam przy koparko-ładowarkach nie mają dowodów rejestracyjnych tylko polisy OC. Oczywiście prawo jazdy mam A,B,C,T. Jak jest naprawdę jaka jest reakcja policji? Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi w temacie.

Temat postu: Re: legalne przemieszczanie się po drogach
PostWysłany: Pią 30 Gru, 2011 
Awatar użytkownika

Miejscowość: szczecin
Quad to nie koparka jest to pojazd samochodowy inny więc aby nim poruszac się "legalnie" po drogach musi byc zarejstrowany i ubezpieczony. A i tak nie wiadomo czy przy kontroli nie zabiorą Ci dowodu tzw szara strefa :bezradny:

Ps.
Może rozwiń temat tych koparek kiedyś sie tym interesowałem. Podobno nie ma opcji aby taki CAT przeszedł przegląd - wystające poza obrys elelenty łychy, ostre elementy. Podobno mają fabrycznie papier że ustawowo mogą jeździc ????

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości