Can am outlander xxc w praniu.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Can am outlander xxc w praniu.
mój bzyk staną wczoraj na serwisie i będziemy wzmacniać ramę co by niespodzianek nie było
macie jakiś patent na obspawanie tylnych wahaczy ?
patrząc na outa zastanawiam się w jaki sposób czyści się w nim chłodnice ?
myślałem, że ten przedni plastik służy do szybkiej rozbiórki przodu i łatwego dostępu do chłodnicy - niestety zarzuciłem ten plan bo wcale lekko ten plastik się nie ściąga... Zatem jak czyścić tą chłodnicę ? Jest jakiś inny patent ? Słabo to widzę...
Montował ktoś przednią osłonę chłodnicy z outa normalnego ?
i ostatnie pytanie : co z tym snoorklem wylotowym? Z airboxem sobie poradzę ale wylot z cvt muszę podprowadzić do licznika czy powinienem zrobić to tymi pozycjami (schemat z xmr-a) :
poz. 12
poz. 13
i dalej :
poz. 12
poz. 17
czy może 17 tka jest zbędna? wiem, że jest dostosowana do xmr-a ale może ją odpowiednio sobie u góry przyciąć ?
macie jakiś patent na obspawanie tylnych wahaczy ?
patrząc na outa zastanawiam się w jaki sposób czyści się w nim chłodnice ?
myślałem, że ten przedni plastik służy do szybkiej rozbiórki przodu i łatwego dostępu do chłodnicy - niestety zarzuciłem ten plan bo wcale lekko ten plastik się nie ściąga... Zatem jak czyścić tą chłodnicę ? Jest jakiś inny patent ? Słabo to widzę...
Montował ktoś przednią osłonę chłodnicy z outa normalnego ?
i ostatnie pytanie : co z tym snoorklem wylotowym? Z airboxem sobie poradzę ale wylot z cvt muszę podprowadzić do licznika czy powinienem zrobić to tymi pozycjami (schemat z xmr-a) :
poz. 12
poz. 13
i dalej :
poz. 12
poz. 17
czy może 17 tka jest zbędna? wiem, że jest dostosowana do xmr-a ale może ją odpowiednio sobie u góry przyciąć ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
i co to jest ta 14 tka ze schematu ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- BuBu
- Quad:: G700 XXc
- Imię: Marcin
A nie masz do tego listy opisowej tych pozycji?
Ta 14 wygląda na jakąś osłonę termiczną
Ta 14 wygląda na jakąś osłonę termiczną
- syciu
- A.P.T. - ATV Poznań Team
- Quad:: Renegade 800 XXC
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Danielo caly ten komplet nabedziesz - snorkel na wylot cvt zawiera w sobie - dwie tury, dwa laczniki gumowe i izolacje. Powiedz slowo za zalatwie
Montujesz dokaldnie calosc: 2x12, 13, 17, 14 i mocujesz go sruba do drugiego cylindra - idealnie pasuje oczko w rurze na tamta dziure w silniku gwintowana.
Montujesz dokaldnie calosc: 2x12, 13, 17, 14 i mocujesz go sruba do drugiego cylindra - idealnie pasuje oczko w rurze na tamta dziure w silniku gwintowana.
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Pingwin Jeśli występuje luz na kolumnie kierowniczej należy dociągnąć śrubę na wieloklinie łączącą kolumnę ze wspomaganiem kluczem 13. Wieloklin znajduje się pod kapturkiem gumowym.
Nakretka nr 37 na śrubie 36
Pojawia się problem we wspomaganiach w nowych 1000 W naszej okolicy już w 2 egzemplarzach. Wyłączanie się podczas jazdy. Jeśli nie posiadacie gwarancji to należy wylutować ze wspomagania układ odpowiedzialny za zakłócenia (łapacz iskier bo taką nazwę też słyszałem). W starszych egzemplarzach też to pomagało.
Nakretka nr 37 na śrubie 36
Pojawia się problem we wspomaganiach w nowych 1000 W naszej okolicy już w 2 egzemplarzach. Wyłączanie się podczas jazdy. Jeśli nie posiadacie gwarancji to należy wylutować ze wspomagania układ odpowiedzialny za zakłócenia (łapacz iskier bo taką nazwę też słyszałem). W starszych egzemplarzach też to pomagało.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Dziękuję bardzo , wlasmie o to chodziło
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
luz skasowany, chodzi pięknie
dostęp do nakrętki kluczem 13-tką, najlepiej małą grzechotką
ściągamy górny plastik od air boxa, od lewej strony, od strony silnika, od wewnątrz - da się to zrobić
miro jeszcze raz dzięki
dostęp do nakrętki kluczem 13-tką, najlepiej małą grzechotką
ściągamy górny plastik od air boxa, od lewej strony, od strony silnika, od wewnątrz - da się to zrobić
miro jeszcze raz dzięki
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
zbliżając się do mt zrobiłem listę serwisową :
snoorkle wylotu cvt a'la xmr jednak nie na bok quada a pod spód, stosując dodatkowe kolanko
podniesienie zasysu powietrza do airboxa - mini snorkel
przeniesienie odmy silnika, wyżej do pokrywy airboxa, tak aby przy zalaniu airboxa nie zalać silnika
wyprowadzenie wszystkich odm (skrzynia, zbiornik, wentylator) pod licznik
izolacja termiczna układu wydechowego bandażem z włókna - co by się cvt nie przypalało i obniżyć temp. spalin
montaż korka spustowego w cvt
montaż czujnka temperatury w cvt
montaż chłodniczek dodatkowych plus czujnik układu chłodzenia
montaż instalacji do roadbooka na wtykach seal
nowy aluminiowy - stelaż/płyta do roadbooka i metromierza
montaż uchwytu do roadbooka na mocowaniach ram mounts
regulacja zaworów
zastanawiam się nad pełnymi osłonami spodu - czy na MT do klasy cc montować
bo nawet nie mam w nim wyciągarki i zależy mi na jego odciążeniu
lista pytań :
w który przewód wpiąć roadbooka - różowy ?
jaka jest temperatura krytyczna dla cvt ? taka, która informuje o problemie ?
przy jakiej temperaturze włącza się wiatrak chłodnicy ?
i ostatnie -
korzystał ktoś z Was z metromierza tylko na GPS-ie ? patrząc na mojego garmina csx60 - nigdy sygnału w terenie nie zgubił ?! będę miał na testy, na krótko taki metromierz ale nie wiem czy warto sobie gitarę zawracać
snoorkle wylotu cvt a'la xmr jednak nie na bok quada a pod spód, stosując dodatkowe kolanko
podniesienie zasysu powietrza do airboxa - mini snorkel
przeniesienie odmy silnika, wyżej do pokrywy airboxa, tak aby przy zalaniu airboxa nie zalać silnika
wyprowadzenie wszystkich odm (skrzynia, zbiornik, wentylator) pod licznik
izolacja termiczna układu wydechowego bandażem z włókna - co by się cvt nie przypalało i obniżyć temp. spalin
montaż korka spustowego w cvt
montaż czujnka temperatury w cvt
montaż chłodniczek dodatkowych plus czujnik układu chłodzenia
montaż instalacji do roadbooka na wtykach seal
nowy aluminiowy - stelaż/płyta do roadbooka i metromierza
montaż uchwytu do roadbooka na mocowaniach ram mounts
regulacja zaworów
zastanawiam się nad pełnymi osłonami spodu - czy na MT do klasy cc montować
bo nawet nie mam w nim wyciągarki i zależy mi na jego odciążeniu
lista pytań :
w który przewód wpiąć roadbooka - różowy ?
jaka jest temperatura krytyczna dla cvt ? taka, która informuje o problemie ?
przy jakiej temperaturze włącza się wiatrak chłodnicy ?
i ostatnie -
korzystał ktoś z Was z metromierza tylko na GPS-ie ? patrząc na mojego garmina csx60 - nigdy sygnału w terenie nie zgubił ?! będę miał na testy, na krótko taki metromierz ale nie wiem czy warto sobie gitarę zawracać
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Podobnież guma (tfu pasek) pęka przy 120 stopniach i to jest wartość krytyczna. Ale przydałoby się, żeby ktoś obeznany w temacie Canama potwierdził.
Co do osłon to na Twoim miejscu bym montował. MT może jest rajdem szybkościowym i nie ma tam jakiś przeszkód na których można by dół rozwalić, ale ja sam latam w podobnym terenie co Mt i powiem szczerze, że jak ostatnio zdjąłem osłony, żeby wyczyścić cały brud który się na nich zebrał, to miałem problem, żeby je później z powrotem założyć. Niby przez przewalone drzewa nie przejeżdżam, prześwitem też mało co rysuję, ale takie wgniecenia i przecięcia jakie widzę na tym aluminium przekonały mnie, że osłony w quadzie przeprawowym to jest absolutna KONIECZNOŚĆ.
Co do osłon to na Twoim miejscu bym montował. MT może jest rajdem szybkościowym i nie ma tam jakiś przeszkód na których można by dół rozwalić, ale ja sam latam w podobnym terenie co Mt i powiem szczerze, że jak ostatnio zdjąłem osłony, żeby wyczyścić cały brud który się na nich zebrał, to miałem problem, żeby je później z powrotem założyć. Niby przez przewalone drzewa nie przejeżdżam, prześwitem też mało co rysuję, ale takie wgniecenia i przecięcia jakie widzę na tym aluminium przekonały mnie, że osłony w quadzie przeprawowym to jest absolutna KONIECZNOŚĆ.
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
w xxc są osłony spodu tyle, że niepełne i wygladają na lipne
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl