Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kupilem Quada Polaris SP500 na wytrysku z homolomo
PostWysłany: Pią 08 Lut, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
na wstepie chcialem napisac, iz jest to moja prywatna i obiektywna opinia na temat quada, ktorego kupilem i uzytkuje... SP500

nie jestem zawodnikiem EXTREME, prowadze wypozyczalnie, uprawiam turystyke quadowa, ktora bardzo lubie, dlatego 500ccm w zupelnosci mi wystarcza - i nie ukrywam, jak na razie jest az nadto...

Polarisa kupilem z premedytacja, wielu ludzi odradzalo mi go, wielu ludzi polecalo, czesc byla bez zdania... generalnie opinia ludzi byla z tendencja na NIE, ze sie psuja, sa slabe itp...

po wizycie w Polsonie poddany zostalem "obrobce" ale generalnie o wyborze tego wlasnie quada zadecydowala cena, jaka dostalem oraz fakt przejecia mojego uzywanego quada przez sprzedawce w cenie takiej, w jakiej ja chcialem sprzedac...

na razie zrobilem nim 50 km i jestem zachwycony, o wszystkich zadach i waletach, bede pisal na lamach tego tematu sukcesywnie....

wieczorkiem opisze wrazenia z jazdy...

Temat postu:

Miejscowość: lubelskie
stohoo popieram cię w wyborze ja kupiłem 3 SP-500 i Outlaw 525 też do wypożyczalni wcześniej jeździłem nimi dla mnie rewelacja ale napewno zagrała cena

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
Widzę, że Polson zaczął dostarczać towar na naszą stronę rzeki. Polson, ty ośmiornico!!! :cwaniak:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 09 Lut, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Marco i jego obelgi w całej okazałości:D
ceikawe jak tam Polarki będą sie spisywac w wypożyczalni. Nie wiem czy to nie jest zbyt wygodny i komfortowy sprzęt jak na wypożyczalnie, takiego Polariska to trzeba kochać i głskać a nie oddawac cały czas w inne ręce:-( ja bym tam dal im jakąś twarda deskę np. Eigera

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska ;)
Quad: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz
Nazwisko: Krawiec
Cytuj:
Marcolife:
Widzę, że Polson zaczął dostarczać towar na naszą stronę rzeki. Polson, ty ośmiornico!!! :cwaniak:

a może to nie Polson... 8)

Temat postu:
Awatar użytkownika

uwazam, is SP500 nie nadaje sie do wypozyczalni, tak jak kazdy duzy quad, ludzie nie maja tolerancji odleglosci zarowno w dluz jak i w szerz, i oczywiscie predkosci, przy tym, co ja robie, tak quad, a przede wszystkim uzytkownik jest narazony na "zepsucie"... a potem sa problemy... do wypozyczalni powinno sie kupowac dla ludzi, maksymalnie 250 - 300ccm, ktore i tak nalezy co niektorym poskrecac... :)

natomiast znakomicie nadaje sie dla mnie :) lub dla innego instruktora, jest duzy i robi wrazenie, do tego bardzo komfortowy...

Temat postu:
Awatar użytkownika

wracajac do tematu:

wrazenia z jazdy (dodac musze, iz do tej pory poruszalem sie wystarczajaco dlugo, aby moc porownac, takimi quadami jak: Bruin350, MXU300, MXU500, FourTrax300, LS250):

Walety:

- komfort - zajefajny, co prawda siedzi sie wysoko, ale w zakretach czuje, ze trzyma sie podloza, chociaz raz juz mialem opcje na dwa boczne kola, ponioslo mnie :)
- dodatkowo jak dla mnie - 120 kilo i 192 wzrostu jak sie nie garbie - idealnie spasowana kierownica, chyba diler ustawil ja pode mnie, cienkie raczki na poczatku smieszyly mnie (jak w rowerze) ale potem zdalem sobie sprawe, iz pomagaja mi wyczuc sprzet...
- zawieszenie - rewelka, oddalem juz pare solidnych skokow, zawsze spadal na 4 lapy, trzeba pomagac sobie gazem, bo ma tendencje "skoku na glowke", czyli nurkuje przodem w dol... - kwestia wycwiczenia, zawieszenie znakomicie wybiera doly, duze, 26 calowe opony znakomisie trzymaja sie poki co podloza...
- prace w ogrodzie - do tej pory ciagnie mi wszystko, co mu podczepie...
- prowadzi sie ladnie i przyjemnie, nie mam wrazenia, iz na nierownosciach ucieka mi spod tylka...
- przedni bagaznik, mozna pare rzeczy tam poupychac, mialem kiedys malucha, mial bagaznik z 10 litrow wiekszy :)
- fajny jest patent z blokada przedniego mostu...

Zady:

- wkurza mnie brak SERYJNIE przedniego bampera, w sytuacji kryzysowej, moglem sobie "wlozyc malego palca" w oczko do linki, aby go wyciagnac... nie ma gdzie przymocowac liny z przodu, jak nie masz wyciagarki to kibel - jest tylko na samym spodzie male, jak sadze oczko do holowania - to samo z tylu...
- za zderzak trzeba zaplacic (nie malo) a jest niezbedny, przy moich doswiadczeniach i przedni i tylni... czesto klient wjezdza w d***... :(
- jak narazie pochlania straszne ilosci paliwa, mam nadzieje, ze to kwestia dotarcia...
- na wolnych obrotach jest nie przyjemnie - wszystko drzy, nie ma zadnej plynnosci, jak sie doda gazu, albo w trakcie jazdy wszystko wraca do normy
- mialem juz pierwsza zasadzke, w miejscu, gdzie Bruinem przelatywalem z predkoscia, tu malo nie mialem dzwona, trzeba PAMIETAC, ze jest duzo szerszy niz moje dotychczasowe pojazdy...

kolejne zady i walety - jak cos nowego przerzyje, na razie docieram... :)

Temat postu:
Awatar użytkownika

swoje doswiadczenie byc moze opisze Cichy, co prawda jezdzil pare minut, ale az mu sie oczy "spocily" z wrazenia :)

Temat postu:

Tak, pojawiły sie łzy ale od wiatru. Kilka uwag ode mnie. Tak na prędce.

Zalety:
- jak dla mnie mega silny i szybki (porownanie przede wszystkim z powyższymi quadami)
- super zawieszenie, skoki, dziury, korzenie praktycznie nie istnieją
- duze koła plus duzy prześwit to chyba to, co misie lubią najbardziej
- komfort, duża kanapa, duzo miejsca

Wady:
- brak bumperów
- brak prawej klamki

To jest tyle co moge napisać po kilku rundach na torze.W trakcie eksploatacji na pewno jeszcze pojawia sie jakies uwagi, które na pewno opiszemy.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 10 Lut, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
SP 500 HO to najlepszy Polaris, rozumiem wasze podekscytowanie.
Zamiast drogich zderzaków widziałem kiedyś w wypożyczalni oponki. Może nie jest estetyczne, ale działa niezawodnie - lepiej niż bamperki.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Cytuj:
Marcolife:
Zamiast drogich zderzaków widziałem kiedyś w wypożyczalni oponki.

Niee, Marcolife nie obrzydzaj ślicznotek :D

500H.O. rządzi :P Co do drugiej klamki hamulca, mi odpowiada jedna. A co do spalania ( kto na górze napisał ) po dotarciu u mnie spadło. U mnie ten silnik spala bardzo mało, około 8-12L/100km w zależności od terenu, a chodzi jak ta lala, z resztą sami wiecie. A mój jest jeszcze lekkszy i z tyłu ma łańcuch.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
8) moim skromnym zdaniem :mrgreen: 500ka to minimum/maximum/optimum
bardzo udana jadnostka ,względnie oszczędna jak na poldka,trwała(to dotyczy również reszty pojazdu),wystarczająco dynamiczna...

dla mnie nr.1 to właśnie 500 EFI a dla miłośników gaźników H.O.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 11 Lut, 2008 
Awatar użytkownika

po wczorajszym upalaniu do plusow dodac jeszcze moge cienkie raczki kierownika, na poczatku smialem sie z dilera, ze mi rower chce wcisnac, ale w grubej rekawiczce znakomicie trzyma sie reki i pomaga wyczuc sprzet...

o hamulcu zapomnialem, to jest minus, wczoraj musialem zejsc z quada i jednoczesnie dodawac gazu i hamowac - dobrze, ze mam dwumetrowe rece :) do hamulca noznego jakos "nie doroslem" :)

co do oponek miast zderzaka, to jak kupie sobie poduszkowiec, to napewno z rady skorzystam :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 10 Mar, 2008 
Awatar użytkownika

w ostatnia sobote uquadalismy trase na "SSQuad Integracja 2008" - zrobilismy we trzech 250 kilosow - w sumie 9 godzin jazdy...

jedno slowo: KOMFORT - zsiadlem z quada, moze nie wypoczety, choc zrelaksowany, ale na pewno nie zmeczony :) pieknie robi w dziurach, calkiem przyjemnie skacze i jest dosyc tolerancyjny na lekkie pomylki

caly czas duzo pali... czy to sie kiedys zmieni...? :)

bez dodatkowej banki, nie ma co sie w dluzsza trase ruszac... mam pewien problem z lampa centralna - ale serwis poinformowal mnie, iz jest to kwestia regulacji z poziomu uzytkownika - co tez w domu uczynie, wiec opisywal nie bede... :)

zauwazylem tez pewna zaleznosci, byc moze sie myle, w terenie moj polaroid nie lubi wolnej jazdy z poziomu H, znacznie lepiej sie czuje z poziomu L, bez wzgledu, czy jade po bardzo piaszczystej drodze, czy brodze w wodzie...

teraz czeka mnie pierwszy przeglad, ciekawe ile zakaszle :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 11 Mar, 2008 

Miejscowość: stargard szcz.
i tak powinno być konkretne opinie za i przeciw pokazane dobre i złe strony gada,a nie tak jak często bywa naj naj super kosmos(nizależnie od marki) :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości