Subskrybuj RSS
Obecny czas: Pią 18 Maj, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Atv Sweden Allroad x5
PostWysłany: Wto 03 Sie, 2010 

Miejscowość: Zamość
Quad: Brute Force 750 Limited Edyszyn 2010 :)
Imię: Kamil
Witam, jestem nowy na tym forum :) i jeżdżę kymco mxu 250 z 2007r. kupiłem go używanego, jest on już trochę za słaby na moje potrzeby i zamierzam kupić nowego quada. Mam do dyspozycji 25 tysięcy zł. Bardzo dużo przeczytałem na temat quada Atv Sweden Allroad x5 i większość osób pisze, że jest to chiński sprzęt który podobno się psuje. Znam pana który sprzedaje te quady i mówi, że sprzedał ich już dużo i przyjeżdżają do serwisu jedynie na przeglądy.. kompletnie nic się w nich nie dzieje. Zdania są podzielone więc chciałem zapytać kogoś, kto ma takiego quada o to czy się psuje i jaką ma opinię na jego temat :)

Temat postu: Re: Atv Sweden Allroad x5
PostWysłany: Pon 23 Sie, 2010 

Quad: CFMOTO X5
Imię: Przemek
Ja właśnie nie dawno zrobiłem taki zakup.. Na prawde do tej pory jestem zadowolony fakt że jest to mój pierwszy quad i jest nowy ale gwarancja jest na 24 miesiące.. :) A tak poważnie też dużo się naszukałem i zawsze ludzie są podzieleni ale zaprzyjaźniony dealer mówi że się nie psują a ukradkiem wszedłem na serwis i gadałem z mechanikiem to na prawdę tylko trzeba przeglądów pilnować i śmigać.. Wiadomo że to czołg nie jest ale zabawa i osiągi chyba naprawdę wystarczające są!! Ja osobiście POLECAM!!

Super, dzięki za odpowiedź :) jak sprzedam swojego quada bez wahania zakupię cf moto x5 ;]

Może już tam zaglądałeś a może nie

:arrow: http://www.atvpolska.pl/forum/viewforum.php?f=61

Nie jeżdże co prawda Cf,ale jest w okolicy i on tez już nie jeżdzi,awaria goni awarie,mało jezdzi dużo naprawia,serwis to fikcja,przynajmniej on (własciciel) tak mówił,90% usterek to jego wina,tak twierdzi serwis.Kupił go nowego,model 500 ale nie ten najnowszy,jakieś 1,5 roku.Z moich obserwacji wynika,że jest to chinol w pełnym słowa znaczeniu,jak sie im coś w chinach porąbie to wychodzi jedna sztuka lepsza na dziesięć,z pozostałych dziewięciu,własciciele utopiwszy ponad 20 koła w CFi następne 20 w serwis-muszą je chwalić,bo wyszli by na frajerów.Czasem trafi się mocno już wkur....własciciel który prawde ci powie,a czasem deeeler który nie widzi nic poza sprzedażą,o przepraszam,poza zaletami CF.Pewnie zaraz się tu zjawi.

PostWysłany: Śro 25 Sie, 2010 

ostatnio zastanawiałem się nad Polarisem 500 nowym, jak kupie to cf moto to trochę się będę bał wyjechać gdzieś dalej sam..

Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szczec.
Quad: XP
Imię: Tomek
Kamilson100 napisał(a):
ostatnio zastanawiałem się nad Polarisem 500 nowym, jak kupie to cf moto to trochę się będę bał wyjechać gdzieś dalej sam..

Prawidłowa decyzja, jak już będziesz pewny zakupu Polarisa daj znać, to może wcale tak dużo nie będziesz musiał dokładać ;)

jestem pewny lecz najpierw muszę sprzedać moje kymco :) wtedy chciałbym się przejechać polarisem 500 żeby mieć porównanie, może w lubelskim ktoś ma taki sprzęt ? :)
A powie mi ktoś jaką moc ma taki polaris, na stronie polarisa nie znalazłem takiej informacji
:I love POLARIS:

PostWysłany: Czw 26 Sie, 2010 
Awatar użytkownika

W Lublinie jest salon firmowy Polarisa, na pewno mają testówki. Moc 500 to ok.36KM

Właśnie napisałem 2 dni temu do Krawco i czekam na odpowiedź :) może uda mi się zrobić "jazdę próbną" ;)
tede a Ty jakim sprzętem śmigasz? na zdjęciu widzę, że to polaris ale jaka pojemność ?:)

Awatar użytkownika

Największa ;)

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2010 

Quad: Honda TRX 250 EX Sportrax
Kamilson100 napisał(a):
Super, dzięki za odpowiedź :) jak sprzedam swojego quada bez wahania zakupię cf moto x5 ;]

Jeżdżę co jakiś czas z przeprawówkami dla towarzystwa i wygląda na to że CF Moto spisują się nieźle. Jeden kolega miał CF300 i zmienił na CF500, a drugi miał CF500 bodajże z 2007 roku, a teraz chce kupić taką samą pojemność ale najnowszy model (jest chyba z wtryskiem i na tym mu głównie zależy). Wniosek jest taki - gdyby mieli zastrzeżenia do tego sprzętu to na pewno nie kupowali by kolejnych modeli tej firmy, a kupują i w terenie dobrze sobie radzą, nie przypominam sobie żeby wracali z jakąkolwiek usterką. Sam też rozważam taki zakup jak sprzedam ośkę...

Inaczej powiem-cudów nie ma ,był kiedyś wysyp cudów,około 2000lat temu,ale się skończył.Jak idzie szanowny kolega do sklepu i chce kupić np spodnie,mikser,radio,opony itp to rozgląda się za made in china(made in PRC)? czy raczej,chcąc kupić porządną rzecz,unika takich metek? Skąd takie przekonanie?może nagonka jakaś? a może doświadczenie już wielu,zbyt wielu.No ale AKURAT quadów to nie dotyczy ,cud taki,wyjątek.Można w to oczywiście wierzyć,albo już po wyjeżdzie z salonu,TRZEBA w to wierzyć.Po zatym możemy się wszyscy niedługo żdziwić,jak znikną z rynku takie firmy jak NIKE,MERCEDES,SIMENS,HILTI,AEG,PHILIPS,HONDA, i inne markowe,albo będą cenowo nie dostepne.A stanie się tak z prostego powodu,masowego popierania chińskiej tandety w imie dziwnych oszczędności.Żeby póżniej nie było pretensji-(do rodzimych instytucji oczywiście) że pasy w aucie się odpieły,mikser kopie na potęge ,spodnie nawet dnia nie wytrzymują a wtrysk nie wtryskuje.Nie będzie niestety wtedy już możliwości zakupu czegoś w dobrej jakości,bo sami zabijemy markowe firmy.

Quad: Honda TRX 250 EX Sportrax
Pewnie te wszystkie wspomniane przez "dzidzius35" firmy produkują swoje sprzęty chińskimi rączkami bo taniej. A jeśli nawet taki Mercedes nie produkuje samochodów w chinach (bo chyba tak nie robi prawda!?), to i tak kupuje od zewnętrznych dostawców setki najróżniejszych części które montuje w swoich limuzynach, i te właśnie części są robione właśnie chińskimi rączkami. Ale są wyjątki od tej reguły - z tego co wiem bardzo liczącą się firmą produkującą pasy bezwładnościowe jest jakaś polska firma!

A jeszcze gorzej jest z elektroniką - jest pewnie jedna czy dwie fabryki matryc lcd w chinach i wszyscy producenci montują te matryce w swoich telewizorach. I niech nawet taki telewizor będzie składany do kupy przez niemiecką firmę w oddziale w Polsce, to jest on bardziej chiński, polski czy niemiecki?

No nie przesadzajmy, na mercedesa, hondę itp. zawsze znajdzie się klient i chińszczyzna ich nie pokona, przynajmniej jakością.. lecz nie zbaczajmy z tematu o quadach ;)

PostWysłany: Nie 07 Lis, 2010 

Miejscowość: wawa / okolice
Quad: cf 500 elektryk
Imię: Karol ( jestem elektryk )
Temat postu: Usterki CF Moto 500 4x4

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości