Subskrybuj RSS
Obecny czas: Wto 22 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: CF Moto 500 4x4... a czy "Allroad" to się
PostWysłany: Sob 11 Sie, 2007 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Quad: testowy :)
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Głowienka
Wielkie "wyłupiaste" zintegrowane lampy to pierwsza rzecz, na którą każdy, widząc CF Moto 500 4x4 Allroad, na pewno zwróci uwagę. Poza tym quad ten wyposażony jest we wszystko to, czego będzie potrzebował zarówno quadowy turysta jak i rider off-road `owy m.in. bagażniki, szeroka kanapa, przednie orurowanie... Dla lubiących podróże we dwoje na jednym quadzie dostępna jest wersja przedułżona, wyposażona w przystosowane dla dwojga podnóżki. Wygląd CF-ki zachęca do zabawy w terenie zresztą sama nazwa jest dość prowokująca. My też jej ulegliśmy.

Kliknij tu, że zobaczyć co nam z tego wyszło... - test quada CF Moto 500

Jeżeli jeździłeś lub jesteś posiadaczem CF Moto 500 to opisz swoje wrażenia z jazdy...

QUADZIK - polski magazyn o quadach - czyli pierwsza polska gazeta poświęcona wyłącznie quadom... - numer 2/2012 już w sprzedaży

Temat postu:
PostWysłany: Nie 12 Sie, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
widziałem ten sprzęt, całkiem ciekawa konstrukcja. nie przyglądałem sie dokładnie ale będe musiał to zrobi. moją uwage zamaist wyłupiastych świateł zwraca duża waga

Temat postu:
PostWysłany: Pon 13 Sie, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa-Wawer
Witam.O mały włos nie zostałem urzytkownikiem cf moto 500 w wersji long.Jeżdziłem nim pare godzin w łomiankach jest tam autoryzowany dealer cf moto.Według mnie jest to sprzęt żywcem zerżnięty z grizzly 660(chodzi mi o zawieszenie,przeniesienie napędu,włączanie 4x4 jak i blokady dyfra )Wrażenia były naprawde dobre sprzęt ochoczo reaguje na gaz,niezile wybiera doły nie wiem jak sobie radzi w błocie i wodzie ponieważ nie było gdzie sprawdzić.Moje końcowe wrażenie jest takie>Dobry chińczyk dobry silnik (rozpędza się do 90km/h i dalej niechce) jednak brakuje mu troche mocy i cena jest zbyt wysoka porównując choćby z yamaha grizzly którą kupiłem nową taniej niż chciał mi sprzedać dealer cf moto.Ciekawe w jakim będzie stanie po przejechaniu 2000km.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 18 Sie, 2007 
Awatar użytkownika

otóz to. z poczatku moze byc wszystko dobrze a potem moze zaczac sie sypac. te rozwiazania, ktore przypominaja Ci grizzly to po prostu najbardziej sprawdzone rozwiazania i najbardziej popularne dlatego widzimy je rowniez w tym quadzi.cena od dealera zawsze bedzie wysoka bo chyba porownujesz z grizzly nie kupionym od dealera

Temat postu: Miałem CF500 w wersji 1os.
PostWysłany: Nie 23 Wrz, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa-Ząbki
Sprzęt ciekawy lecz napewno nie dopracowany, zrobiłem nim 1200km (kupiłem nowego). W terenie sprawdzał się super, jeździłem z grizzlymi i rinconem i spokojnie dawał sobię radę więc tu wszystko w porządku ale................ te pierdoły które co chwile padały doprowadzały mnie do szału, pomyślałem no dobra katuje, sprzętu nie oszczędzam - psuje się - trzeba zamówić część zamienną, jest gwarancja. Magazynu z częściami w Polsce nie ma, wszystko trzeba zamówić bo podobno płynie ze Szwecji, a mnie się wydaje że to płynie z bieguna południowego. W rzeczywistości Quad więcej stał niż jeździł a pod koniec bałem się go ruszać "bo coś się zepsuje". Sprzedałem ze znaczną stratą ale jestem happy. Teraz się gryzę RINCON czy GRIZZLY i jak tylko coś fajnego znajdę, będę się cieszył japończykiem - oby jak najszybciej. I mój apel NIE KUPUJCIE TEGO g****.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 23 Wrz, 2007 
Awatar użytkownika

mocne slowa....prosimy o zachowanie kultury. tu ludzie nie maja problemu z rozumieniem tekstu pisanego. Tak mi sie wydaje

Temat postu:
PostWysłany: Sob 12 Kwi, 2008 

Miejscowość: Nowe Załubice
witajcie,

zamierzam kupić cf moto 500. przeczytałem niektóre opinie na temat tego sprzętu i nie są zachęcające. zachęcająca jest tylko cena. za 20 tyś. masz terenowe oponki i wciągarkę. o rejestracji na 2 os. nie wspomnę. za gryzzli z homologacją, wciągarką i lepszymi kapciami trzeba dać ok. 30 tysi. (mówię o nowym).
czy któryś z szanownych kolegów miał doczynienia z nowym cf moto 2008?
czy możliwe, że producent w chinach ulepszył pewne rzeczy czy tylko zmienił lampy i ogłosił ten model nowym? gwarancja 24 mieś też daje do myślenia.
powiedzcie co myślicie... :bezradny:

pozdrawiam serdecznie brać quadową.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
temat z 2007 ale dobra
widzieliście Cie tabelke z cenami cześci zamiennych
pasek 3 tys. zł
końcówka drążka 484 zł
przegub prawie 2 tys zł

ja pierdziele a ja myśłałem że do bomby są najdroższe części :D

Temat postu:

Miejscowość: Nowe Załubice
mam kolegę, który ujeżdża grizzly 660. sprzęt jest świetny bez dwóch zdań, ale często słyszę, że musi wymienić przekażnik od napędu, drążek, linkę itp. itd.
od cf moto nie spodziewam się bezawaryjności, ale zastanawiam się czy w przypadku zakupu np. grizzry 660 w cenie 20 tyś. (pewnie ok. 2-3 letni) będzie lepiej???
pomóżcie !!! nie mam ciśnienia na markę yamaha albo honda. 2 lata gwarancji to chyba coś. czy może ktoś z szanownych kolegów miał doczynienia z naprawami gwarancyjnymi tego sprzętu. czy są respektowane reklamacje?

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Made in Poland
Uważam że pieniądze są wyrzucone w błoto przy zakupie chińszczyzny za 20tyś.

Grizzly jak najbardziej, doświadczenie z Grizzem niewielkie lecz mój kolega zrobił 660 około 5000tyś. km bez napraw a sprzęt nie miał lekko

Temat postu:
PostWysłany: Czw 24 Kwi, 2008 

Miejscowość: Mrzezino
kupiłem CF 500, po małych targach zeszli z ceny do 16700 plus 2 kaski które podaruję dzieciakom.z salonu wyjechałem 20 km do domu, nie popsuł się. jak na razie po 1 dniu zaliczył 50 km plażę i trochę piasku, na razie delikatnie. 1 wada-strasznie ciężko działa drążek a raczej przekładnia zmiany biegów, włączenie P wymaga akrobacji i dużej siły. wyciągarka ok. wszystko na razie jest nowe. wykonanie w stosunku do allroada 250 lepsze. badziewiarskie zabezpieczenie przewodów, jakieś koszulki, trzeba będzie wszystko okleić taśmą izolacyjną. jak w testach troszkę brak mocy przy małych obrotach, ponoć po rozblokowaniu ma być lepiej. lampy nie zamokły po jeżdzie w kałużach i nie parują za to zegar zaparował od początku (nie cały ale dolna część, jakieś 1 cm dolnej krawędzi). przycisku override jeszcze nie testowałem. skłonności do przechyłów jak najbardziej, trzeba będzie uważać, być może brak wprawy. mam wersję krótka, myślę że long jest porażką, zresztą słyszałem opinie że jest ciężka w prowadzeniu. w krótkiej wersji i tak starcza miejsca na krótkie przejażdżki dla 2 osób, ten co siedzi z tyłu ma nawet wygodniej niż kierowca. masakrą natomiast jest czarny lakier, syfi się strasznie, nie od bynajmniej błota ale wszędzie kurz widać.
podsumowując, o ile jest sens po 1 dniu-przekładnia toto-lotek, nie ma reguły i trzeba wyczuś, choć z N na H lekko wchodzi, gorzej z N na R.myślę, że do urobienia.
jeśli ktoś mi życzy wielu napraw to dziękuję, nie dałbym tej kwoty za japońską używkę gdyż nie znam się i pewnie wiekszą kupę bym kupił i zaczął od remontu(w autach mam inną opinię, wolę 20 letniego merca 124 niż nowe auta). kymco od lat użytkuję a CF 500 wykonaniem zbliża się do tej marki.
w każdym razie zobaczymy co będzie

Temat postu:
PostWysłany: Pią 25 Kwi, 2008 

zegar już nie paruje

Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Kwi, 2008 

150 km, przenoszę się z opisem na atvpolska bo tam jest więcej użytkowników CF MOTO. generalnie za krótko mam ale z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba, skrzynia już się dopracowała. po odblokowaniu za ok. mesiąc napiszę.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 04 Maj, 2008 

Quad: czekam na Rincona 800
sprzęt nie jest zły JEŹDZI!! :P
kolega ma longa (jest wielki i stąd ten wybór) i nawet dał radę wjechać tam gdzie ja ośką :luzik: a poważnie - tez ma wyrobione mięśnie od tej zmiany biegów, wcale po rozjeżdżeniu wiele się nie zmieniło
będzie jechać na PT2, więc będzie niezły poligon doświadczeń i oby nie niespodzianek, ciekawe jak się sprzęt zachowa i czy wróci nim do domciu :jupi:

Temat postu:
PostWysłany: Pon 05 Maj, 2008 

po 200 km skrzynia troszkę jakby się ułozyła albo może kwestia przyzwyczajenia

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości