allroad 300 - problem
Re: allroad 300 - problem
Tomaszu - SZACUNEK W szoku jestem
Allroad 300 XMR
Coś więcej powiesz na temat przeróbki?
Allroad 300 XMR
Coś więcej powiesz na temat przeróbki?
Przy przeglądzie generalnym, nasunęła się myśl. Jak uszczelnić silniczek wentylatora?
Rozebrałem i może jestem w błędzie ale ja tam nic nie widzę do uszczelnienia Może starsze modele miały to niedopracowane.
Kolejny przegląd. Tulejki przedniego zawieszenia prosiły się o wymianę. Pomimo iż są bezproblemowo dostępne, postawiłem na swój patent i coś innego Zmieniłem materiał i delikatnie zmodyfikowałem wymiary tulejek. Efekt... no cóż. Mega zadowolony
Ja mam obecnie Buyanga FA H300 tak mam w papierach z 2 reki. Mam wygląda identycznie jak CF Moto. Mam podobny problem z kontrolką R (wsteczny) tylko jak ruszam dźwignią od biegów to gaśnie. Czyżby problem z wodzikiem? Pytam bo nie znam się na mechanice. Zaobserwowałem też szumienie z przodu podczas jazy. Nie wiem czy to przednia przekładnia. Co o tym sądzicie?
Co do napędu to u mnie działa następująco. Włączam 4x4 i jeśli nie ma obciążenia przy normalnej jeździe działa tylko tył. Jeśli koła z tyłu zaczynają ślizgać się włącza się przód. Taki efekt zaobserwowałem
Co do napędu to u mnie działa następująco. Włączam 4x4 i jeśli nie ma obciążenia przy normalnej jeździe działa tylko tył. Jeśli koła z tyłu zaczynają ślizgać się włącza się przód. Taki efekt zaobserwowałem
Co do kontrolki "R" to spróbuj wyregulować cięgna. Dużo osób podobno ma z tym problem.
Co do szumienia z przodu, to napisz coś więcej.
Pozdr
Co do szumienia z przodu, to napisz coś więcej.
Pozdr
Cały czas szumi. Jak przyśpieszam to głośniej. Gdy puszczam gaz ciszej. W quadzie nowe oleje. Skrzynie i przekładnie przepłukane. Ciężko mi opisać dźwięk. Może uda mi się nagrać to wstawię
Wszystko działa super ale..... jakiś SZUM drażni uszy Dźwięk dochodzi z skrzyni pasowej lecz po rozebraniu okazuje się ze to coś innego. Szukamy dalej i znajdujemy winowajce w skrzyni biegów
Łożysko do wymiany (na zdjęciu pod zębatkami w obudowie) Odkręcając dźwigienki zmiany biegów, wychodzi nam cały mechanizm.
Łożysko typowe do kupienia bezproblemowo. Po wymianie (robota na jeden dzień) w końcu błoga cisza a człowiek bogatszy w wiedzę.Re: allroad 300 - problem
Koledzy mam taki problem,mianowicie gdy lewarek wcisnę w pozycję L nie gaśnie kontrolka [zielona] biegu jałowego i nie mogę w pozycji L załączyć 4x4 dodam że w pozycji H wszystko działa