Subskrybuj RSS
Obecny czas: Śro 23 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak wymienic olej w Outlanderze 500xt
PostWysłany: Pon 09 Mar, 2009 

Miejscowość: bialy
Witam wszystkich. Mam taki problem ze chcem wymienic olej a bede robil to pierwszy raz i przydalaby sie pomoc.Serwisu nie ma w poblizu zeby sie dowiedziec jak wiec pytam tutaj moze Mi doradzicie.Jeszcze jedno czy olej BEL-RAY ATV RACING (sae 10w40) moze byc czy jakis inny. I tak przy okazji moze ktos ma serwisowke do tego modelu. Dzieki i pozdrawiam.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 01 Wrz, 2009 

Miejscowość: małopolska
Witam temat stary ale jeśli by ktoś jeszcze potrzebował to napiszę a więc:
1.napewno musisz kupić nowy filtr oleju
2. następnie jak juz masz wszystko to: po prawej str silnika pod spodem masz śrubę na klucz chyba "13" odkręcasz i spuszczasz stary olej następnie musisz odkręcić pokrywę filtru trudno będzie mi to wytłumaczyć ale jest to pokrywa na 3 śrubach wielkości średnicy filtra który masz juz kupiony znajduje sie ona bardziej z przodu silnika ale żeby ja odkręcić ja musialem sobie plastiki poodkręcać chociaż to może dlatego że nie mam specjalnych kluczy no i zakładasz nowy filtr zakręcasz ( uważaj na uszczelkę ) a także zakręcasz śrubę pod spodem ( uważaj żeby nie za mocno łatwo ja jest przekręcić ) i pozostaje ostatnia czynność wlać olej przez wlew ten sam co jest bagnet nie wiem czy pomogłem takim opisem komuś ale może chociaż jedna osoba sobie ułatwi na sto to i tak będzie sukces powodzenia i pozdrawiam użytkowników bomb 500XT a jest ich chyba jeszcze mało mało :D :D :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości