Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 24 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kawasaki 750i 2008 - jest już nowy model!
PostWysłany: Pią 15 Cze, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeziny
Witam!

Wczoraj na stronie Kawasaki zauważyłem, że jest już nowy model na 2008 rok.
Jak na razie nie nie znam o nim opinii, a na żadnym forum (polskojęzycznym) nic nie znalazłem.
Czas rozpocząc dyskusję...

http://www.kawasaki.com/Products/Detail.aspx?id=230

no fajny ten bumper z przodu...
zrobił się mniej agresywny i droższy jak coś się połamie...

Temat postu:
PostWysłany: Pią 15 Cze, 2007 
Awatar użytkownika

Dobrze przeczytałem że model na 2008 będzie na wtrysku :?: :shock:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 16 Cze, 2007 
Awatar użytkownika

Owszem - i jeszce dopisali do tego kilka cyferek - żeby ładniej wyglądało - Digital DC-CDI
i jescze kontrlowany aż 32-bitowym procesorem... - pewnie już mniejszych nie mieli...
Ostatecznie powiem tak: jak dotąd kawa wychodziła z nazwą 750i, ale były to nadal dwa gaźniki, chociaż niektórzy spierali się, że to taki wtrysk...
no wg mnie to jednak gaźniki. Mam nadzieję, że ten układ wtryskowy będzie prawdziwy i da się go zamontować do modelu 2007, bo właśnie taki już do mnie jedzie...

Temat postu:
PostWysłany: Nie 17 Cze, 2007 
V-ce Admin
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zielona Góra
Quad: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Nazwisko: Nowicki
Oznaczenie "i" było w tym wypadku oznaczeniem niezależnego zawieszenia

Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
PostWysłany: Nie 17 Cze, 2007 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kabaty :)
Cacy... to teraz wypada tylko poczekać na dobry i niezależny test...:)

ps. Osobiście spodziewałem sie że w nowym modelu nieco więcej zmian nastąpi... Słuch chodził jakiś czas temu o swoistej "hybrydzie" w postaci wspomagania układu kierowniczego, nowatorskiemu systemowi zasilania ubranego we wtrysk i kilku innych ciekawostkach... A na pierwszy rzut oka mamy "odgrzewany kotlet"... Zobaczymy z czasem co potrafi i jak funkcjonuje...

Temat postu:
PostWysłany: Pon 18 Cze, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
(2) Keihin CVKR-34 - czyli po mojemu dwa wtryskiwacze , ale nie widziałem , nie spieram się

A "I" oznaczało independents czyli jak powiedział przedmówca niezależne zawieszenie.

Kawasaki z pewnością nie będzie na razie montowało wspomagania , nadal pozostaje prawdziwą terenówką nie dla dziewczynek.

Temat postu:
Awatar użytkownika

To się porobiło , trzeba kupić ostatni model na gaźnikach bo może być problemik w terenie z podwójnym wtryskiem :(
Kończą się niestety dobre stare czasy gdzie quada można było rozebrać i złożyć w trawie , "controlled by a 32-bit CPU" grozi poważnymi konsekwencjami w przypadku awarii... a serwis tylko autoryzowany pozostaje by kontrolować ten procesor ...

Temat postu:
Awatar użytkownika

Zgadza się. Jako elektronik mogę śmiało powiedzieć, że im mniej elektroniki w sprzęcie terenowym, tym lepiej... a 32-bitowa maszynka może się zawieszać no i rzeczywiście bez specjalistycznego oprogramowania i interfejsu, to można go poklepać po siedzeniu.
Wracając do wtrysku, to chyba jednak nic nie zmienili, bo w broszurach z 2006 roku specyfikacje podają Keihin CVKR-34, ale na mój nos trochę wątpię, bo przeciez reklamowano by: full ingnition!!!
Piszą też o wstawkach aluminiowych tam, gdzie trzyma się nogi, ale na zdjęciach nic nie widać, snorkle też mają być w innym miejscu...
Zgadzam się z Areckim, że należało spodziewać się więcej poważnych zmian, ale z drugiej strony cieszę się, bo jak pisałem jedzie do mnie rocznik 2007 i raczej nie odbiega od tego nowego. Wszystko zreszta wyjdzie w praniu jak go się dobrze przetarza...
Na koniec filozoficznie: niema takiego sprzętu, którego nie można zepsuć, a są też tacy ludzie, co kulkę stalową albo zepsują, no ostatecznie zgubią...

Temat postu:

Miejscowość: Warszawa
Krzysztof Wronowski napisał(a):
Kawasaki z pewnością nie będzie na razie montowało wspomagania , nadal pozostaje prawdziwą terenówką nie dla dziewczynek.

Tylko dla pudzianików z zoranym tyłkiem od zastrzyków na przyrost masy ;) Czy chcesz czy nie serwo to genialne rozwiązanie, a niektóre firmy które teraz zostały w tyle szybko je wprowadzą.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Kilkanaście lat niektórzy się obywali bez tego "genialnego" wynalazku i nie było problemów , a teraz wszyscy na siłę mają go wprowadzać?
Obyś był złym prorokiem , a jeżeli już będzie to standartowe wyposażenie każdego quada , mam nadzieję że bedzie można wybrać "opcję bez"
druga strona medalu - waga - by nie była wyższa niż u konkurencji radykalnie odchudza się sprzęty np poprzez zastosowanie cieńszych profili na ramę , wahacze itp. skutek?
W jednym quadzie zgina się drążek , w drugim tym "lepszym" wyrywa się wahacz z ramy razem z miąskiem ;)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 19 Cze, 2007 

Generalnie jak się zepsuje to nie stawia oporu więc jest bez. Możesz sobie założyć wyłącznik na zasilaniu i będziesz miał bez+migająca kontrolka. Co do wagi to BF nie należy przez swój widlasty silnik do najlżejszych.

Temat postu:
Awatar użytkownika

ja równiez uwazam, że serwo to nie jest najlepsze rozwiązanie. Napewno dobrze, zę niektóre quady (póki co jeden) będa to miały poniewaz róznie eksploatujemy te zabawki. gdybym jeździł na wielogodzinnych zawodach gdzie ręce odpadają to z pewnością coś takiego by mnie interesowało jednakże jeżdżac w błocie, wodzie itp uważam, zę jest to zbędne. Kilak juz osób wpoqiadało sie, ze czasem potrafi to urzadzenie zaskoczyć jeźdźca. Uważam, ze nowe Grizzly straciło na tym pomysle troche (oczywiście jedynie w oczach niektórych).

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
:twisted: odwidżcie serwisy yamahy :P zobaczcie w ilu padło servo :wink:

ps.silniki dwucylindrowe gaszą na klacie jednocylindrówki a dobra geometria plus zawieszenie dają rade bez wspomagania :lol:

Temat postu:
Awatar użytkownika

wiadomo Prezi, ze to bardziej zaawansowana technologia ale nie wiadomo czy o to chodzi, 2cylindry to oczywiste zagrożenie powaznej awarii w momencie utopienia quada.
co do wspomagania to równiez nie przypadło mi do gustu - przynajmniej tak na sucho

Temat postu:
Awatar użytkownika

Dwa cylindry, czy jedn cylinder?
Wydaje mi się że przy dwóch duży moment obrotowy jest osiągany znacznie wcześniej niż w wypadku jednego cylindra. Awaryjność przy zalaniu większa w wypadku dwóch, ale tak naprawdę, to do podróży na wodzie służą pojazy pływające, a nie quady, które jak widać mają koła, nie śrubę... i ster. No i pozostaje jescze cała gama pojazdów wojskowych pływających...
Bez wspomagania jest rulez! :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości