Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Czy trzeba mieć dokument homologacji przy kontroli policji?
PostWysłany: Śro 09 Kwi, 2008 

Miejscowość: 3miasto
Niedawno wlsnie zakupiłem owego quada, kupiłem do zarejestrowanego moje pytanie to czy homologacja jako papier jest konieczny przy kontroli policji? Dziś z ciekawości zajechałem na stacje kotroli pojazdówm dowiedziałem sie tam ze z przegladem moge miec problem bo jest to za duża pojemność czy to prawda ? aha musze tez dodac ze quad zostal sciagniety ze stanów i zarejestrowany jako pojazd samochodowy inny. Za pomoc z "góry" dziekuję.

admin: poprawiłem pytanie i przeniosłem temat do odpowiedniego działu...

Temat postu:
PostWysłany: Śro 09 Kwi, 2008 

Miejscowość: Będzin
jeżeli masz dowód rejestracyjny to Policjanty mogą ci nadmuchać, jak się uwezmą mogą cię skierować na badanie techniczne potwierdzające wpisy do dowodu, jeśli ktoś kiedyś zarejestrował gada i jest dowód z pojemnością silnika to stacja diagnostyczna też ci może nadmuchać (w razie draki dzwoń lub pisz do Yamahy o homologację) dla pewności nie zawężaj frontu do jednej stacji - jedź gdzie indziej
ponieważ u nas (na Śląsku) jest dużo takich pojazdów diagności już nie podchodzą do tego ze zdziwieniem i fascynacją (a przede wszystkim bez idiotycznej woli "wykazania się" znajomością do jakich przepisów się ten quad nie stosuje)
sam kiedyś w "pokojowej" dyskusji z diagnostą udowodniłem iż kilka popularnych pojazdów nie powinno przejść homologacji (np PEUGEOT 206, Renault Kangoo czy stary Fiat Uno)
jak zwykle wynik zależy od determinacji stron 8)

pozdrawiam i życze miłego nawijania kilometrów

stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700

Temat postu:
PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2008 

Miejscowość: czehy
romeck, wita :( m.mam problem,kupilem quada w polsce na numerach ale niemoge go zaregistrowacz w czechach,chcom po mie homolog.pojazdu.da sze co stym zrobicz?homologacja

Temat postu:
PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2008 

Miejscowość: 3miasto
Dzieki za opowiedz, tez tak uwazam ze jesli ktos gho kiedys zarejestrowal to na jakiejs podstawie tak wiec wszystko powwino byc ok. dzieki pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Nie 13 Kwi, 2008 

Miejscowość: Będzin
slavoj
homologacje daje producent, kontaktuj sie z przedstawicielem (importerem) na Czechy
zastanawiam sie dlaczego kupiłeś w Polsce skoro u Was jest zasadniczo TANIEJ?
(kiedyś zastanawiałem sie nawet nad importem quadów z Czech)

poza tym wg przepisów Unijnych jeśli masz certyfikat (rejestrację) to możesz zarejestrować pojazd w całej Unii... radzę ponowić starania
jeśli masz komplet dokumentów nie powinno być problemu...

stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości