Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Co sądzicie o stylu pisania Quadzika?
PostWysłany: Wto 31 Mar, 2009 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Niestety jestem rozczarowana zdaniem relacji Quadzika z III Dziczy Bieszczadzkiej :smutny: Chodzi mi w ogóle o ich styl pisania, ale oprę się na konkretnym przykładzie opisu imprezy z Dziczy.
Już sam tytuł i pierwszy akapit jest nieco dziwny i zbijający z tropu, ponieważ przeczy całej reszcie. No może nie całej reszcie bo relacja w całości jest napisana w ponurym tonie, bez emocji, wręcz w stylu obojętnym.
Poza tym stawianie trzech kropek na końcu każdego zdania jest dwuznaczne, a relacje się zdaje, a nie sugeruje lub niedopowiada. I wydaje im się, że ten styl jest obiektywny natomiast moim zdaniem nie jest obiektywny tylko żaden. Taka relacja, gdybym nie była osobiście na Dziczy, nic by nie wniosła do mojej wyobraźni, wręcz, czytając to można się poprostu zniechęcić. Zastanawia mnie po co się angażuje w wyjazd, jedzie tyle kilometrów, chodzi się po górach z aparatem by potem napisać taki tekst...
Innymi słowy w tekstach Quadzika brakuje życia i emocji.

Rozumiem, że Polson jest skrajnie odmiennym biegunem, ale przydałoby się w to pisanie wprowadzić odrobinę radości i dać z siebie trochę więcej dla czytelników.

Pozdrawiam z pełnym szacunkiem
oddana miłośniczka Quadzika.

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
I dobrze, że masz niedosyt... To odpiero początek relacji z III Dziczy Bieszczadzkiej, chociaż w tym wypadku napisałbym raczej o spostrzeżeniach a nie relacji...
W majowym numerze Quadzika znajdziesy kolejną relację z Dziczy. Zapewne inną... na pewno więcej tam będzie emocji... Niebawem będzie film i jeszcze parę słów...

Ty byś tak chciała wszytko od razu, a my powolutku...

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
QUadziki to stare prowokatory ;)

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Krzysztof Wronowski:
QUadziki to stare prowokatory ;)

:figielek: Lepiej bym tego nie ujął...
Prawie każda relacja z RR była napisana w tym stylu...

A co do zachwytów nad Dziczą Bieszczadzką to wystarczy przeczytać kilkadziesiąt stron w temacie o imprezie na Forum Quadzika... Tam jest dużo emocji... Może za dużo...

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
Awatar użytkownika

No dobrze to czekam na wydanie majowe :oczko:
I przestań te kropki wszędzie stawiać :no no no:

Temat postu:
Awatar użytkownika

O to chodzi, że nie wszyscy czytają forum. Niektórzy np tylko gazetę albo stronę główną Quadzika i wyrabiają sobie opinię na podstawie waszego autorytetu :no no no:

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

A mogę chociaż przecinki, proszę ,,, albo nie lepiej >>> tudzież +++ :figielek:
Niestety z kropkami to nie mogę Ci nic obiecać :)

Dziękuję za opinię i jak to mówią niech każdy robi swoje, Wy sprzedawajcie i serwisujcie quady, a my wortal i gazetę będziemy robić. :I love QUADZIK:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Co mi tu ze swoim transparentem! :figielek:
:I love DZICZ BIESZCZADZKA:

Temat postu:
Awatar użytkownika

A tak w ogóle to ja sprzedaje rowery :figielek:

Temat postu:
Awatar użytkownika

ciekawa uwaga Ira, quadzik po prostu żałuje pewnie że nie mógl dłużej posiedziec na Dziczy i dlatego tak napisal - z zazdrości:-)

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Przysłup -Bieszczady
A wiecie co fajnie , że ktoś to poruszył .
Jestem kiepskim pisarzem , robir błędy i nie znam sie na pisaniu . Pozwolę sobie coś napisać o quadziku ( tyczy się to tylko tekstów ) .
Czytając większość relacji w quadziku ( gazecie ) mam to samo wrażenie . Czytając Kaszubski Zwiad : ponuro , bez życia . Pisane tak jak kiedyś dziennikarz robił ze mną wywiad o sporcie zaprzęgowym ( był to mój pierwszy wywiad ) . Przeczytałem to i się załamałem . Jak się okazało Pan dziennikarz był z działu polityki a pisał o sporcie . Od tego momentu byle komu nie odpowiadam i zawsze żądam autoryzacji .
Identycznie jest w quadziku , te relacje są na zasadzie doszukiwania się i opiniowania imprezy z poza kierownicy maszyny . Chcecie bezpiecznie opiniować - zacytujcie jedną opinie pozytywna i jedną negatywną z forum i będzie wiadomo ( oczywiście w formie cytatu ).
Grzegorz strasznie ci kibicuję i piszę nie po to by cie urazić . Zawsze uważam , że krytyka jest twórcza :luzik:
Najbardziej podobają mi się testy w quadziku , szczególnie osiek widać tam ikrę . Rozbawił mnie kiedyś wyposażenie quadowicza przeprawowego ze zdjęciami szpejów i zobaczyłem tam line holowniczą żyłkową-plecioną z hakami z dwóch stron do holowania 126p , kurna prosto z tesco umarłem. :jestem_z_glupkiem:

Tomek

Polaris 850 XP
Polaris 550 XP
Polaris 500 X2

Polaris Hawkeye

Temat postu:
PostWysłany: Śro 01 Kwi, 2009 
Administrator
Awatar użytkownika

Czasami cytujemy uczestników, czasami piszemy ponuro, czasami piszemy dobrze, czasami trochę gorzej... Ale tak jak na wstępie napisałem to dopiero początek relacji...

Ale oczywiście przemyślę temat :figielek:

EDIT:
Przemyślałem temat i trochę muszę wam przyznać racji... Czytając moją relację z Dziczy można odnieść takie wrażenie. Dodałem kilka opini uczestników, które w znacznym stopniu wpływają na pozytywne nastawienie relacji.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Przysłup -Bieszczady
Mój komentarz nie tyczył się tylko wstępnej relacji z dziczy , tylko spostrzeżeń co do gazetki ,aleeeeeeee :ok: i będzie jeszcze lepiej :zakupy:

Polaris 850 XP
Polaris 550 XP
Polaris 500 X2

Polaris Hawkeye

Temat postu:
Administrator
Awatar użytkownika

Cytuj:
DZIKI - husky:
Mój komentarz nie tyczył się tylko wstępnej relacji z dziczy , tylko spostrzeżeń co do gazetki ,aleeeeeeee :ok: i będzie jeszcze lepiej :zakupy:

Oczywiście rozumiem. Po majowym numerze Quadzika idę na urlop bo chyba trochę przemęczony jestem :figielek:

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
:D trza więcej pić :rotfl: i humorek będzie lepszy :wyśmiewacz: :drink: :glupek:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości