Subskrybuj RSS
Obecny czas: Śro 23 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Incydenty w lesie które widziałeś
PostWysłany: Nie 27 Wrz, 2009 

Miejscowość: kraków
Taki mam pomysł skoro całe zło to tylko MY, to proponuje nowy wątek „incydenty” tutaj również jak na szacownym mocno ocenzurowanym stopquadom będziemy wpisywali szeroko pojęte incydenty, tylko z naszej perspektywy z udziałem „całego dobra leśnego – czyli Ludziom którym wolno”, mam na myśli takie incydenty jak: Śmieci, syf, polowania, kłusownictwo, pijackie imprezy i podobne.
Bardzo proszę również wpisywanie pozytywów naszej pasji: sprzątanie, mikołaj, dokarmianie.

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
Ognisko w lesie miejskim - 500 metrów od mojego domu = kupa śmieci, rozwalona ściółka itp.

Jedziemy dalej:
przy stadionie miejskim w Drezdenku jest las, a przy jego wejściu stoi sklep monopolowy :)
Jakieś 500 metrów za sklepem w lesie jest PEŁNO SYFU! Pokażę Wam później fotki, uprzedzam mocno się zdziwicie. Same puszki i butelki, mnóstwo kapselków ...

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska ;)
Quad: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz
Nazwisko: Krawiec
Kraśnik, Lubelskie wystarczy wejść do lasu aby zobaczyć w odległości 100 metrów od ściany lasu jedno wielkie wysypisko i tych którzy je robią - żuliki. Straż Miejska omija to miejsce szerokim łukiem żeby w pyszczek nie dostać...

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
U mnie też wysypisko żulików :)

Temat postu: eeehh
PostWysłany: Pon 28 Wrz, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sulęcin
Hmmm to i ja coś napiszę

Niedawno w piękną popołudniową niedziele postanowiłem pójść na spacer z kobietą nad jeziorko,
Jeziorko śliczne położone w centrum lasu w okolicy piękny rezerwat przyrody....
Oczywiście zakaz wjazdu pojazdom mechanicznym...
Idziemy idziemy a ty co kładka to samochód co samochód to śmieci opakowania po zanętach jakieś folie i oczywiście resztki z ogniska!!!!
Przy brzegu pływają jakieś zdechłe ryby (chyba za małe żeby brać) jakieś worki foliowe i inne quwno !!!! Ale to nic wędkarzom można oni są ok ale My........sami sobie odpowiedzcie !!!!

Temat postu:

Miejscowość: Warszawa
Quad: Honda Rincon 680
to i ja coś dodam. Piękna okolica Las KPN, bunkry, a tam co wywalone z cieżarówki podwieszane sufity, płuyty karton gips, glazura terakota stare kible itp. ktoś robił remoint w domu po co zapłącić parę złotych odpiowiednim słuzbom jak można wywalić do lasu. I to zrobił jakiś tubylec który mieszka w tej okolicy bo miał kasę i kupił działkę postawił piękny Dom i tera się chwali kolegom jak pieknie mieszka w okolicy kampinoskiego Parku Narodowego w ciszy spokoju i świerzym powietrzu, a jak pojda na spacer i zobaczy kolego ten syf to sam mówi ze to jacyć bandyci wyrzucają lub ten co tym Quadem lata. Mówie wam tragedia w tym KPN jest tyle śmieci innych róznych, opony, czesci samochodowe, masakra a ja biedny żuczek polatać chce i mnie ganiają nawet na drodze publicznej zarejestrowanym gadem.
Pozdrawiam Wszystkich.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sulęcin
To co napisałem wcześniej o wędkarzach dalej podtrzymuje , choć sam kiedyś wędkowałem...ale nie syfiłem 8)

Ale nie trzeba chodzić daleko żeby zobaczyć ze my naprawdę nie jesteśmy zabójstwem dla lasów

Przykłady:

Zobaczcie parkingi leśne (zajazdy) tam wjeżdża kto chce i co CHLEW
Kobiety lekkich obyczajów co pozostawiają po sobie sami wiecie
Grzybiarze !!!!! Ci to o Boże masakra a zwłaszcza ci co idą zbierać na zarobek.
Wędkarze..pisałem post wyżej..
Żule
itp....
A my ... Pewnie znajdą sie i u nas wyjątki ale z reguły my tylko jeździmy!!!!!

Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Wrz, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska ;)
Quad: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz
Nazwisko: Krawiec
Ja osobiście jeżdżąc, zawsze pakuję swoje śmieci do bagażnika i na powrocie przy pierwszym śmietniku poza lasem w miejscu gdzie powinno. Jeśli każdy z nas będzie tak robił pewnie będzie mniej tego w lesie. Poza tym popieram akcje sprzątania lasu. To zawsze poprawia opinię o nas. W najbliższym czasie sam będę taką organizował. Jak ktoś ma ochotę to proszę o zgłoszenia.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości