Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Co nie co o Scramblerze
PostWysłany: Sob 07 Kwi, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
W zimowe ciemne wieczory co nieco porobiłem i dopieściłem Potwora :D ...

Na wstępie chciałem wszystkim użytkownikom Scramblerów powiedzieć żeby sobie nasmarowali wał kardana, ponieważ o dziwo Polaris również tam umieścił wspaniałe kalamitki ( jest to już szósta ) :twisted: Nie wiem jak się to ma do reszty Polarisów ale zapewne i tam na krzyżakach są kalamitki...

Druga sprawa jaką zrobiłem to była zmiana całego tylnego przeniesienia napędu - zębatki ( niestety oryginalne, zamienników żadna firma nie oferuje ) i łańcuch z REGINY OX-Ring ( na temat Reginy są różne opinie, ja swoją wyrażę za niedługo mam nadzieje ).

Następnie wymianie uległy oryginalne klocki hamulcowe które są z wyjątkowego g**** ( tylne starczają na około 200km w ciężkim błocie ) na czerwone z EBC oraz płyn hamulcowy został wymieniony na taki który ma wyższą temperature wrzenia.

Aby nie było za zimno w rączki założyłem podgrzewane manetki. Według mnie są rozwiązaniem fenomenalnym nawet na chłodniejsze wiosenne dni. Ciągle nam cieplutko w rączki, a po przejechaniu przez rzekę mokre rękawiczki po chwili znowu są suche... A największym plusem jaki odkryłem jest to że jeżeli gogle są tylko mokre ( nie z błota ) to możemy sobie je wycierać suchą rękawiczką nie rozcierając wody, a rękawiczki za chwilkę znowu będą suche i czynność będzie można powtórzyć - idealne rozwiązanie podczas opadów... Minusem niestety jest to że są stosunkowo grubsze w porównaniu do normalnych gripów, ale to na szczęście jest kwestia przyzwyczajenia.

Wyczyściłem również wydech/odiskrownik... tam nie było zbyt dużo zanieczyszczeń...

Ponieważ na wydechu pojawiły się bardzo brzydkie ślady rdzy/przepalenia postanowiłem to wyczyścić szczotką drucianą - efekt powalający, niczym polerowany wydech jak w Sportsmanie 800...

Pomogłem również sprzętowi lepiej oddychać stosując filtr powietrza Twin Air oraz oleju również z firmy Twin Air. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tej zmiany, sprzęt zaczoł lepiej się zachowywać w średnim zakresie obrotów, oraz spalanie spadło... Poza tym jest to filtr gabkowy więc można go bez problemu czyścić w przeciwieństwie do papierkowego oryginału :roll:

W najbliższym tygodniu na wymiane idą również opony, miały być przed świętami, ale niestety jedna z firm dostarcza źle magazynowane ogumienie - nie będę mówił która :wink:

Zdjęcia i kolejne poczynania wkrótce :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Następnym poczynaniem była chęć redukcji masy, i poprawienie wyglądu. Tak więc na wymianę poszły felgi, za brzydkie stalówki zostały założone ITP C-SERIES SPORT. Na razie niestety tylko przednie, tylne mają być na dniach bo nie było na stanie. Oto zdjęcia:
Image
Image

Po długich poszukiwaniach, w końcu udało mi się ściągnąć skarpetu na amortyzatory które nie będą ani za chude, ani za krótkie. Ponieważ jak na złość, sprężyna z amortyzatorem w Scramblerze jest taka jak dwie albo trzy w normalnym 2K - czyli adekwatna do wagi tego potworka. Na wymiane poszły też końcówki drążków kierowniczych, zostały założone wzmacniane z "AllBalls", jakaś opinia o nich dopiero za jakiś czas. Oto foto z skarpetkami :figielek:
Image
Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
piękny sprzet Kokos. najmilej czyta sie to jak dbasz o niego,skarpetki na zime przydadzą sie nawet quadowi. równiez muszę zająć sie moimi kalamitkami.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów
Wielki szacun KOKOS

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: polskie bagno
Jest zajefajny, te nowe koła to od Mikołaja?

Temat postu:
Awatar użytkownika

hehe mikołaj niestety nie tak dobry mówi że byłem niegrzeczny, za mało jeździłem :P kółka już kupiłem jakiś czas temu, ale jakoś nie miałem okazji tutaj tego napisać. Jest jeszcze pare rzeczy porobionych, ale nie ma czasu usiąść i porządnie wszystko napisać :) Troche ulepszeń o których producent nie pomyślał ;)

Fajnie że wam sie podoba, dziękuje bardzo :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Śro 05 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
:wink: nie trzeba się męczyć z grubymi rączkami (podgrzewanymi):lol: orginalne są cienkie :P

...a KOKOSiku kciuk podgrzewany masz :?: :mrgreen: to dopiero rewelacja :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Hmm macie kciuki ?:) Teraz musze Handbary zakupić :)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Gru, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
Mamy ale dosyć drogie..

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości