Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dlaczego POLARIS, a nie KYMCO
PostWysłany: Nie 06 Wrz, 2009 

Miejscowość: LUBELSKIE
Witam, po 1,5 roku uzytkowania kymco MXU 250 nadszedł czas na zmianę, wrzuciłem ogłoszenia i czekam na ciekawe oferty w między czasie zastanawiając się co w zamian. Wady MXU 250? Uzytkuję sprzęt głównie w niedzielen poranki, kolega śmiga YAMAHA 700, tereny u nas łatwe, mało stromych podjazdów, trochę kałuż z błotem. W przypadkach błota brak przedniego napędu - można nadrobić wyciągarką oraz lekkością sprzętu - można wynieść we dwóch, marny komfort w porównaniu z zawieszeniem niezaleznym IRS. Generalnie można uznać sposób użytkowania sprzętu jako typowo turystyczny. Chęć zmiany jest jednak silniejsza ode mnie i zdrowego rozsądku jakim powinien kierować się człowiek po 30-tce więc ropocząłem poszukiwania. Kryteria: cena do 30 tyś, 4x4 homologacja, IRS, czyli KYMCO 500 IRS / POLARIS SPORTSMAN 500 H.0. / POLARIS SPORTSMAN 300. Pierwsze dwa w cenie w identycznej cenie wyjściowej 28 900, trzeci tańszy o klika tysięcy. Zastanawiam sie mocno nad POLARISEM 500 ale też mój tok myślenia zaprzata fakt, że z 250 byłem i jestem w miarę zadowolony i podejrzewam, że jeśli miałbym napęd 4x4 i IRS to nie szukałbym zmiany, różnica kilku tysięcy złotych jest znacząca, więc może brać 300 ? Z drugiej strony sprzedać dotychczasowy ze sporą stratą, przebieg dopiero 2,5 tyś i kupić tylko odrobinę większy ? Dylematy, które samemu trudno rozstrzygnąć, być może zadecyduje fakt, że dealer KYMCO weźmie sprzęt w rozliczeniu i wówczas pozostane przy tej marce. Jeżli ktoś miał podobne dylematy lub ma jakieś sensowne przemyślenia w tym temacie to zapraszam do dyskusji. NA marginesie to może ktoś się orientuję, który dealer POLARISA bierze w rozliczeniu inne marki ?

Temat postu:
PostWysłany: Wto 08 Wrz, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
diler z Otwocka na pewno bierze...

w rozliczeniu...

inne marki... :)

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska ;)
Quad: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz
Nazwisko: Krawiec
My też weźmiemy ;)

Temat postu:

Cytuj:
Krawco napisał...
My też weźmiemy ;)

Jak z Wami rozmawiałem w piatek to stanowisko było inne, ale lubelskie to lubelskie, bliższa koszula ciału, jutro do Was dzwonię, tak serio to najchętniej bym u Was kupił, gdyż jakoś głupio będzie Wam podrzucić na przegląd maszynę nie kupioną u Was ... Mam juz ciekawe oferty z KYMCO, jednak coś mnie "ciągnie" w stronę POLARISA i raczej bym sie decydował. Jednak zdecydowany jestem na wymiane barterową z dopłatą, a nie komis, to mnie nie interesuje, chociaz należy sie liczyc z większą stratą. To w końcu hobby zarobić się na tym nie da, można tylko stracić rozpatrując to oczywiście w kategoriach finansowych, reszta to czysta przyjemność ...
PS dziś do Was dzwoniłem ale "decyzyjni" byli na szkoleniu więc temat pozostał do jutra.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 09 Wrz, 2009 
Awatar użytkownika

Dzisiaj decyzyjni też są na szkoleniu ale jutro na pewno się dogadamy.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 14 Wrz, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Ja bym sie zbytnio nie zastanawiał jesli miałbym do wyboru Kymco i Polarisa. Polaris SP 500 to najpopularniejszy quad Polarisa, najbardziej udana i sprawdzona jednostka. Zawieszenie? myślę, że jest przepaść ale nie testowałem Kymco, nie wypowiem sie na 100%. Myślę, że musisz sie gdzieś przejechać Polarisem 500 H.O. bo ten quad tak sobie radzi w terenie i tak wybiera nierówności....że ciężko znaleźć konkurencję - przynajmniej jeśli o to na czym ja miałem możliwość sie przejechać. pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Pon 14 Wrz, 2009 

Wszystkim dziękuję za opinie, chociaż "lawiny" postów nie było, a temat był rzucony tak trochę kontrowersyjnie (wrzuciłem analogicznie na KYMCO, ale został usuniety przez admina, a chciałem poznać opinie obu stron), decyzja podjęta, wszystko bedzie wiadomo w dniu jutrzejszym. Napiszę jak wyszło.

Temat postu:
PostWysłany: Czw 15 Paź, 2009 

Miejscowość: kraków
no i nie napisał ................ :D

Temat postu:
PostWysłany: Czw 15 Paź, 2009 

No i wyszło ale wstyd się przyznać dopiero 50 km na liczniku, brakuje czasu, a w ostatnim tygodniu zdrowia, cóż począć. Rozpisywał się nie będę bo po 50 km cóż wielkiego można napisać, różnica z poprzednim MXU jest olbrzymia, a takiej się spodziewałem, komfort podróżowania nieporównywalny, jak trochę "polatam" to kiedyś jakiemuś niezdecydowanemu pewnie coś napiszę. Żal tylko, że w sierpniowych Bieszczadach kilku tras musiałem sobie odmówić, z drugiej jednak strony przyśpieszyło to decyzję o zamianie na cos większego.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 23 Paź, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
cieszy mnie że sie przełamałeś. Z czasem będziesz widział różnice na każdym kroku. Pisz jak Ci sie jeździ
pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Sob 28 Lis, 2009 

Miejscowość: Świdnica
witam , chcę kupić polarisa outlawa irs , i mam takie pytanie o silnik , który będzie lepszy rotaxa czy ktm , chodzi mi o bezawaryjność obsługę i osiągi , bo na tmat zawieszenia nie trzeba się rozpisywac bo wiadomo że jest de best :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 28 Lis, 2009 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drezdenko
Quad: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Nazwisko: Ruszkowski
Powiem tak, KTM to KTM...
Jeden z najlepszych silników, o ile nie najlepszy montowany w quadzie.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 29 Lis, 2009 
Awatar użytkownika

Popieram

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości