Subskrybuj RSS
Obecny czas: Sob 01 Paź, 2016

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
Witam mam takie pytanko ostatnio rozebrałem silnik, i złożyłem go s powrotem, ustawiłem zawory, ale jeszcze nie włożyłem go do ramy. I właśnie przypomniałem sobie o rozrządzie czy powinienem go ustawić czy nie trzeba ???


Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterUdostępnij na Google+Udostępnij na MySpace
Góra
 Profil  
 
Oznaczenia opon quadów - jak odczytać rozmiar opon? jaki rozmiar dobrać
Oznaczenia opon quadów - jak odczytać rozmiar opon? jaki rozmiar dobrać
Prawidłowy rozmiar gumy - Czyli po czym poznać, która będzie odpowiednia? Każda z nich jest inna. Nawet bliźniaki nie są identyczne. Mają różne cechy, często odmienne i niezrozumiałe dla pozostałych upodobania. Niektóre doceniane są za wielkość, inne grubość, jeszcze inne elastyczność lub zdolności penetracyjne. Nie zapominajmy, że aby dobrze je założyć, koniecznie musimy dopasować rozmiar... Czytaj Więcej...
Benyco ATV 300 – Najtańsza czteronapędówka?
Benyco ATV 300 – Najtańsza czteronapędówka?
Swoją przygodę z czterokołowcami można rozpocząć na wiele sposobów, ale kiedy już chwycimy bakcyla quadowego, na pewno staniemy przed dylematem: Jakiego quada wybrać... Określamy wstępną kwotę do 15 000 zł, zakładamy, że spodobała nam się jazda rekreacyjno-turystyczna z elementami przepraw i... I tu zaczynają się schody. Okazuje się, że nowe firmowe quady z napędem 4x4 to wydatek znacznie przekraczający nasz budżet. Oczywiście możemy rozejrzeć się w rynku pojazdów używanych, ale tu także nie wiadomo, na jaki pojazd trafimy. Pozostaje nam dozbierać, zmienić hobby na mniej kosztowne lub zainteresować się jedną z najtańszych czteronapędówek na rynku, czyli Benyco ATV 300. Czytaj Więcej...
J-wheelz - stryropianowe koła do quada
J-wheelz - stryropianowe koła do quada
Nowość na Polskim rynku - „styropianowe koła” J-wheelz, inaczej zwane pierścieniami poszerzającymi Quada (nie mylić z dystansami na koła). Jak twierdzą amerykanie to ich pomysł, co nie do końca zgadza się z faktami. Sam pomysł dodania walców do kół zastosowali już około 1940 roku Niemcy w pojeździe "VW-Schwimmwagen - mit Walzen" czyli do amfibii Volkswagena dołożono rolki w celu przyspieszenia jej podróży w wodzie jak i zwiększenia wyporności pojazdu. Amerykanie pozostaną amerykanami, zawsze przypiszą sobie innych zasługi, ale cóż, mają na to finanse i są w tym dobrzy... czasami. Jakie są zatem plusy i minusy J-Wheelz? Czytaj Więcej...
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 584
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Woow, ale pytanie. A jak myślisz? Składałeś wałek na głowicy według znaku na magnecie i GMP? Oba zawoty muszą być otwarte podczas GMP.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
ale ja nie rozbierałem całego silnika, tylko głowice i cylinder.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Nie 24 Lip, 2011 
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 584
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
No i? To jak cały silnik. Ustawiłeś dobrze wałek rozrządu na głowcy? Według wskazania znaku T na magnecie i znakach na wałku rozrządu? Jak chcesz mieć dziurę w tłoku to leć do garażu i odpalaj

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
wałek rozrządu na głowicy jak się niby ustawia, na głowicy nasz klawiaturę i ustawia się tam luz na zaworach


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 584
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Ty w ogóle rozbierałeś ten silnik? Zacznijmy od tego czy masz silnik na łańcuszku rozrządu czy na popychaczach zaworowych?

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
na popychaczach, silnik założyłem, odpaliłem i chodzi ok tylko jakoś zawory głośno słychać (stuki, ale luzy są dobrze ustawione 0,10 ssący, 0,15 wydech)

raczej stuki będą dla tego że nie ustawiłem rozrządu, za miesiąc będę robił remont silnika (cylinder, tłok, pierścienie) i czy mogę tak jeździć do czasu remontu czy nie ??


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 584
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Aha, sorry, zapomniałem, że bashan ma popychacze. Luzy są dobre? 0,05 daj na każdy i będzie dobrze.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 

Rejestracja: Pią 14 Maj, 2010
Posty: 80
Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
raczej stuki będą dla tego że nie ustawiłem rozrządu, za miesiąc będę robił remont silnika (cylinder, tłok, pierścienie) i czy mogę tak jeździć do czasu remontu czy nie ??

Ale spróbuje jeszcze dać luzy takie jak mówisz :) i zobaczy jak będzie


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: czy musze ustawić rozrząd ?
PostWysłany: Pon 25 Lip, 2011 
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 08 Lip, 2011
Posty: 584
Miejscowość: Bydgoszcz
Quad: Czerwony...
Imię: Marcin
Wydaje mi się, że przy popycaczach nie ma filozofii. Ustawiasz silnik w pozycji GMP (T na magnecie) i zakładasz klawiaturę. Chyba nie da się źle tego zrobić. Gdybyś źle ustawił rozrząd to by nie odpalił, albo miał muła/kopcił/strzelał/nie wkręcał na obroty.

_________________
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

Wszelkie prawa zastrzezone - Quadzik.pl - wszystko o quadach 2004-2016. ISSN 1899-9158
[ Mobilna wersja Forum Quadzik.pl ]


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007


phpBB SEO
Quady    Sport    Przeprawy    Rekreacja    Forum Gazeta