Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 25 Lip, 2014

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
Witam mam takie pytanko ostatnio rozebrałem silnik, i złożyłem go s powrotem, ustawiłem zawory, ale jeszcze nie włożyłem go do ramy. I właśnie przypomniałem sobie o rozrządzie czy powinienem go ustawić czy nie trzeba ???


Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterUdostępnij na Google+Udostępnij na MySpace
Góra
 Profil  
 
Paski napędowe ULTIMAX
Paski napędowe ULTIMAX
od 188,31 PLN
HYPERMAX od CARLISLE to najlepsze na świecie paski napędowe do quadów Made in USA. W przeważającej większości parametry i trwałość pasków jest znacznie większa od pasków stosowanych fabrycznie przy zachowaniu bardzo atrakcyjnej ceny. Każdy pasek jest wykonany wyłącznie z najlepszej jakości gumy oraz mocnego przewodu Aramax.
Półoś do quada Yamaha
Półoś do quada Yamaha
815,90 PLN
Większość półosi do popularnych modeli quadów mamy w stałej sprzedaży, ale niektóre dostępne są tylko na zamówienie. Przed dodaniem do koszyka zapytaj o dostępność i czas realizacji...
Opona do quada DURO HF240A KNOBBY 16x8-7 16F 2PR E#
Opona do quada DURO HF240A KNOBBY 16x8-7 16F 2PR E#
132,20 PLN
Koncern produkuje opony klasy ekonomicznej wyższej, a marka DURO wywodzi się od słowa angielskiego DURABLE, oznaczającego solidność i trwałość. Nazwa zobowiązuje, dlatego produkty DURO znane są z wytrzymałości i przedłużonej żywotności w stosunku do produktów konkurencji...
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Woow, ale pytanie. A jak myślisz? Składałeś wałek na głowicy według znaku na magnecie i GMP? Oba zawoty muszą być otwarte podczas GMP.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
ale ja nie rozbierałem całego silnika, tylko głowice i cylinder.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
No i? To jak cały silnik. Ustawiłeś dobrze wałek rozrządu na głowcy? Według wskazania znaku T na magnecie i znakach na wałku rozrządu? Jak chcesz mieć dziurę w tłoku to leć do garażu i odpalaj

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
wałek rozrządu na głowicy jak się niby ustawia, na głowicy nasz klawiaturę i ustawia się tam luz na zaworach


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Ty w ogóle rozbierałeś ten silnik? Zacznijmy od tego czy masz silnik na łańcuszku rozrządu czy na popychaczach zaworowych?

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
na popychaczach, silnik założyłem, odpaliłem i chodzi ok tylko jakoś zawory głośno słychać (stuki, ale luzy są dobrze ustawione 0,10 ssący, 0,15 wydech)

raczej stuki będą dla tego że nie ustawiłem rozrządu, za miesiąc będę robił remont silnika (cylinder, tłok, pierścienie) i czy mogę tak jeździć do czasu remontu czy nie ??


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Aha, sorry, zapomniałem, że bashan ma popychacze. Luzy są dobre? 0,05 daj na każdy i będzie dobrze.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
raczej stuki będą dla tego że nie ustawiłem rozrządu, za miesiąc będę robił remont silnika (cylinder, tłok, pierścienie) i czy mogę tak jeździć do czasu remontu czy nie ??

Ale spróbuje jeszcze dać luzy takie jak mówisz :) i zobaczy jak będzie


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Wydaje mi się, że przy popycaczach nie ma filozofii. Ustawiasz silnik w pozycji GMP (T na magnecie) i zakładasz klawiaturę. Chyba nie da się źle tego zrobić. Gdybyś źle ustawił rozrząd to by nie odpalił, albo miał muła/kopcił/strzelał/nie wkręcał na obroty.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
jak składałem silnik to tylko zawory ustawiałem znak z magneta T i obok niego taka kreska ( I ) do znaku w deklu (gwincie) i luzy na zaworach: ssący 0,10 wydech 0,15. Przy rozrządzie nic się nie bawiłem :)


Czyli jak zakłada się klawiaturę to tłok musi być w GMP ?? czyli znak T na magnecie ??


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Tak. Tam nie trzeba się bawić w ustatianie, bo popychacze w gmp same złapią odpowiednio klawiaturę. Spróbuj ustawić zawory jak Ci mówilem. :D

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
ok czyli robię tak :
odkręcam klawiaturę, ustawiam tłoka na GMP, zakręcam klawiaturę, i daje luzy 0,05 na obu :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 573
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Nie rozkręcaj. Rozrząd masz dobrze ustawiony skoro quad pali i ma moc

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Offline

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
rozkręciłem i skręciłem klawiaturę (gdy tłok był w GMP), ustawiłem luzy na zaworach po 0,05 ale nie chciał chodzić na wolnych obrotach dałem na 0,10 i 0,15 i jest ok :) stuki też zniknęły :)


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

Wszelkie prawa zastrzezone - Quadzik.pl - wszystko o quadach 2004-2014. ISSN 1899-9158
[ Mobilna wersja Forum Quadzik.pl ]


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007


phpBB SEO
Quady    Sport    Przeprawy    Rekreacja    Forum Gazeta