Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 18 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bashan 200 wszystko ok a nie pali
PostWysłany: Wto 17 Sie, 2010 

Quad: Bashan
Imię: tomek
Witam, sąsiad przyprowadził quada żeby mu zobaczyć do niego i problem jest taki ze jest iskra i paliwo dochodzi a nie pali. Stacyjka była wymieniana i wymieniony jest akumulator bo miał zwarcie. Rozrusznik kreci i nic. Problemy się zaczeły gdy wjechał w kałuze od tego czasu quad przeztał dzialać. Pod blotnikem nie ma jakiegos sterownika ale podobno działał bez tego.

Temat postu: Re: Bashan 200 wszystko ok a nie pali
PostWysłany: Śro 18 Sie, 2010 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sulęcin
Wyreguluj zawory i powinno być ok

PostWysłany: Śro 18 Sie, 2010 

Miejscowość: Sosnowiec
Quad: ...
Imię: Karol
Nazwisko: Muzyk
albo zalał filter

PostWysłany: Pią 20 Sie, 2010 

Quad: Bashan
Imię: tomek
:) Quad odpalił ale jeszcze nie równo chodzi, wyczyściłem gaźnik było tam sporo szlamu coś w stylu wody i rdzy. Mimo ze miał filter faliwa, poza tym obok zębatki jest czujnik do biegów i kable od niego były dosłownie zmielone, wypiołem i zaczoł startować. Wyczyściłem bak i w trakcie okazało sie ze woda w paliwie jest usunołem ja i doadałem denaturatu, na razie jest ok :)

pozdrawiam

PostWysłany: Pią 20 Sie, 2010 

to spoksik :D

PostWysłany: Pon 11 Paź, 2010 

Miejscowość: Polska
a co to za quad co po wjechaniu w kaluze przestaje dzialac, i wychodzi na jaw prawda o chinolach ze nawet po deszczu tym sie nieda jezdzic a co mowic o terenie, jepiej w tych pieniadzach kupic uzywana markowke niz nowego chinola.

PostWysłany: Pon 11 Paź, 2010 

I THIS IS PRAWDA!!!

PostWysłany: Wto 26 Paź, 2010 

Quad: na razie bashan 200
Imię: Przemek
ja się nie zgadzam z kolegą że po wjechaniu w kalozę nie da się jechać ja swoim bashanem jak się wożę w terenie to woda sięga połowy silnika i jedzie choć prawda czasami kicha ale to przez to że woda dostanie się do filtra i pociągnie do cylindra ale to chwilka i chodzi ok :)

Ale z chinolami to jest tak że ty trafiłeś akurat na dobrze poskładany egzemplarz a ktoś inny trafi na taki co tylko śrubki powkładane i nawet nie podokręcane :D

Miejscowość: Polska
Koledzy, troche wiem o chinolach bo znajomy je sprzedawal i sam mu pomagalem je skrecac, on juz sie tym nie zajmuje wiec moge pisac co to za szajs, Twój bashan na hurtowni jest wart 2800 zł + koszt transportu i marza sprzedawcy i sie robi u nas 5000,
Mniejsza z tym, jak pomagalem znajomemu czasami to skrecac jak przywiozl z hurtowni to glownie mlotkiem bilismy aby wszystko pasowalo, plastiki sa tak naprężone bo nie pasowaly otwory i przy malej przewrotce pekaja, z gaznika zawsze leci paliwo, tlumaczyl ze plywak sie zawiesza i tak ma byc bo to nowe :) hehe wielka sciema jak to nie pomagalo to zapalke w gaznik i sie zatkalo otwor, zaciski hamulcowe sie nie dokrecalo bo wiekszosc mialo krzywe tarcze hamulca, jak dokrecisz zacisk to sie kolo nie kreci, no to zacisk poluzowac to lekko zaciera ale dziala po 1000 km gwint zerwie, atrapa amortyzatorow w srodku pusto bo rozlecial sie kiedys jeden i widzialem, dziala tylko na sprężynie, przy skrecaniu pekaly manetki sprzegla i mostek kierowniczy, mostek przykryty licznikiem a zacisk na kropelke i malitkim pedzelkiem czarna farbo sie maznelo jak orla wytnie to i tak sie zlamie a jak sie nie przewroci to wina drgan bo to w terenie jezdzi, naiwni ludzie wierzyli jak im pekali i dzwonili z reklamacja, oczywiscie nie uznana,
niechce mi sie wiecej pisac bo ksiazke moge wam z tego zrobic, na 10 quadow 1 wymagal najmniej uzycia mlotka, i wierzysz ze to ty go masz???
to samo bylo w eagle i shineray ale one na 10 tylko 2 byly warte.

PostWysłany: Pon 01 Lis, 2010 

O nareszcie ktos napisal prawde o chinskich quadach, mojej narzeczonej kuzyn tym sie tez zajmowal, i opowiadal jak to jest z tymi sprzetami, oczywiscie Marlon pisze o tych wszustkich rzeczach hehehe Kuzyn opowiadal jak to byly problemy przy skladaniu z paczki i tez o tych gaznikach i licznych wadach fabrycznych o ile to mona tak nazwac hehe
to samo co pisze Marlon to sie zgadza, tez mial problemy z urwanymi srubami i przy dokrecaniu mlotem sobie pomagal,

a potem ktos kupi takie cos i dziwne ze sa problemy,

PostWysłany: Nie 26 Gru, 2010 

Quad: bashan 2000
Imię: Przemysław
Nazwisko: Rząsa
Mam takie pytanie ten mój quad czasami iskry nie ma ;/ ale jak powypinam kostki to jest git na początku myślałem że to może być wina modułu no ale teraz nie wygląda mi to no moduł ;/ jak ktoś wie to niech pomoże :)

PostWysłany: Pon 28 Lut, 2011 

Quad: Bashan bs200s-7
Imię: Łukasz
Do Kolegi Marlon. Słuchaj ja tam kupiłem Bashana BS 200 s-7 i uważam ze to najlepszy wyrób chiński. Ja po kupnie od razu zdjąłem wszystkie plastiki i podokręcałem wszystkie śrubki. Nie miałem żadnego problemu z odkręcaniem i przykręcaniem śrubek. Nic nie trzeba na siłę tylko trzeba dobrze dopasować, bo były takie momenty co za nic nie pasowało( wy młotkiem byście nagięli) ale jak trochę pokombinowałem i cześć ułożyłem dobrze to idealnie wchodziło. Mozę gdyby tacy ludzie jak wy nie składali tych quadów to ludzie byli by bardzo zadowoleni z Bashanów (o nich mowa bo inne to faktycznie w 100% chińczyki)
Mojego kupiłem od wujka który go wcale nie szanował i zarzynał. Mówił ze to chińczyk i ze podczas jazdy wszystko telepie i brzęczy. Ja o niego zadbałem. Brat pomógł wyregulować gaźnik i zawory wyczyściłem bak gaźnik powymieniałem przewody wymieniłem oleje podokrecalem wszystko i quad jest w najlepszym pożadku. Wystarczy dbać o chińczyki sprawdzać oleje i regularnie po sezonie powymienaic pare rzeczy i jest ok

PostWysłany: Czw 03 Mar, 2011 

Quad: shineray
Imię: piotr
Marlon napisał(a):
Koledzy, troche wiem o chinolach bo znajomy je sprzedawal i sam mu pomagalem je skrecac, on juz sie tym nie zajmuje wiec moge pisac co to za szajs, Twój bashan na hurtowni jest wart 2800 zł + koszt transportu i marza sprzedawcy i sie robi u nas 5000,
Mniejsza z tym, jak pomagalem znajomemu czasami to skrecac jak przywiozl z hurtowni to glownie mlotkiem bilismy aby wszystko pasowalo, plastiki sa tak naprężone bo nie pasowaly otwory i przy malej przewrotce pekaja, z gaznika zawsze leci paliwo, tlumaczyl ze plywak sie zawiesza i tak ma byc bo to nowe :) hehe wielka sciema jak to nie pomagalo to zapalke w gaznik i sie zatkalo otwor, zaciski hamulcowe sie nie dokrecalo bo wiekszosc mialo krzywe tarcze hamulca, jak dokrecisz zacisk to sie kolo nie kreci, no to zacisk poluzowac to lekko zaciera ale dziala po 1000 km gwint zerwie, atrapa amortyzatorow w srodku pusto bo rozlecial sie kiedys jeden i widzialem, dziala tylko na sprężynie, przy skrecaniu pekaly manetki sprzegla i mostek kierowniczy, mostek przykryty licznikiem a zacisk na kropelke i malitkim pedzelkiem czarna farbo sie maznelo jak orla wytnie to i tak sie zlamie a jak sie nie przewroci to wina drgan bo to w terenie jezdzi, naiwni ludzie wierzyli jak im pekali i dzwonili z reklamacja, oczywiscie nie uznana,
niechce mi sie wiecej pisac bo ksiazke moge wam z tego zrobic, na 10 quadow 1 wymagal najmniej uzycia mlotka, i wierzysz ze to ty go masz???
to samo bylo w eagle i shineray ale one na 10 tylko 2 byly warte.

Ale chyba nie myslisz ze to jest ak tylko z quadami, ja robilem w fabryce TV i to samo powiem o twoim tv, robilem w serwisie karchera przecie to super firam, ale technika ta sama wiec dla mnie nic nowego nie piszeszisz filtra wody od karchera za 150pln a ten sam w castoramie 30pln to na gware nie masz co liczyc, 90% reklamacji sie odrzuca. a karcher z castoramy to ma nawet plastikowe zawory i korpus w pompie wysokocisnieniowej wiec jest gorzszy nawet od chinola :)

PostWysłany: Pią 20 Sty, 2012 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Osiek nad Notecią
Quad: Bashan bS200 S-7
Imię: Łukasz
Nazwisko: Chruścicki
Witam wszystkich musze zgodzić sie z kolega lukeski 15 bo sam mam baszana bs 200s-7 od nowego ma już 3lata i chodzi bez zarzutów nieprawdą jest że te quady to kicz doruwnują niejednej firmuwce.Marlon kolego sympatyczny a ty myślisz że firmowe jak sie słada bezobrazy ale tesz przychodza do kraju w częściach i co nic na siłe wszystko młotkiem. :oklaski: Baszan ma wadliwe co nieco ale to tylko drobnostki i tani w czenściach,sam miałem blastera niby firmowy yamaha i co bał sie wody jak diabeł świeconej zawsz coś sie waliło i cięszko z częściami zamieniłem na nowego baszana i nieżłuje... :oklaski:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości