Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Czy avatary i bannery powinny być płatne na forum Quadzik.pl
PostWysłany: Pon 10 Mar, 2008 

Miejscowość: Warszawa
Zapraszam do dyskusji jak w temacie. I czy taka zmiana regulaminu jest słuszna. Proszę głosujmy:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
8) szkoda jakby z powodu cen było by nudno :cry:
:myśl: z drugiej strony każdy może przemycić jakąś tresc :bezradny:

a pozatym dla właściela forum powinno być to dochodowe...

:myśl: taka forma wpisowego klubowego :wink:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Goleniów
Quad: Czarny polar :)
Imię: Adrian
Reklamy w postaci bannerów lub w dziale "Sprzedam" uważam, że powinny być płatne ale podpis czy avatar to indywidualna i osobista sprawa każdego użytkownika.Równie dobrze mógłbym mieć w nicku nazwę swojej strony www i co wtedy ? Zmienilibyście mi nazwę użytkownika ? Dla mnie to lekkie przegięcie...

Rozumiem, że trzeba zarabiać ale jest na to wiele innych sposobów niż płatne podpisy lub avatary :P Np takie google Adwords, na qudzik.pl podejrzewam, że wyciągało by się lekko 200$ - 300$ dolarów miesięcznie.

Temat postu:

Inne były intencje tego forum i administrator zmienił zdanie dla własnych profitów, a wcześniej się od tego odrzegnywał-dla mnie stracił totalnie wiarygodność i się absolutnie skompromitował.

Łukasz mawia:

Kiedyś na nich plułeś teraz im służysz

Moje banery wcześniej na forum były reakcją na sytuację-eksperymentem który sprawdził się w 100%.

Właściciel ma prawo mieć profity, ale trzeba umieć zachować styl i konsekwencję-tu jej zabrakło i mamy drugie dno. Co więcej smiem twierdzić, że ta reakcja nie była przypadkowa, ja odbieram tą reakcję jako swoisty odwet na mojej osobie i nie zamierzam wnikać w szczegóły.

Zastanawiam się nad zawieszeniem swojej obecności w tym miejscu. Niech userzy zadecydują.[/b]

Temat postu:
PostWysłany: Wto 11 Mar, 2008 
Awatar użytkownika

pytanie :myśl: czy wolimy bazar czy :mrgreen: galerię...

widocznie ci co płacą za reklamę(nie dotyczy polsona) zaczeli się zastanawiać albo właściciel forum chce wobec nich być wporządku...

Temat postu:

Trochę późno, pierw ciche przyzwolenie pod kątem, że forum jest inne, a później lichwa, zmiana zdania i wyrywanie kasy, za wszelką cenę znam ten styl.

Ile jest warte zdanie, jaka jest cena? Takie sobie trzeba zadać pytanie, jak wszyscy zaczną stosować takie metody to już dziś wystaw swoją matkę na Allegro.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
hmm shelton, nie prowadz osobistej nagonki na forum... moim zdaniem intencje sa dobre...

chronia firmy, ktore za reklamy placa, nie zrozumiales wogole przeslania... ja wnioskuje, ze jezeli na tym forum ktos zapyta, jaka firme tuningowa polecisz z doswiadczenia, to ktos zapewne korzystajacy z Waszych uslug napisze, ze poleca PROATV - i za to nikt nie bedzie robil nagonki... bo do tego sluzy forum do wymiany doswiadczen, polecania, nie polecania itp...

jezeli bedziesz mial w podpisie www.stronaniezwiazanaztematamitegoforum.pl to tez chyba nie bedzie problemu...

a zmiany regulaminu, to jezeli miales kiedykolwiek konto bankowe w internecie - to normalna sprawa...

uzasadniajac moja wypowiedz, wlasciciel tego forum nie chce doprowadzic, moim zdaniem, do powstania "ulicznego bazaru", a chce uregulowac zasady "handlu" na dobrze zorganizowanym i przystosowanym "placu handlowym", co w konsekwencji doprowadzi do rozwoju tego serwisu i do korzysci dla wiekszosci userow...

Temat postu:

Nagonkę? Chodzi o konsekwencję, i tyle. Zdanie można zmieniać w kółko to tylko świadczy o rozmówcy i jego poziomie. Sprawa ma drugie dno, którego nie znasz i działania na forum są ich konsekwencją. Nie jest to nagonka. Jak bym napisał chronologicznie o co chodzi, wiele osób by na tym straciło łącznie z tym forum.

Sprawa jest beznadziejna i na dodatek żałosna, i nie jest to moja osobista krucjata to jest w tym najlepsze - choć sprawa mnie dotyczy z całkiem innego powodu. Efekty zobaczysz w mediach i zrozumiesz. Przykra sprawa. Niestety złe rzeczy wracają.

Dlaczego administrator schował głowę w piasek?

A co do płatniej reklamy oczywiście, że tak tak jak zrobiono to na drugim forum od początku, konsekwętnie z cennikiem. Nie ma lepszych i gorszych. Teraz to jest tylko hipokryzja - sprawa załatwiona w ten sposób zrobinenie reguł, bez reguł.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Goleniów
Quad: Czarny polar :)
Imię: Adrian
Cytuj:
stahoo
jezeli bedziesz mial w podpisie www.stronaniezwiazanaztematamitegoforum.pl to tez chyba nie bedzie problemu...

I tutaj się mylisz bo ja dostałem reprymendę za link całkowicie nie związany z tematyką forum :oklaski:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grodzisk Maz. koło W-wy
Co to za prezziguzzi bez polsonowskiego teamowego zdjęcia :D

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Made in Poland
kamilquad OCB ZNOWU?

Teraz top:
Nie jestem handlarzem, nie prowadze firmy ale uważam że reklamy w postaci avataru i podpisu powinny być darmowe.
Forum a strona główna to dwie różne rzeczy. Równie dobrze można by było zamazywac na zdjęciach napisy na quadach albo ich znaczki firmowe, bo przeciez to jest też reklama

P.S. Shelton dzisiaj jakiś taki niewyraźny jesteś :D (tzn. twój avatar)

Temat postu:

Miejscowość: stargard szcz.
krótko i na temat strona główna płatna na forum w wszystkich tematach nie również dla tych ze strony głównej. :x

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Cytuj:
shelton:
Inne były intencje tego forum i administrator zmienił zdanie dla własnych profitów, a wcześniej się od tego odrzegnywał-dla mnie stracił totalnie wiarygodność i się absolutnie skompromitował.
[/b]

Ja może sprostuję jedną, zasadniczą kwestię. Nic się nie zmieniło. Nadal można pisać w tematach i postach to co się chce, nie trzeba zamazywać znaczków na zdjęciach, można się reklamować do woli. Dla porządku zostało wprowadzone obostrzenie do reklamowych podopisów i avatarów i proszę z tym nie dyskutować, bo tak jest i tyle.
Natomiast kwestia intencji tego forum pozostaje niezmienna, zresztą mój post, do którego odwołuje się Shelton poniżej:

Cytuj:
Grzegorz Głowienka napisał:
MERIT, spokojnie ... Na naszym forum nie musisz się obawiać, że wylecisz za napisanie "forum ATV Polska" czy "ATV Polska" czy za jakąkolwiek inną reklamę.
Forum Quadzik.pl wychodzi z założenia, że forum wymiany doświadczeń jest dla użytkowników a nie dla moderatorów...
Więc pisz co chcesz i co myślisz otwarcie, jak chcesz wskazać innym quadowcom coś na forum ATV Polska, to po prostu to wskaż. A jeżeli przy tej okazji któryś z użytkowników na tym skorzysta i dowie się czegoś ciekawego, to tylko będziemy się cieszyć.

Gdybyśmy chcieli wycinać reklamy, jak ma to miejsce na forum ATV Polska, to trzebaby praktycznie zamknąć forum, bo posty pisane przez użytkowników wyglądałyby dla przykładu następująco:

"Pytanie: Jakiego quada wybrać?
Odpowiedź 1: Ja bym ci polecił quada firmy S.... (niestety nie mogę podać nazwy) dodatkowo kup sobie wyciągarkę W.... (tu znowu nie mogę podać nazwy) no i przede wszystkim zainwestuj w osłony (nazwa firmy usunięta przez moderatora). Ja kupiłem w Szczecinie (tylko nie wiem czy to nie będzie kryptoreklama dla salonów ze Szczecina). Podsumowując to jest naprawdę fajny quad, ma napęd na 4 koła (tylko czy używając słowa napęd na 4 koła przez przypadek nie napędziłem kilku klientów dla mojego znajomego co ma salon z quadami z napędem na 4 koła), jest żółty (ale nie wiem czy mogę to podać, bo chyba tylko ta firma ma żółte quady). Czyli tak naprawdę to chyba ci nic nie mogę doradzić "...

Tak więc nie do końca rozumiem całą tą dyskusję. Zresztą wystarczy przejrzeć np. ten temat: PROATV sylwetki ludzi, żeby zobaczyć że nic w tej kwesti się nie zmieniło. Bo gdyby było tak jak Shelton pisze, ocenzurowalibyśmy wszystkie PRO ATV w temacie i postach... Ale nie zrobiliśmy tego, bo trzymamy się tego co wcześniej powiedziałem...

Z mojej strony koniec dyskusji w tym temacie.

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:

Ponawiam pytanie, gdzie jest cennik i regulamin co i jak? Jak inni zapłacili za reklamę-dlaczego nie usunięto ich post.

Nie ma bo cena zależy od stopnia kumoterki-brak konsekwencji-po raz kolejny.
Brak słów.

Natomiast co ma skasowanie sylwetek ludzi PROATV do tego? Prawo działa wstecz? Pełna cenzura? O co chodzi. Przedstawiłem sylwetkę Łukasza-straszna reklama firmy. Brak argumentów i tyle. Rozmowa przestaje być merytoryczna.

I tylko nie mów, że inni zapłacili za reklamę w ciągu kilku godzin. To był odwet z twojej strony świadczący o twoich materialnych pobudkach. Bo w/g ciebie są równi i równiejsi-a dzielnikiem jest kasa.

Żałosne.

Sprawa nie podlega dyskusji? Dobre. To właśnie panie właścicielu userzy tworzą forum. Jak się coś obiecuje i nie dotrzymuje słowa jest się skończonym. Trzeba pytać o zdanie, jeden user na forum nic nie znaczy.

Ponawiam ile kosztuje rekma na forum?

Po raz kolejny zostałem przez ciebie Grzegorzu postawiony w sytuacji dokonanej. Straciłem cierpliwość, ale zmaierzam działać konsekwętnie i uczciwie w przeciwieństwie do tych metod które są stosowane wobec mnie.

Temat postu:
Awatar użytkownika

8) sorry że się wtrącam,ale co to za ton shelton :?:
naprawde nie musimy sie tu wzajemnie obrazać :idea:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości